Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (274)

Jinny 

všetky recenzie používateľa

Pokud od filmu čekáte vánoční romanci... tak kvůli jistému dějovému zvratu, který do vánoční komedie nepatří, budete zklamáni. Ona tedy multikulturní propaganda a politická témata do vánoční komedie taky nepatří a jsou tam jak pěst na oko. Ale přejděme k tomu lepšímu. Emilia Clarke je tahounka filmu a pokud ji máte jenom trochu rádi, vyplatí se kvůli ní Last Christmas vidět. Milá je samozřejmě atmosféra vánočního Londýna a poselství o laskavosti. Když ovšem zvlážím plusy a mínusy, na vánoční klasiku tenhle film nikdy nepovýší. ()

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Když spojíte Bridget Jonesovou s Láskou nebeskou, přidáte obchůdek s vánočními předměty v zasněžené Covent Garden, hity George Michaela a jednu životní smolařku, co možná konečně našla tu pravou lásku, musí z toho vzniknout báječná britská vánoční komedie! A když k tomu ještě navíc přidáte jugoslávské uprchlíky, černošské lesby, brexit, mulaty a černochy, bezdomovce, transsexuály, transplantace srdce, dějové twisty, mystiku, primitivní "americký" humor (ptačí trus v oku, pád do odpadků), love story mezi Číňankou, co se jmenuje Santa, a podivínem s neustále otevřenou hubou, co je profesorem přes zelí, spoustu scén a nápadů vykradených z jiných filmů a přehrávající obočí Emilie Clarke, které roli trapné smolařky nevěříte ani na vteřinu..., tak to možná celé úplně poserete a zbude jen podivný ezoterický miš maš, co vánoční atmosféru nenavodí ani kdybyste si ho pustili čtyřiadvacátého večer pod stromkem. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo velmi pekny gycik. Tvorcovia sa chystaju chytit prilis zajacov naraz, no v konecnom dosledku to vobec nevadi, pretoze to cele drzi na svojich pleciach vyborna Emilia Clarke (nemyslel som, ze toto slovne spojenie niekedy napisem). A ten prepierany zaver film hadze do omnoho zaujimavejsej perspektivy. Akurat mam pocit, ze keby pointa prisla niekde v polovici, mohlo to byt omnoho silnejsie aj dojimavejsie. 7/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Last Christmass teda poriadne klame telom, až si na konci poviete, či je vôbec možné ho zaradiť do kategórie romantická komédia. Ono skôr ide o dramedy s psychologickými prvkami, ale samozrejme na poli vkusného mainstreamu. Ono pokiaľ vám bude Henry Golding svojou dokonalosťou od začiatku extra nesympatický a budete chcieť odísť z kina, radšej si na ten záver počkajte a celú vec razantne prehodnotíte. Občas je nad čím sa pousmiať, vedľajšia milostná dejová línia je ale úplne zbytočná, snáď len dokazuje, že Michelle Yeoh je stále sexy ženská. Emilia to v pohode utiahla, ale pokiaľ ju nemáte radi, tak sa tomuto filmu radšej vyhnite. To platí aj o Georgeovi Michaelovi. Text Last Christmass k deju ale padne ako riť na šerbel, to sa však dozviete opäť až pri tom šokantnom závere. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Max na jedno zkouknutí, ale i kdybych těch zkouknutí měl 0, tak bych o nic zásadního nepřišel, ve výsledku jsem měl dojem, že to nesplnilo ani základní pravidlo pobavení. Jediný, co je na filmu trochu nadstandardní a zanechá dojem, je úsměv Emilie Clarke. Tradiční film pro Vánoční pohodu to fakt nebude. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Počas otváracieho víkendu bol tento film číslo jedna v pokladniach Spojeného kráľovstva. (Arsenal83)
  • Hneď v úvodnej scéne je uvedené: Juhoslávia, 1999. V roku 1999 však Juhoslávia neexistovala, rozpadla sa v roku 1992. Vtedy existovala už len Juhoslovanská zväzová republika (JZR), ktorú tvorilo Srbsko (vrátane bývalých autonómnych oblastí Vojvodina a Kosovo) a Čierna Hora. (Arsenal83)

Reklama

Reklama