Reklama

Reklama

Na pár krokov

  • Česko Tři kroky od sebe (viac)
Trailer 2

Dievča s cystickou fibrózou sa zamiluje do chlapca, ktorý trpí rovnakou chorobou, a rozhodne sa vzdorovať nemocničným pravidlám a vyčerpávajúcemu každodennému prežívaniu. Obaja sa však musia vyhýbať akémukoľvek fyzickému kontaktu, aby sa navzájom nenakazili. Musia byť od seba vzdialení aspoň na tri kroky. Stereotypný nemocničný život ich však nudí, a tak sa rozhodnú vzoprieť všetkým jeho pravidlám. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (82)

applause 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle film mě hodně překvapil! Patří do té sekce filmů, které miluji a nesnáším zároveň, protože je většinou probrečím. Tento jsem snad probrečela nejvíc. Je to krásný, ale smutný film se silným námětem. Tématem je podobný snímku "Hvězdy nám nepřály", ale o dost lepší. Jsou tu sympatičtí herci a soundtrack, který celu story podtrhuje. K tomu je snímek inspirovaný skutečnou osobou, která trpěla stejnou nemocí, jako hlavní postavy ve filmu. Dál už nebudu spoilerovat a doporučuji. Knihu si určitě přečtu. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Atypický teenage romantický film, odohrávajúci takmer výhradne v nemocničnom prostredí. Príbeh s klasickými prvkami, ktorému sa (samozrejme) nepodarilo vyhnúť klišé momentom, ale to som ani nečakal a ani to, aby to bol film, kde tlačenie na citov je trošku minimalizované (pretože toto v tomto konkrétnom prípade je takmer nemožné). Napriek tomu film ako celý z nejakého dôvodu „funguje“ (aj keď je to po prvom videní veľmi krehké – možno časom už to bude pevnejšie). A jednoducho si to neviem vysvetliť. Z hry dvojici H. Lu Richardson a C. Sprouse som cítil úprimnosť (hlavne keď som sa pozrel do ich očí), páčili sa mi nápady na organizáciu spoločného programu (oslava narodenia, rande). (A áno, za určitých podmienok môže existovať „Sex“ bez dotyku. Stačí, keď sa pozriete do očí zamilovaných.). Film obsahuje nemalý počet idealizovaných a „dokonalých“ scén (fakt existujú takéto nemocnie s takým personálom?). Na poste „vedľajších hercov“ bol najvýraznejší M. Arias. Pekný a dojímavý záver (mám na mysli rozlúčku zamilovaných), pri ktorej len málokto dokáže zabrániť slzám v očiach. P.S.: Vážte si svoje zdravie a ten „čas“! Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Reklama

UniqueNett 

všetky recenzie používateľa

Byť se to může zdát jako kýčovitý klišé, tak to má něco do sebe. Je to něčím jiný. Možná je to neokoukanými herci (jak Haley tak Cole jsou vážně strašně sympatická dvojka), možná je to samotnou atmosférou nemoci. Asi tu ani tak nejde o ten samotný příběh, jako o emoce, které má divák cítit. Já je cítila, takže za mě film splnil účel, kvalitně jsem si pobrečela a zase jsem si o něco víc začala vážit zdraví svýho a svých blízkých. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Five Feet Apart" podľa mňa bude filmom, ktorý funguje a nefunguje zároveň. Vie ma zaujať svojim spracovaním a postavami a dramatickými momentkami, no romantické časti to pre mňa úplne zabíjajú. A okrem toho ten melodramatický gýčovitý záver to skutočne len dorazia. Pravda je taká, že prvá polovica filmu ma celkom bavila. No potom prídu všetky scénky, ktoré som predpovedal, prídeme do sveta veľkej melodrámy a viac-menej sa pokazí všetko, čo film celkom slušne počas začiatku budoval. Nemyslím si, že je to vyslovene zle spracované. Je tu pár dobrých momentov, no aj v tom prípade by som vám ponúkol lepší film s podobnou témou a konkrétne film "The Book Of Stars". Aj keď môžeme argumentovať, že ten film je tiež dosť melodramatický, tak jednotlivé scénky nepôsobili, ako keby sa tu varili všetky možné klišé dokopy. Film ma totiž ku koncu nezasiahol. A to je chyba. Nemôžem film zakopať, nakoľko si myslím, že má svoje dobré momentky a určití ľudia ho určite ocenia, no jeho romantická stránka mi proste neulahodila. Je mi ľúto. Hodnotenie: C+ ()

Borrtex 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Review: We know Brian Tyler’s work mostly because of his iconic scores for blockbusters such is the series of The Avengers films, Fast & Furious series and other action epic films. It was very surprising to see his credits in a teenage drama film, and even more interesting to listen to how his unexpected collaboration with a quite unknown Breton Vivian turned out. ... Together, Brian and Breton managed to create a beautiful touching soundtrack full of incredible melodies played by diverse instruments. From old school sounds and retro pads, to modern guitar supplemented by a nice clean soft piano. ... The soundtrack in this film just does what it is supposed to. It greatly emphasizes the emotions which we can feel through the film. It’s a sad story with some beautiful moments and a touch of love. Both composers made the job as best as it could be done. They picked the right instrument combinations plus diversity and came up with some very appropriate and image fitting melodies. ... Listening to the track ‘On My Watch’ right now. The way it slowly starts and develops, the way how instruments are constantly changing, yet as a complex, it sounds very completed and smoothen. ... Overall, exemplary work. Somehow reminding me the style of Rob Simonsen or Michael Danna. Very soft and cautious music. It’s a pleasure to listen to. Beautiful album for a beautiful film. I’m very excited to see what this young guy Breton Vivian brings in the future! ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (9)

  • Len rok po uvedení filmu sa „pravidlo šiestich stôp“ stalo v dôsledku pandémie COVID-19 univerzálnym usmernením a bežne by sa nazývalo „sociálnym odstupom“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama