Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan Cross je jednou z největších amerických hvězd nejrychlejšího extrémního sportu všech dob, futuristického rollerballu. Společně se svými týmovými kolegy Marcusem Ridleym a Aurorou žije Jonathan život plný slávy, peněz, neuvěřitelných aut, dechberoucí rychlosti a nebezpečných situací. Všechno se však zkomplikuje v okamžiku, kdy tvůrce rollerballu Petrovič zjistí, že sledovanost tohoto sportu prudce zvyšují smrtelné havárie. Jonathan a jeho přátelé začínají hrát o svůj život a ta hra nemá žádná pravidla. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (94)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Bruslit neumím, házet neumím, ohebný nejsem ani řidičák na áčko nemám, ale přesto jsem přesvědčen, že bych to mohl v Rollerballu dotáhnout až do okresního přeboru. Díky tomuto snímku již konečně chápu pravidla, která mi kdysi originál zatajil a tak nějak se musím uznale poplácat po ramenou za to, že jsem se dokázal bavit o 40% lépe, než zbytek filmového národa. ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Černá čísla? To mě dost překvapuje. Ačkoliv je Rollerball poněkud primitivním filmem, až tak zle bych ho neviděl. Samotné téma oné hry mě zajímalo, bohužel se na něj moc nedostalo, co se nějakého podrobnějšího vysvětlení týče. Že se má ocelovou koulí trefit určitý cíl, to se pochopit dalo, ale proč se ve smyčce motaly motorky a brusle zároveň, to je dobrá otázka. Chtělo to pravidla a vůbec i systém víc přiblížit. Nápad na sport je to totiž jinak zajímavý. Děj se kromě toho zaměřuje na korupci, vykreslující pěkně známý fakt „pro sledovanost cokoliv“. Honičku s nočním viděním budu brát jako umělecký záměr (i když o tom docela pochybuju), ale popravdě, vypadalo to zvláštně a oněm scénám dodalo na podivném realistickém vzezření. Celkově vzato, rozhodně to nebyla až taková hrůza, jak zdejší komunita svým hodnocením naznačuje. 56% ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Celej film je úplně debilní. Ta hra vypadala docela hustě a kdyby to opravdu exsitovalo, tak se na to na 100% koukám, takže jsem chtěl původně dát 2 hvězdičky za originální nápad, ale teď jsem zjistil, že je to akorát remake filmu z roku 1975, takže i ta 1 hvězdička je možná až moc vysoký hodnocení. A nechápu, co v tomhle braku pohledával Jean Reno. Asi mu tu roli přidělil národní výbor nebo co. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Rollerball, remake rovnomenného filmu z roku 1975, s režisérskym podpisom Johna McTiernana predstavuje svojím spôsobom veľmi divoký a chaotický film. Snímka o futuristickom extrémnom športe, ktorý zdanlivo vznikol v Kazachstane, je predovšetkým mixom akčnosti a drámy, ktorý príliš nedbá o príbehovú stránku. To však, paradoxne, viac ako polovicu filmu nevadí, keďže akcia, ktorú ponúka, dokáže diváka adekvátne zaujať, využívajúc celkovú divokosť diania v spojitosti s dynamickosťou, rýchlym strihom a prvkami štylizovanými do podoby televízneho prenosu. Film sa vezie na vlne raných nultých rokov dvadsiateho prvého storočia, ťažiac z popularity X Games, profesionálneho wrestlingu či nu metalovej hudby (to napríklad počuť aj na filmovom soundtracku). Stagnácia až prudký kvalitatívny pokles prichádza zhruba v záverečnej tretine filmu, v ktorej sa tvorcovia výraznejšie zameriavajú na príbehovú zložku v pravom slova zmysle. Tá ale nie je v tomto prípade veľmi zaujímavá, pričom snaha rozvíjať ju na úkor akčnosti (paradox, ale je to tak) škodí filmu ako celku. Poriadne divoká je McTiernanova snímka aj pri pohľade na herecké obsadenie - LL Cool J, Jean Reno, Paul Heyman a Shane McMahon zo sveta profesionálneho wrestlingu, speváčka P!nk alebo metalová skupina Slipknot. Skutočne kvalitný "fever dream" a zároveň bizarnosť, ktorá ale dokáže zaujať. Rollerball na filmovom poli v konečnom dôsledku výraznejšie nevyniká, ale zároveň ani zďaleka nejde o takú zlú snímku, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Divák k nej jednoducho musí pristupovať s istou rezervou, vediac, do čoho ide. V takom prípade si niektoré jej prvky môže dokonca adekvátnym spôsobom užiť. ()

Derek odpad!

všetky recenzie používateľa

john mctiernan je jeden z mojich najoblubenejsich reziserov (predator a die hard su v top3 mojich oblubenych filmov), ale tento paskvil mi vhnal slzy do oci... na tomto filme je strasneho strasne vela... zacina to hudbou (serra sklada sracky uz dlhsiu dobu a do toho hraju este nejake wannabe metalove shity), vyprava mizerna (typicka ceckova nemecka-bulharska produkcia), herecke vykony na hranici odpadu (klein je tragicky, reno nestoji ani za zmienku, nikdo iny nepresiahne podpriemernost), scenar nema vyznam ani spomenut a hlavne co mi zlomilo srdce bola rezia az mam podozrenie ze to mctiernan nereziroval ale film ma na starosti niekdo zo staje tvorcov najnovsich van dammoviek a seagaloviek... akcne sceny na hovno, neprehladne, zmatene, strih uplne o nicom, jednoducho nuda a mizeria... po tejto sracke mctiernan natocil basic co je tiez film dost nepodareny ale aspon po reziserskej stranke o niekolko kvalit vyssie takze ma to naplna nadejou ze ked sa john niekedy este vrati k rezirovaniu nebude to take hrozne ako po zhliadnuti tohto paskvilu... ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (11)

  • Kapela Slipknot hrá vo filme pesničku „I Am Hated“, ktorá mala live premiéru až v roku 2016. (ČSFD)
  • Kapela, ktorá hrala počas jednej z hier, je Slipknot. Na natáčaní sa však nezúčastnili, preto boli počas jedného ich koncertu nasnímaní a digitálne pridaní do filmu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené