Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pani Květa Galová je staršia dáma, ktorá kedysi bola manželkou významného muža, žila v krásnom dome na Hradčanoch a priatelila sa so známymi ľuďmi. Dnes je však osamelá vdova, ktorá žije v pivničnom byte kdesi na periférii Prahy. Jediní ľudia, s ktorými sa stretáva, sú poštárka, ktorá jej nosí dôchodok a obľúbené časopisy a kňaz otec Jan, ktorému ochotne pečie i perie a žehlí. Keď otca Jana preložia do iného mesta a na jeho miesta vstupuje mladý kňaz, ktorý nemá o jej pomoc záujem, časť jej sveta sa zrúti. A práve vtedy do neho vstupuje usmievavý mladík, ktorý tvrdí, že je jej príbuzný. Až keď ho paní Galová pozve k sebe domov, zistí, že s novonájdeným príbuzným niečo nie je v poriadku. Vtedy je však už neskoro... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (264)

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Dobře, pane Strachu! S prominutím hnusný film, ale vydařený. Poučný pro starší generaci, která v rámci svého osamění, ráda otevírá dveře cizím lidem. Sice si dobře pamatují, že kamna pálí, ale vysvětlit jim, aby byli opatrní na lidi, bývá problém. Takové je prostě stáří. Bohužel se najdou hajzlové, kteří na toto hřeší. Stejný pocit jako u dokumentu Šmejdi jsem měla... Blbě mi bylo i ze Švehlíka. Ke Kryštofovi jsem si já osobně hledala cestu dlouho, vždycky mi na něm cosi vadilo a to "cosi" senzačně zúročil v této roli. Byl v ní zkrátka odporný. :) Jiřina Bohdalová opět zazářila a to je dobře. Její herecké schopnosti bývají v posledních letech rády znevažovány, což mi připadá nefér. Fany, Ucho, aktuální Klec a dlouhá řádka dalších rolí zaslouží totiž obdiv. Navíc být v takovéto formě v osmdesáti osmi letech, umět lidi stále pobavit, pilně pracovat jak na divadle, tak v televizi, to nezvládne jen tak někdo... 88. Opakuji 88. Z mé strany tedy úcta. ()

ainny 

všetky recenzie používateľa

One man show, paní Bohdalová byla spíš do počtu. Dost mi vadila zřejmá inspirace Jarmilou Loukotkovou, jejíž Odměna (mám na mysli knížku) mě kdysi parádně rozsekala. Klec končí tam, kde Odměna v podstatě začíná, a proto mi chyběl ten určitý moment překvapení. Čekala jsem na to kdy, a když to přišlo, tak byl konec. Ale klidně si to dám někdy znovu. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že všetky filmy v českej kinematografii v posledných rokoch nie sú tak dobre napísané a spracované ako tento. Myslím si, že by mala oveľa viac čo ponúknuť a bol by som oveľa spokojnejší. "Klec" je podľa mňa vynikajúco spracovaný film s dobrou atmosférou a skvelými momentkami medzi Jiřinou Bohdalovou a Kryštofom Hádkom. Celé to graduje a graduje a v podstate tak máme možnosť poznať postupne životy oboch postáv, aj ako sa ich osudy vlastne prepojili a čím to všetko začalo. A musím povedať, že to funguje. Už dávno som nevidel Jiřinu Bohdalovú v takto dobrom filme a je super, že sa konečne dostala niekam, kde môžem oceniť jej talent. Kryštof Hádek sa ukazuje, že vie byť aj milý zlatý a vie byť aj skutočne desivý. Popravde si nie som istý, že by som sa ním niekedy chcel stretnúť, lebo pôsobí ako absolútny schizofrenik a nerád by som sa dostal na jeho zlú stranu. Celý film je silný až do absolútneho záveru, ktorý je podľa mňa veľmi pôsobivý a zaslúžený. Myslím si, že keby to skončilo inak, tak by som bol sklamaný. A je zvláštne, keď si človek pri sledovaní človek uvedomí, že sú na tom všetkom vlastne obaja rovnako. Ani jeden reálne nemá čo stratiť. Teda... Hádek môže niečo aj stratiť, no z toho aké fakty sa nám počas filmu predkladajú je to vlastne len úplný úbožiak. A pani Galová zase je len žena, ktorá dokopy rokmi prišla absolútne o všetkých a o celý zmysel života. Takže čo viac jej vlastne v jej veku ešte zostalo? Podľa mňa je toto skvelý psychologický thriller, ktorý stojí za vašu pozornosť. Čeknite si ho. Hodnotenie: A ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Bohdalovou nemám z osobních důvodů rád a jejím fanouškem se nestanu ani po shlédnutí Klece, ale to mi nebrání před jejím výkonem smeknout klobouk. Výborná je Strachova režie a Brzobohatého hudba plní svůj účel na jedničku. Jediný problém jsem měl s Hádkem. Nemohl jsem se rozhodnout, jestli hraje tak špatně, nebo tak geniálně a nemám v tom jasno ani teď. 70% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Hádek ako dvorný preskakovač plotov u Vondráčkovej ukázal, že je aj dobrý herec. A to nie prvýkrát. Na celom filme ma zaujala najviac myšlienka vyslovená Bohdalovou: "Nikdy nedělejte to, co v živote nechcete." Aká krásna rada, ku ktorej sa len vrelo pripájam. Ale inak ma ten psychologický rádoby thriller až tak nedostal. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (12)

Reklama

Reklama