Reklama

Reklama

Nie príliš populárna študentka zorganizuje v deň svojich osemnástych narodenín menšiu párty. Vďaka jej kamarátkam sa správa roznesie po škole a preto sa z jej malej zábavy stáva večierok, na ktorý prišli aj osoby, ktoré nikdy nestretla. Kvôli tomu sa na párty dostane aj nepríjemný hosť, ktorý má s mládežníkmi krvavé plány a ten mu pomôžu splniť desivé monštrá, ktoré prebudí prostredníctvom starodávnej knihy. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (7)

Raziel_cz 

všetky recenzie používateľa

Na 2,2 milionu (CZK) dobrý. Jasně, vypadá to lacině a chtělo by to vykašlat se na ty neustálé close-upy a vypilovat střih (ve filmu se vyskytuje měňavec a v jednu chvíli to skočí od něj k postavě, co napodobuje, takovým stylem, že není poznat, že se aktér změnil – a záměr to fakt nebyl, jeden zrovna táhne mrtvolu a druhého honí monstrum), ale herci jsou fajn, příběh se moc nevleče (i když scénář rozhodně není moc chytrý, viz postava, co perfektně rozumí angličtině, ale schytá to kvůli tomu, že stejně mluví německy) a monstra mají super design. A není tam CG, haj hou! Tak snad tvůrci vyberou dost peněz na pořádný sequel! ()

Israha 

všetky recenzie používateľa

Nadšenecký milostný dopis pro Evil Dead, splattery a oldschool horrory obecně, který dělá mnoho věcí správně, nedá se mu upřít snaživost, ale trochu mu chybí vlastní styl a větší dávka rafinovanosti. Největší pochvalu zaslouží poctivě ručně dělané triky a masky, které disponují sympatickým retro nádechem (spojeným s určitou mírou cílené nepřesvědčivosti). Komediální prvky fungují tak napůl, hláškám a vtipným scénám někdy chybí timing, někdy určitá lehkost a údernost, ale zasmát se u Book of Monsters dá - zejména scéna s oživlými trpaslíky do zahrádky je dokonale ujetá. Ze všeho nejvíc pak film dojíždí na špatně poskládaný scénář, který si největší masakr a nejvtipnější pasáže vyplincá někde v půlce, a pak už ztracený dech nikdy pořádně nedožene a ve vážných pasážích, které se snaží rozvíjet mytologii, začne nepříjemně stagnovat. To, co mělo být oddanou poctou Ashovi a Evil Dead, tak chvílemi padá spíš do ranku polozábavných ptákovin typu Stan Against Evil. Mírný nadprůměr, plusová procenta navíc za sexy gotičku, znalou temných umění a ohánějící se hasičskou sekerou, ta byla svým zvráceným způsobem vzrušující. ()

Reklama

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Přehnaná slátanina, totálně se jim nic nepovedlo, děs a hrůza. Herci katastrofa krev taky a o příběhu vůbec radši nemluvím. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Britský nízkorozpočtový horor (okolo 75k libier) vznikol vďaka zanieteniu tvorcov a chytrej kampani na Kickstarteri, kde sa podarilo nazbierať 45k. Mecenáši mali právo rozhodnúť o tom, ao budú monštrá vyzerať a aj to, ako budú zabíjať svoje obete. Výsledkom je prekvapujúco zábavný pohrobok osemdesiatkových perál ako Evil Dead, Night of Demons či Monster Squad. Plánovaná malá oslava osemnástky hlavnej hrdinky sa najprv zmení na bujaré orgie plné neznámych návštevníkov, aby sa potom, v priebehu niekoľkých minút osadenstvo domčeka brutálne preriedilo a zostala len skupinka dievčat, na krátky čas striptér a odvážny bijec netvorov, ktorému rovnako ako väčšina postáv vo filme, nemôžem prísť na meno... Snáď okrem trochu nudnejšej predohry to takmer 70 minút šľape ako dobre namastený stroj, avšak namiesto oleja poháňaný vedrami krvi. Vzduchom lietajú črevá, končatiny, hlavy a sem-tam aj nejaká ta hláška. Kladom filmu je aj fakt, že sa všetky efekty zaobišli bez CGI, čo je v dnešnej záplave pixelov vcelku rarita a že ani herci nie sú totálne drevení. Samozrejme, že mali producenti takmer prázdne vrecká sa zakryť nepodarilo a súčasné sledovanie viacerých postáv trochu diváka metie, avšak aj tak nič nezmení moje presvedčenie, že meno Stewart Sparke podobne ako ako kniha démonov sa nám ešte pripomenie. (P.S. potom, čo si v tej knihe všetci listovali, kde sú tie rozprávky čo čítavala mama???) ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Nie príliš populárna študentka zorganizuje v deň svojich osemnástych narodenín menšiu párty. Vďaka jej kamarátkam sa správa roznesie po škole a preto sa z jej malej zábavy stáva večierok, na ktorý prišli aj osoby, ktoré nikdy nestretla. Kvôli tomu sa na párty dostane aj nepríjemný hosť, ktorý má s mládežníkmi krvavé plány a ten mu pomôžu splniť desivé monštrá, ktoré prebudí prostredníctvom starodávnej knihy. - Oproti režisérovmu predchádzajúcemu nezáživnému hororu výrazný krok dopredu. Už na festivaloch okolo sveta mal film Book of Monsters pozitívnu odozvu, ale tam je trochu iná cielová skupina, takže som bol na výsledok zvedavý a nakoniec ma milo prekvapil. Sú tu sympatické slečny, tá tínedžerská časť je vďaka ideálne napísanému scenáru znesitelná a vďaka krátkej stopáži je film celý čas živý a nemá žiadnu časť, ktorá by bola vyložene slabšia. Ako príspevok do Monster Horror subžánru film zapôsobí neopozerane a horor s komédiou tu sú skombinované v naprosto ideálnom pomere. Poteší pestrá škála monštier, ktoré majú vzhladom k nízkemu rozpočtu slušne spracované masky a tvorcovia si dali záležať na ich mytológii, čo vždy oceňujem. Najviac plusových bodov majú u mňa tvorcovia za záver, pretože Final Girls pokryté krvou s motorovkou v ruke sú moje oblúbené. Silné tri hviezdičky a nevylučujem, že si to niekedy pozriem zase, lebo ma to bavilo nad moje očakávania. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama