Reklama

Reklama

Já jsem vrah

(seriál)
  • Veľká Británia I am a Killer
Trailer
Veľká Británia, (2018–2022), 25 h 28 min (Minutáž: 40–53 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

V tomto kriminálním seriálu vypráví nechvalně známí vrazi své příběhy ze svého pohledu svými mrazivými slovy. (Netflix)

Recenzie používateľa Cappuccino k tomuto seriálu (4)

Prostředek k dosažení cíle (2018) (S01E01) 

Skvelý náhľad na trestanca, ktorý sa dostal do väzenia už ako tínedžer a nikdy sa nevrátil naspäť na slobodu. Páčilo sa mi Jamesove vyobrazenie cez prvé video, na ktorom pôsobil ako skutočný šialenec nerešpektujúci akékoľvek pravidlá a jeho následný menší prerod potom, ako ho kontaktoval bratranec s rodinou. Činy Jamesa Robertsona sa nedajú v žiadnom prípade ospravedlniť, ale záverom epizódy sa vynára otázka, čo by z neho bolo za človeka, keby sa narodil do harmonickej rodiny. Ale takých prípadov je, samozrejme, skutočne veľa. ()

Zabiják v očích zákona (2018) (S01E02) 

Po druhej časti prvej série sa asi každý divák sám seba pýta, či bol trest pre vodiča Kennetha Fostera primeraný. Z pohľadu texaských zákonov sa dá pochopiť, ale ľudsky to jednoducho nesedí. Takáto legislatíva môže mať v určitých prípadoch výhodu, no u Kennetha to nedáva zmysel. Cieľom trestu je predsa to, aby sa trestanec napravil a bol znova prospechom pre spoločnosť. Avšak 40 rokov až doživotie je extrémne prísna sadzba na to, že nikoho nezavraždil. ()

Soucit s ďáblem (2018) (S01E04) 

Pozoruhodný prípad, v ktorom vrah Miguel Angel Venegas dostal 41 rokov a spolupáchateľ Miguel Angel Martinez doživotie, napriek tomu, že si v úvodzovkách bodol len do jedného človeka (no až potom, čo bol mŕtvy). Venegas mal v čase vrážd 16 rokov, Martinez 17. Niečo takého by sa dalo len ťažko nazvať spravodlivosťou. ()

V jejích rukách (2020) (S02E01) 

Pomerne slabšia epizóda, ktorá sa rozbehla až v druhej v polici, keď nastal menší zlom v príbehu. Podľa hodnotení však verím, že ďalšie časti môžu stáť za to, a tak im dám určite šancu. ()

Reklama

Reklama