Reklama

Reklama

Rosamunde Pilcher


Ukradnuté leto (E104)

(epizóda)
  • Česko Ukradené léto (viac)

Obsahy(1)

Zdá sa, že Edward Rosemore (Helmut Zierl) má všetko, čo si len muž jeho veku a postavenia môže priať - jeho manželstvo s Kate (Mariella Ahrens) je šťastné a harmonické, na svoje deti Eve (Vivien Wulf) a Cormicka (Benjamin Trinks) je veľmi hrdý a aj v pracovnej sfére sa rozhodne nemôže sťažovať, pretože je najúspešnejším lodným maklérom Cornwallu. Ibaže jeho prípad je tragickým dôkazom toho, ako zdanie občas klame - Edward totiž onedlho zomrie. Je však rozhodnutý to pred svojou rodinou tajiť tak dlho, ako to len bude možné. Namiesto toho chce ešte za svojho života zariadiť niečo mimoriadne dôležité. Keďže sa obáva, že by jeho krásna žena Kate mohla po jeho smrti ostať sama a vzdať sa nadobro lásky, čo si on rozhodne nepraje, pustí sa do odvážneho plánu, ktorého cieľom je pod nejakou zámienkou znovu do jej života vrátiť jej niekdajšiu veľkú lásku a Eveinho biologického otca Georgea Armstronga (Patrik Fichte). Vhodnou zámienkou sa ukáže byť, keďže George je mimoriadne talentovaným jachtárom a lodivodom, investícia do vzácnej sťažňovej plachetnice a následné angažovanie Georgea a jeho posádky, aby preňho vyhrali prestížnu cenu Blue Cup za najrýchlejšie preplávanie Írskeho jazera a splnili m tak jeho životný sen. Ibaže tento plán sa zjavne nezrodil pod veľmi šťastnou hviezdou... Nielenže je totiž naivná Eve na Kateino zdesenie na najlepšej ceste sa do atraktívneho Georgea zamilovať, ale navyše si Kate manželovu z jej pohľadu dosť nepochopiteľnú a nešikovne skrývanú snahu vohnať ju do Georgevho náručia nesprávne vysvetlí ako jeho pokus opustiť ju - kvôli jeho peknej mladej sekretárke, ktorá je tehotná a ktorú považuje za jeho milenku! (TV Doma)

(viac)

Recenzie (4)

freddy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kombinace několika faktorů tomu chtěla, že jsem v pondělí večer nenašel na českých obrazovkách nic zajímavějšího ke sledování než právě tento příběh z pera Rosamunde Pilcher. Ale vlastně to byla docela dobrá volba, protože jsem nechtěl koukat na nic náročného a u tohohle filmu jsem opravdu nijak více přemýšlet nemusel. Hlavní hrdina pomalu umírá díky nádoru v mozku, a tak se snaží syna zasvětit do vedení fimy a své manželce přizve do života její bývalou lásku, muže, který je také otcem dcery, kterou hlavní hrdina vychovával, a která dosud nevěděla, že její otec není jejím biologickým otcem. Zkrátka klasický televizní příběh ve stylu červené knihovny, kde je vše předvídatelné, kde se neodehraje (možná až na jeden moment v závěru filmu) nic překvapivého, a kde si ten děj tak nějak pomalu plyne až do svého závěru. Když to shrnu, tak občas nemusí být úplně na škodu podívat se na nějaký nenáročný příběh, člověk si u toho perfektně odpočine a zregeneruje, a k tomu jsou tyto filmy ideální. A protože mě film ani příliš nenudil a přišel mi jako docela ucházející, tak nakonec uděluji vcelku pozitivní hodnocení v podobě dvou hvězd. ()

Reklama

MikO_NR_1909 odpad!

všetky recenzie používateľa

Neskutočne plytká vec. Teda od Pilcherovej sa nič čakať vlastne nedá. Herci akoby sebaparodovali film. Takéto drastické príbehové skladby nenájdete v žiadnej rozprávke. A to som ešte chcel dať zo súcitu *, ale nedalo sa. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

a zase je v hre nevlastná dcéra (zda sa, že oblubeny namet), na môj vkus bolo vo filme priliš obetovania zo strany boháč s nádorom v hlave. Takto presentimelizovane ba sa s rakovinou nemlo končiť ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama