Reklama

Reklama

Ratchedová

(seriál)
  • USA Ratched
Trailer 1
Dráma / Krimi / Mysteriózny / Thriller
USA, 2020, 7 h 15 min (Minutáž: 46–62 min)

Predloha:

Ken Kesey (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrajú:

Sarah Paulson, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Judy Davis, Harriet Sansom Harris, Cynthia Nixon, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sharon Stone (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (10)

Ratchedová (2020) 

1.seria: Sarah Paulson je ako stvorena pre rolu "zaludnej zeny". ;) To bolo jasne, ked som ju videl v mnohych postavach v American Horror Story. Manipulacia s ludmi, odhad charakterov, zlomyselnost, ci klamanie telom v tom najlepsom. Ano, par vypatych situacii zvladla az moc polahky, ci s prilisnou filmarskou naivitou. Avsak, mnohe maju svoj naboj a pobavili. Co sa dialo v hospici, ked boli liecebne postupy v plienkach a skoro totozne s mucenim bolo obcas dost drsne. Vztah setra-bracek mal svoje vyslnia a i uskalia, ktorym som uz v zavere ale neveril. Podarene, rydze charaktery a par wtf momentov, ktore bud pobavili, alebo rozladili. Zavereny diel vsak moje hodnotenie o hviezdu znizil. Cakal som o cosi domyselnejsi koniec a dotiahnutie asi dvoch linii, ktore sa priam nukali. Ale rozumiem, ze trebalo starting point do druhej serie, a tak tvorcovia prisli s dost prvoplanovym charakter-twistom. Za mna, lacny koniec. Inak vsak serial ako jednohubku odporucam. Vacsine sadne. 65% ()

Série 1 (2020) (S01) 

Sarah Paulson je ako stvorena pre rolu "zaludnej zeny". ;) To bolo jasne, ked som ju videl v mnohych postavach v American Horror Story. Manipulacia s ludmi, odhad charakterov, zlomyselnost, ci klamanie telom v tom najlepsom. Ano, par vypatych situacii zvladla az moc polahky, ci s prilisnou filmarskou naivitou. Avsak, mnohe maju svoj naboj a pobavili. Co sa dialo v hospici, ked boli liecebne postupy v plienkach a skoro totozne s mucenim bolo obcas dost drsne. Vztah setra-bracek mal svoje vyslnia a i uskalia, ktorym som uz v zavere ale neveril. Podarene, rydze charaktery a par wtf momentov, ktore bud pobavili, alebo rozladili. Zavereny diel vsak moje hodnotenie o hviezdu znizil. Cakal som o cosi domyselnejsi koniec a dotiahnutie asi dvoch linii, ktore sa priam nukali. Ale rozumiem, ze trebalo starting point do druhej serie, a tak tvorcovia prisli s dost prvoplanovym charakter-twistom. Za mna, lacny koniec. Inak vsak serial ako jednohubku odporucam. Vacsine sadne. 65% ()

Pilotní díl (2020) (E01) 

Sarah Paulson je ako stvorena pre rolu "zaludnej zeny". ;) To bolo jasne, ked som ju videl v mnohych postavach v American Horror Story. Manipulacia s ludmi, odhad charakterov, zlomyselnost a klamanie telom v tom najlepsom. Ano, par vypatych situacii zvladla az moc polahky, ci naivne. Naopak, mnohe mi imponovali - ako sa zbavit neodbytneho napadnika. Ale som celkom slusne namotany, co vsetko bude v tom "hospici" zvadzat. Paradny otvarak. Potesil "cleaning" v rezidencii "ctenych duchovnych". 70% ()

Sekáček na led (2020) (E02) 

Sestra Ratched nekompromisne a tvrdo sleduje svoj ciel a odstranuje jednu prekazku za druhou. Nikto z nas by jej nechcel stat v ceste. ;) Nemesis incarnated. Som zvedavy, ako sa popasuje s rovnako "asertivnou" vrchnou sestrou. Inak lobotomia na nespiacom "pacientovi" chce ake "pevne ruky". Trosku slabsie stvorhviezdie. ()

Milosrdný anděl (2020) (E03) 

Prva polovica je vyslovene lechtivy "kinky-stuff" a ta druha psychadelic gore. ;) Zaujimava zmeska. Kazdopadne terapia vo vriacej vode a nasledny pobyt v ladovej by myslim zlomil vacsinu z nas a prinutil prislubit hocico. Tlacilo sa na pilu a celkom dost. Zda sa, ze Ratched to ma s jej pribehmi pocas sexu v hlavicke tiez v riadnom neporiadku. Ale o tom nikto z nas nepochyboval, ze? ;) Silny nadpriemer. ()

Milosrdný anděl: 2. část (2020) (E04) 

Sadlo mi to. Styl detektiviek a hororov zo 60tych. Konecne horuca kupel ukazala svoj plny potencial. Potesil i paradox anjela milosrdenstva v zavere. Kto by si to bol pomyslel. ;) Tesim sa na prachatu panicku, co je dychtiva po osobnom stretnuti so sestrou Ratched. 78% ()

Taneční večírek (2020) (E05) 

Ze party vybuchne, nam pri Ratched-inom dokladnom planovani a spuste premennych bolo absolutne jasne. A nebol som ani presvedceny, ze jedna hypnoterapia vyriesila roztriestenu osobnost tej talentovanej vysokej pani. :) Klobuk dole pred jej vystupmi. Haluz, ale zabavna. Uvidime, co povie na vyvoj situacie pani s opickou (nemyslim Jankovsku v base), ktora slubila pekny baksis za ukladnu vrazdu. ()

Paní loutek (2020) (E06) 

Vymleta vrazdiaca dvojka nemala dlhy road-trip. Bolo usmevne sledovat prostoreku blondavu nymfomanku. ;) Co sa tyka divadelneho predstavania, tak jeho splynutie v Ratchetinej hlave s jej vlastnym zivotom mi uz prislo na diagnozu a nezdalo sa mi realne. Ale chapem, ze chceli priblizit jej pribeh. V zavere si objemny senator nasu ustrednu particku podal ako dezert. Nekompromisne a s chutou. Az sa nezmohli zasluzene ani na slovo. To je tak, ked mocny je naozaj presvedceny, ze je vsemocny. Priemer. ()

Seznam stížností (2020) (E07) 

Napriek vsetkym intrigam, srdcervucim priznaniam, ci emocnemu vydieraniu si dovolim tvrdit, ze som neveril ze sestra Buckett a Ratched mozu zakopat vojnovu sekeru. Takmer happy end. Bez-udovy synacik sa pri citani zavetu trosku zapotil. Haluzny a naivny diel, avsak, bavil ma.70% ()

Mildred a Edmund (2020) (E08) 

Priznam, ze ako to v zavere prekombinovali a pridali par wtf momentov s nicoho-nic navrativsou sa pacientkou, ma moc nepobavilo. Cakal som o cosi premyslenejsi koniec. Skoda, ze sa tiez nedotiahla linia s vypasenym muciacim senatorom. Ci bol opat re-elected. :) Ale rozumiem, ze trebalo namet do druhej serie a tak teda obratme proti sebe, charaktery, ktorych povodna misia bola uplne opacna. Za mna, lacny koniec. 45% ()

Reklama

Reklama