Reklama

Reklama

Ratchedová

(seriál)
  • USA Ratched
Trailer 2
Dráma / Krimi / Mysteriózny / Thriller
USA, 2020, 7 h 15 min (Minutáž: 46–62 min)

Predloha:

Ken Kesey (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrajú:

Sarah Paulson, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Judy Davis, Harriet Sansom Harris, Cynthia Nixon, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sharon Stone (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (8)

Série 1 (2020) (S01) 

Prvá séria American Horror Story:Sestra Ratchedová priniesla obvyklý Murphyho stereotyp s dominanciou Sarah Paulssonovej. Ani v tejto sérii American Horror Story nedokázal Murphy prekročiť svoj tieň a opäť sa pokúsil zahrať sa na niečo, čím nikdy nebude. Vo svojom komentári k sérii sa zámerne vyhýbam prirovnaniu tohto seriálu k filmu Prelet nad kukučím hniezdom nakoľko to by potom človek mohol porovnávať 30 ročný jamajský Apleton Estate s Tuzemským Umom... ()

Pilotní díl (2020) (E01) 

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!! Počas pozeranie finálnej verzie masakra katolíckych duchovných stoporený trúd Ryana Murphyho vypichol ľavé Oko dravca tohto krajne liberálneho režiséra. O tom žiadna. Keď sa na scéne objavila Sarah Paulsson (tu sa natíska otázka či má Murphy radšej fisting tejto devy ale čistenie kakaového venčeka Brada Falchuka svojim trúdom) bolo jasné ktorá bije a že Ratchedová v žiadnom prípade nebude niečím podobným ako Prelet nad kukučím hniezdom ale iba kópiou American Horror Story: Asylum. V momente keď Ratchedová otrávila opäť nečakane katolíckeho kňaza Murphyho stoporený trúd vypichol aj pravé Oko dravca tohto režiséra a režisér sám sebe privodil nekonečný liberálny orgazmus. Na scéne je však okrem nej ešte jedna SEBAVEDOMÁ ŽENA a tak niet pochýb o tom že sa po skvelej Bitke bastardov v Hre o tróny dočkáme aj Bitky hrdzavých klitorisov v tomto seriály. Toľko kritika liberálneho stereotypu Murphyho, ktorý dokáže svojou tvorbou mnohých (podobne ako ja komentármi) šokovať. Máloktoré prostredie (Kubrickova Pekná vyhliadka určite) však tak človeka očarí ako Murphyho sanatórium a je škoda že Kathy Batesová je už tak stará, pretože jej by úloha SEBAVEDOMEJ ŽENY sestry Ratchedovej sedela nepochybne viac. Ona ňou bola, kým Sarah Paulssonová sa na ňu iba hrá v príbehoh Ryana Murphyho...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra... ()

Milosrdný anděl (2020) (E03) 

Na jednej stráne úplne chápem ľudí ktorým tento seriál učaroval na strane druhej v ňom zatiaľ nenachádzam nič čo by Ryan Murphy už neponúkol v sérii American Horror Story. Ešte aj týpek s amputovanými končatinami je v podstate iba vykradnutím AHS: Freak show, pretože Elsu v nacistickom Nemecku postihol podobný (nie navlas rovnaký) osud. Ryan síce neprekročil svoj tieň ale na druhej strane si dokázal udržať svoj štandard na ktorí si už ľudia pri ňom zvykli. A jedným z nich je aj to že jeho príbehy sú teplé...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra... ()

Milosrdný anděl: 2. část (2020) (E04) 

Varovanie!!! Moje komentáre sú pre väčšinu užívateľov urážlivé! Môžu spôsobovať úzkostné stavy, nevoľnosť a depresiu!!! Že Ryanovi Murphymu pri pohľade na Sarah Paulsson stojí trúd pyšne ako Eiffelova veža je vec známa a preto táto epizóda neprekvapila vôbec ničím. Postava ktorú hrá Sarah s prehľadom porazí nájomneho vraha, manipuluje doktorom či guvernérom, jeho zástupkyňou, vrchnou sestrou a rovnako tak ženou s neobmedzeným bohatstvom, ktorá túži pomstiť svojho syna. Klitoris Sarah Paulssonovej by v Murphyho predstavách bez problémov mohol robiť prieskumné vrty na Marse pri hľadaní hélia a Sarah by ani nemusela opustiť svoju vilu. Niezeby ma to prekvapilo veď ak si tvorbu seriálu zaplatíte sami (Murphy a Paulssonová) je jasné že postava ktorú hráte bude dominantná, ale nenávisť jednej zakomplexovanej fúrie je najlepšie vidieť v predchadzajúcej epizóde keď ešte aj detskému jedincovi mužského pohlavia táto zakomplexovaná ženština rozkazuje ako sa s ňou môže rozprávať. Nakoĺko je už ohlásená druhá séria bitky hrdzavých klitorisov budú v tomto seriály pribúdať v rámci celosvetového trendu klitorizmus for all. Čo to znamená pre mňa ako bežného muža? (Nebude sa to týkať žien v mojom okolí či kolegýň z práce ktoré si veľmi vážim) Ani ma nenapadne podržať žene dvere, pustiť ju niekde prvú či nedajbože uvoľniť jej miesto v autobuse, električke či kine. O otváraní dvier vo vlaku ani nehovorím. Keď už je kurňa tá rovnoprávnosť a vo filmoch musia byť všade nasilu strkané MLADÉ SEBAVEDOMÉ ŽENY tak sa k nim ako k seberovnym budem správať. Rovnako ako naposledy pri čakaní v rade keď sa MLADÁ SEBAVEDOMÁ ŽENA tlačila predo mňa v nákupnom centre v potravinách. Áno, mala iba 2 druhy tovaru a ja nákup pre celú rodinu ale ako MLADÁ SEBAVEDOMÁ ŽENA with balls musí pochopiť že chlapov pred seba nepúšťam 😂😂😂 Toľko obľúbená ironická časť komentára k epizóde seriálu v ktorom sú v blázinci všetci blázni iba Sarah Paulsson je lietadlo...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra... ()

Taneční večírek (2020) (E05) 

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!! Celý čas som si hovoril že nato že to robí Ryan Murphy mi tam niečo chýba. A konečne to prišlo v tejto epizóde. FASHIZMUSIZMUS. Ten príšerný stereotyp jeho tvorby, biely rasistickí chlapi, sebavedomé ženy (teda až na bývalú vrchnú sestru, Sarah Paulsson ako nadčlovek musí likvidovať aj rovnaké pohlavie) ale najmä fakt že vrah sa v závere pozastaví nad zbytočnou vraždou lesbičky ale vražda katolíckych kňazov je politicky košér prinúti aj triezvo uvažujúceho človeka zvažovať v budúcnosti voliť krajnú pravicu :-D. Celý večierok je tak trochu umelý, výstupy novej postavy (nie preto že je žena, nie preto že je afroameričanka) divákovi pripadajú akoby sa besný pes utrhol z reťaze ale nakoniec prichádza ako je Murphyho dobrým zvykom pre niekoho prekvapivý zvrat a ktovie ako si Bonnie a Clyde budú na svojom road tripe počíňať...Lepší priemer, autor rozhodne ponúkol aj podstatne lepšie epizódy v AHS či dokonca aj v Hollywoode. ()

Paní loutek (2020) (E06) 

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!! Epizóda to nebola rozhodne zlá, najmä ak človek vezme v úvahu že v Štátoch nacistických nie je zneužívanie detí adoptívnymi rodičmi ničím výnimočným (napríklad chlapca z Rumunska si bez problémov adoptuje muž, ktorý žije v domácnosti sám). Moment keď detičky v predstavení mali vykonávať veci, ktoré sú určené dospelým sklamal mnoho liberálnych fanúšikov Netflixu. Čakali že toho uvidia viac a nebude to iba zahrané bábkami. To bola aj slabšia časť epizódy, pretože následné "vyliatie si duše" Mildred svojej priateľke stratilo na príťažlivosti. Road trip Edmunda a jeho priateľky trval príliš krátko (2 epizódy by boli rozhodne lepšie a ich vzťah sa mohol dostať do výraznejšej krízy) aj keď treba uznať že ich zadržanie mužmi zákona bolo jednou z najlepších pasáži seriálu. Nebolo to vôbec zlé, ale ten príšerný stereotyp (všetky rodiny ktoré sa zúčastnili zneužívania boli biele) v podaní Murphyho to celé trochu tiahne nadol...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra. ()

Seznam stížností (2020) (E07) 

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!!Ak by mal mať tento seriál heslo, ktoré by vystihovalo jeho propagandu znelo by "Klitorisy všetkých krajín spojte sa!!!". Kakaovníčka to toho dala všetko a tak tupú postavu človek ťažko hľadá, jej chôdza pripomínala gruzínskeho vzpierača ktorý si na činky naložil o 60 kg naviac, trupík skončí v opatere Mildred a hádam s Edmundom vytvoria nový homosexuálny pár a bitka hrdzavých klitorisov sa nakoniec nekonala a z nepochopiteľných dôvodov sa sestry nakoniec spriatelili...strašne neuveriteľný scénar, pozerá sa nato však celkom dobre. Z nejasných dôvodov sa odrzu vytratila hra so svetlami ktorá v prvých dvoch epizódach bila do očí...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra. ()

Mildred a Edmund (2020) (E08) 

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!! Nakoľko už Ryan Murphy nemá oči, keďže mu pravé aj ľavé Oko dravca vypichol jeho stoporený trúd v prvej epizóde pri vraždách katolíckych kňazov tak sa v záverečnej epizóde aspoň fuckhimself do očných dierok svojim trúdom v momentoch keď mladá sebavedomá kakaová afroalfasamica postrieľala hneď niekoľko bielych mužov, medzi nimi policajtov. Nekonečný liberálny orgazmus ľavicových fašistov v momentoch keď černoško zabijak zabije bieleho muža, ktorý chráni zákon a živí rodinu totižto nemožno prehliadnuť nielen v komentároch na sociálnych sietiach ale aj v reakciách tunajšej liberálno-fašistickej spodiny v ich komentároch. Murphy v závere skrátka prestrelil, nezabudol na FASHIZMUSIZMUS v podaní afroamerickej sebavedomej alfasamice Charlotte Wellsovej, Betsy prirodzene spomenula že svet mužov nepotrebuje, veď ony sú MLADÉ SEBAVEDOMÉ ŽENY a tak pri najbližšej ceste vlakom bude následovať kopačka do hlavy prvej sebavedomej aromáckej alfasamice o sile výkopu pri americkom futbale v snahe zvrátiť stav zápasu pár sekúnd pred koncom gólom z poľa zo 60 yardov...toľko obvyklá časť komentára k epizóde v ktorej Murphy naplno prejavil svoj pocit mennejcennosti a na filmové plátno preniesol svoju traume z detstva. Pritom to mohlo byť oveľa jednoduchšie a dôstojnejšie, Mildred sa mohla dozvedieť od Edmunda že pestúnsku rodinu ktorá ich zneužívala zabila ona sama a nie Edmund, že túto udalosť tak potlačila vo svojom podvedomí až uverila svojej vlastnej lži čo ju mohlo vytočiť, Edmunda mohla zabiť v záchvate hnevu a sma sa nakoniec stať pacientkou sanatória pod dohľadom sestry Betsy. Lenže domina Sarah Paulsson svojim bičíkom nakladá Ryanovi Murphymu na jeho oholenú liberálnu sadomaso riť jednu nakladačku za druhou a tak záver táto dvojica prekombinovala tak až z neho spravili najhoršiu epizódu celej série...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra. ()

Reklama

Reklama