Reklama

Reklama

Máme jasno - Série 3 (2021) (séria)


Ropa (S03E05)

(epizóda)
  • USA The End of Oil
USA, 2021, 24 min

Kamera:

Cory Popp

Hrajú:

Ethan Hawke (rozprávač)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ropa přinesla velký pokrok – a velká příkoří. Proč je navzdory globálnímu oteplování tak těžké přestat používat fosilní paliva? A dá se to vůbec stihnout včas? (Netflix)

Recenzie (3)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Cesti motoriste si neuvedomuji, ze cast penez, ktere plati za pohonne hmoty pochazi od lidi, kteri je touzi zabit. Az ropa skonci, prestane system fungujici po desetiletich na Blizkem vychode "obili za ropu". Dokument lze stahnout na Ulozto.cz ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po milionkrát zopakované fakty o tom ako majú bohaté krajiny povinnosť platiť mentálne zaostalým afričanom aby sa uráčili šetriť životné prostredie. Obhajoba Afriky v podaní liberálneho Netflixu vyznieva smiešne najmä keď sa časť Nigérie pokúša odtrhnúť od zvyšku krajiny iba preto lebo je v nej väčšina ložísk ropy a sami afričania tak chceli vybabrať s inými afričanmi, ale na vine sú určite belosi. A to by stačilo aby svoje zisky Majkrohárd, Netflix a Spotify posielali vládam do Afriky, môžu ako porvý spraviť štedré gesto a všetky svoje peniaze posielať tam. To by však znamenalo že sami by nemali peniažky a vtedy už netreba byť spravodlivý... ()

Trias 

všetky recenzie používateľa

Emise jsou globální problém a jako globální problém může být jejich objem vyřešen pouze mezinárodní spoluprací, která, jak dokument dobře ukazuje, se zatím nerodí snadno. Zatím děláme málo a moc nás to ani nezajímá. Neznám text či dokument, který by v tomto směru mluvil pozitivně a tento díl není výjimkou. Jen aby jednou nebylo pozdě. ()

Reklama

Reklama