Reklama

Reklama

47 metrov

  • Slovensko 47 metrov pod hladinou (viac)
Trailer 2

Hovorí sa, že dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate (Claire Holt) svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Sesterská dvojica je na dovolenke v Mexiku po tom, čo Lisu opustí dlhoročný priateľ. Keďže bola pri rozchode označená nálepkou "nudná", chce zažiť viac vzrušenia. Preto, keď sestry v bare stretnú Benjamina (Santiago Segura) a Louisa (Yani Gellman), dajú sa presvedčiť, aby sa s nimi nasledujúci deň vydali na dobrodružstvo, ktoré človek vyskúša raz za život. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka. (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (361)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„MÁM STRACH. CO KDYŽ PŘIPLAVOU ŽRALOCI...“ /// Je třeba přetrpět úvod. 15 minut a pak jdeme k vodě. Kikiny (dvě) vlezou do klece a … všude samý ryby. Pak se to posere (né… ryby zůstanou…) a máme tady boj o přežití s uklidňujícím(?) zvukem bublinek…STRAŠNĚ SE BOJÍM! UMŘEME TADY!... Žralok nebo vzduch? Poslouchat ty kecy a bědování je votrava. Tvůrcům patří dík za pokus o překvapivej konec, ale i to je tzv. v uvozovkách. Pod vodou hezký, vobčas i dramatický, v hlavní roli místo žraloka kyslík (neboj, i ty příšery se tady mihnou), ale jinak to moc nepřekvapuje a vobčas votravuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když holka řve „bože můj, je vobrovskej!“. 2.) Často si představuju, jak mně dochází vzduch… a když se uklidním… připlave žralok. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy o žralokoch. Od vtedy čo som si pozrel Spielbergove “Čeľuste" trpím žraločov závislosťou. Videl som už mnoho snímkov s touto tématikou. Niektoré boli fakt hodne dobré, iné za moc nestáli. Nedávno som natrafil na titul "47 metrov". Bolo to celkom príjemné oživenie v rámci žraločích thrillerov. Snaha o dramatickosť sa vydarila. Príbeh dvoch amatérskych potápačiek, ktoré zostali uväznené štyridsať sedem metrov pod morskou hladinou v obkľúčení krvilačných žralokov ma zaujal a po celý čas držal v napätí. *** ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Po dlhej dobe niečo vynikajúce z tohto súdka. Keby tu bolo viac a lepšie gore tak by išlo o parádny animal horor. Absencia brutálnejších krvavých scén však nie je na škodu, pretože tu sa hralo na niečo iné, a tým boli predovšetkým napätie a atmosféra. Pokiaľ sa divákovi podarí zžiť sa s hlavnými hrdinkami a s ich neutešenou situáciou, tak odmenou mu je totálna dusnota a obhrýzanie nechtov. Bezútešnú atmosféru sa niekoľko krát podarí umocniť aj slušnou ľakačkou, ktoré fungujú na sto percent. Pritom dej nie je bohvieaký, je veľmi jednoduchý. Popravde, ani som si nedokázal predstaviť o čom to bude, keď budú tie baby celý čas v tej klietke, ale mýlil som sa, žiadna nuda nehrozila. Teda až na samotný slabší začiatok, našťastie trval len chvíľu, dievčatá sa do klietky poponáhľali. Skrátka tento rok ide o to najlepšie v tomto subžánri, napätím a atmosférou 47 Meters Down schová do vrecka aj mnohé staršie kvalitné animal horory. A išlo to aj bez masakru. 85/100 ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

"Posíláme vám náhradní dýchací přístroje, ale je tu důvod, proč jsme to neudělali dřív, při přechodu na další láhev je velké riziko opojení dusíkem, budete mít možná halucinace" Bez toho přechodu, ale tuším hrozí smrt, když vám dojde kyslík. Navíc poslat dolů kyslíkové láhve společně se světlicemi na ochranu proti žralokům asi měl být první krok. Jenže, pokud by se to takhle odehrálo, tak si děvčata mohla klidně sednout v potopené kleci na zadek a počkat na pobřežní stráž a celej thriller by byl v hajzlu. Bylo třeba to vymyslet jinak, nejdřív dolů mezi žraloky pošleme chlapa s navijákem a baterkou... Žraloci byli moc fajn, zbytek jsem prostě kvůli výše zmíněnému nějak nemohl zkousnout. ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Strhující , napínavý předvidatelný ale i hodně nečekaný tenhle snímek o boji a přežiti mezi člověk a žralokem. Co byste neudělaly proto abyste ukázali že se umíte bavit a vyzkoušeli všechno možné, třeba i selfie se žralokem jde vyzkoušet. Žraloky já můžu a po výborném snímku Mělčiny přichází další žraločí teror. Žralok luxusní svou velikosti i se svými kámoši , herečky na správném místě jedna hysterická jedna bojácná jak už to bývá, vše okolo užasne až na rychlý konec který bych prodloužil. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Pôvodne sa malo vo filme objaviť aj zopár scén so Stuartom, Lisiným (Mandy Moore) ex-priateľom, ktorého si zahral James Van Der Beek. Všetky boli nakoniec zrušené a z konečnej verzie vystrihnuté. (MikaelSVK)
  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)

Reklama

Reklama