Reklama

Reklama

Mandalorián - Season 2

(séria)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizódy(8)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (163)

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhej sezóne dlho trvá, kým sa rozbehne, takže by sa dalo povedať, že prvej polovičke zachraňuje kožu najmä charizmatický Mando a baby Yoda, ktorý, či chcete alebo nie, vás svojou rozkošnosťou dostane. No a práve keď som začal premýšľať nad tým, že je to vlastne poriadna nuda a do tretej série sa už nepustím, preklopila sa druhá séria do svojej druhej polovice... a začala jazda. Jasné, ťažko od toho čakať, že to bude stíhať hollywoodskym vysokorozpočtovým veľkofilmom. Napriek tomu som bol miestami milo prekvapený z toho, ako dobre to po vizuálnej stránke vyzerá. Výprava bola väčšinu času pôsobivá a akcia postupne nabrala slušné obrátky. Potešili ma tiež nové postavy, ktoré oživili kvalitní herci ako Rosario Dawson, Timothy Olyphant (!), Michael Biehn (!!) alebo... ďalej vlastne už nemôžem pokračovať, lebo by som brutálne spoileroval. Nesmiem sa bohužiaľ vyjadriť ani k fantastickému finále s božskou Deus ex Machina (nejde len o to, kto to je, ale aj o to, ako je to natočené). Inak, na druhej sezóne režisérsky zarezávali mená ako Peyton Reed, Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard (!), či Carl Weathers (!!). ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Rychlé, svižné a občas trochu monotónní a schématické, spoléhající na zaručenou auru Star Wars univerza. A popravdě řečeno, obvykle to funguje. A i když je většina dílů v podstatě dějově na jedno brdo, je Mandalorian narvaný takovým množstvím odkazů, replik a klasických hračiček, které máme v SW rádi, že se mu ledacos dá odpustit. Pascal je jeden z mála herců kde stačí hlas na veškeré hraní. ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hneď od prvej epizódy citeľný nárast kvality oproti prvej sérii. Začína to dostávať tvar a vytvára to plne postačujúci priestor na prehlbovanie vzťahu k postavám a príbehu samotnému. Už to, napriek prevažujúcemu epizódnemu charakteru jednotlivých kapitol, nie je len zmätené pobehovanie od jedného kúta vesmíru k druhému. Ak to v tretej sérii týmto smerom ešte rozvinú a následne zdarne ukončia, bude Mandalorian jedným z najpríjemnejších príspevkov do (momentálne riadne rozdziganého) sveta Star Wars. ()

KoRner 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Keď som spri prvej série hundral, že síce super seriál, avšak pol hodiny je na epizódu z tohtod sveta príliš málo, aby si to divák stačil užiť. No a potom príde táto druhá, ktorá nielenže predĺži časti na akurátnu dĺžku, ale kvalita ešte viac išla hore. Bavili ma rovnako Mandove side questy, ako aj hlavná dejová linka, ktorá má v rukáve plno slávnych postáv zo SW, vrátane jednej famóznej. Nesie sa to vo westernovom duchu a všetky postavy sú proste super, rovnako ako soundtrack. Peniaze na tom proste vidno, ale aj láska k danej látke a Favreauovi by Lucas mal postaviť pomník. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V prvních i posledních epizodách jsem absolutně neváhal, že by druhý přídavek do Mandalorianí ságy nebyl za plný počet. V pomyslném prostředku série jsem se ale začal trochu nudit a vířily se kolem mě obavy, jak se série zacelí. Její konec naštěstí opět trumfnul většinu filmových dílů a já se už teď nemůžu dočkat další sérky. ()

Galéria (131)

Zaujímavosti (100)

  • Krayt dragon vydáva rovnaké zvuky, aké použil Obi-wan na vyplatenie Piesočných ľudí (Tuskenov) v epizóde Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). To vysvetľuje, prečo sa Tuskeni po ich započutí okamžite stiahli. (ČSFD)
  • Peli (Amy Sedaris) a Dr. Mandible hrají v kantýně karetní hru zvanou „Sabacc“, která je ve světě SW velice populární, a ve které např. Han Solo vyhrál svoji loď Millenium Falcon. (NiWi)
  • Hlavní dramatická část příběhu je udělána na základě starého grafického konceptu dvorního grafika Star Wars Ralpha McQuarrie. Jeskyně i tvor v ní byli udělány zcela věrně, akorát dle původního konceptu se s ní měl potkat Luke Skywalker na Dagobahu ve Star Wars: Epizodě IV (1980). (Sidarius)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama