Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský obchodník Vito McMullen zjišťuje, že jeho syn Adam nedokončil vysokou školu a navíc se začal stýkat s Vitovým otcem Jessiem, před jehož neblahým vlivem se Vito snažil svého syna uchránit. Adam je kriminální minulostí a životní filosofií svého dědečka přitahován a sám mu navrhne provedení loupeže ve výzkumné laboratoři, jež vynese milión dolarů. Do akce se zapojí po velkém přemlouvání i Vito, ale loupež se nezdaří a Adam je chycen. Jessie a Vito se sami přihlásí na policii, aby chlapce zachránili. Adam a jeho otec dostanou podmínečné tresty, ale Jessie jako známý kriminálník musí do vězení. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Adamova priateľka Christine (Victoria Jackson) sa objaví iba v jednej scéne, počas ktorej má iba jediný monológ. (m.a.t.o.)
  • Medzi newyorské lokality, kde sa film odohrával, patrili stiesnené byty vo West Side, krčmy v centre mesta, pohrebný ústav v susedstve, policajné okrsky a súdne siene. Produkčné nákladné autá a technika sa efektívne presúvali z jedného konca mesta na druhý, napriek uliciam preplneným nakupujúcimi a turistami počas vianočných sviatkov. (m.a.t.o.)
  • V úvodnom zábere je na bočnej strane budovy nápis network (sieť). Je to odkaz na Lumetov film Network (1976). (m.a.t.o.)
  • Film bol uvedený do kín štyri roky po vydaní knižnej predlohy od autora Vincenta Patricka. Patrick napísal aj scenár. (m.a.t.o.)
  • Sean Connery je len o 7 rokov starší ako Dustin Hoffman, ale hrá jeho otca. Je taktiež len o 32 rokov starší ako Matthew Broderick, ktorý si zahral jeho vnuka. (Niles)
  • Film se natáčel v amerických státech New York a New Jersey. (BMW12)

Reklama

Reklama