Reklama

Reklama

Utažení

  • Veľká Británia The Turning (viac)
Trailer 1
Dráma / Horor / Mysteriózny
Veľká Británia / Írsko / Kanada / USA / India, 2020, 94 min

Chůva se má na odlehlém sídle bohatého muže v Maine starat o jeho neteř a synovce, kteří přišli o rodiče. Její nový domov ale skrývá temné tajemství. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (60)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Priemerný horor, potešili by podstatne lepšie efekty Quinnna, ale napriek tomu film nakoniec hodnotím o jednu hviezdičku vyšším hodnotením ako by si pravdepodobne zaslúžil. Jednak Finn Wolfhard ukázal, že vie lepšie zahrať dieťa, ktoré je zlé ako hlúpučkého tínedžera zo Stranger Things či Krotiteľov duchov ale absolutórium si v tomto filme zaslúži Barbara Marten čoby komorná. Je to trochu smutné že je najlepšou postavou v tomto horore, ktorý nakoniec nechal koniec otvorený pre predstavy diváka. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Když jsem na film kouknul na ČSFD, tak jsem si nejdřív říkal, co ten Mackenzie Davis je za hnusnýho kluka. Pak mi došlo, že už jsem jí někdy viděl a kupodivu v tomto filmu nevypadá zase tak zle. Jen teda čumí skoro celej film do tmy, jak kdyby ji vypadla vyplašenka z kapsy. Utažení by ale i tak mohl být docela dobrej strašák, kdyby neměl totálně debilní konec o hovně. Lekačky sice moc nebyly, ale napětí mě bavilo. Jenže k čemu to je, když film nemá konec a nic nevysvětlí. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všetky recenzie používateľa

Mělo mě už zarazit to, že, když tomu dává Psychor 5 hvězd , že to bude sračka moje chyba většinou filmy co chválí jsou sračky chválil i Čarodějnici a to byl pytel hoven prej největší hororový odborník na světě jasně sni dál :-). Tak, že ženská jde dělat učitelku kamsi na panství klukovi a holce později zjistí, že tam umřel chlap a ženská ten chlap tam straší a ta mrtvá ženská pro změnu chce, aby někdo našel její tělo. Konec už jsem nepochopil vůbec teda tak, že dostaly se z tama nebo to byla vše její vize v nějakém jejím paranormálním světě nebo co to bylo ? 5 procent za tu holku a bílého koně P.s. já osobně jsem zastánce zrušení fyzických trestů, ale u toho kluka bych udělal výjimku a mlátil ho 24 hodin denně rákoskou. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Turning" je pre mňa nakoniec oveľa väčšia facka, ako som si sprvu myslel, že bude. Ani neviem či som od toho po recenziách ešte niečo čakal, no výsledok ma samotného skutočne prekvapil. V prvom rade skúsme povedať plusy filmu. Miestami v sebe vie uchovať nejakú atmosféru a má v sebe pár scénok, ktoré v skutočnosti fungujú. Mackenzie Davis je podľa mňa celkom okey. Brooklyn Prince pôsobí na mňa celkom prirodzene a som zvedavý v čom sa ako herečka objaví nabudúce. Inak je to podľa mňa väčší bordel, než som čakal. V prvom rade forma strašenia je dosť problém. Toto nie sú ani len skákačky, na ktoré som už zvyknutý. Toto je len obrovská kopa zvukov. A keď sa ozve, nič sa dokopy nestalo. Atmosféra vo filme je slabá a len miestami skutočne vidíme scénky, ktoré majú nejakú razanciu. Hoci to nemôžem označiť za tak zúfalé ako to bolo napríklad v prípade "The Grudge", ale aj tak to nemá moc čo ponúknuť. V prvom rade je tu záverečný moment alebo zvrat, ktorý je pre film len záverečná rana kyjakom do hlavy. Nemám absolútne šajnu čo som práve videl. Skôr to pôsobí, ako keby sme dostali, jeden záver a potom ďalší alternatívny záver. Je to ako sledovať "Bandersnatch. A čakáte na to, kedy uvidíte ešte minimálne 5 ďalších alternatívnych zakončení. Finn Wolfhard je podľa mňa vo filme strašný. Jeho výkon je maximálne neprirodzený a neveril som mu dokopy ani jednu scénku. A to hovorím napriek tomu, že je šikovný herec. Film pôsobí prázdno. Ako keby dokopy ani nechcel hovoriť príbeh. Ako keby len išiel budovať atmosféru a potom len zarazil na film koniec-nekoniec a máme hotovo. Pre mňa ako diváka je to len absolútny podraz. Toto nie je ako "Ghostland, kde ten zvrat fungoval pre príbeh a posunul ho na vyššiu úroveň. V tomto prípade to pôsobí ako keby tvorcovia vôbec nevedeli, čo vlastne chceli urobiť a tak sa rozhodli spraviť 2 rôzne verzie svojho vlastného príbehu. A iba mi tým napľuli do tváre. Ďakujem veľmi pekne, tento film si moju úctu nezasluhuje. Hodnotenie: D ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Má to komplikovanou vlekoucí se zápletku a podivný náhlý konec, který dělá celé vaše dívání nesmyslné. Hlavní vadou je scénář. Vyprávění by mělo být lepší, mnohem jasnější. Pozitivní věcí byly herecké výkony. Když příběh skončil, říkal jsem si proč jsem ztrácel čas a někoho nepožádal, aby mi film převyprávěl. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (1)

  • Film je založen na hororové novele z roku 1898 „Turn of the screw“ od Henryho Jamese. (rafix)

Reklama

Reklama