Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď depresívny Bertrand trpiaci krízou stredného veku, odpovie na inzerát, ktorý hľadá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plávania (áno, máme na mysli mužské akvabely) netuší, že v amatérskom družstve nájde nielen priateľov, ale i novú chuť do života. Komédia nielen o tom, ako dlho musíte zadržať dych, abyste prežili život. (Continental film)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (101)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Na Francii poněkud vlažnější komedie, kde největší lákadlo je Benoit Poelvoorde, který na můj vkus nemá tolik prostoru, kolik by mít měl. Mužské Aquabelly jsou neotřelým nápadem a herecká sestava je zvolena trefně. Jakmile příjde na scénu nekompromisně sprostá trenérka na vozíčku, tak je postaráno i o humorné scény. Finále příjemně dojemné. Příjemný film, ale spíš jen na jedno podívání. Francie nabídla vtipnější kusy. 65% ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Muži v istom veku strácajú v sebe chlapca. A začína im regulárne preskakovať. Depresie, rozchody, starosti s rodičmi, deťmi. Riešením niekedy bývajú mladšie partnerky. Ale to je tak na chvíľu. Pretože mŕtvičné žily sa hlásia o slovo. Alebo nájsť si nejakú kokocinku, nie na zárobok, lež na zábavu. Komu sa to zadarí o zábavu má postarané. A je úplne fuk, či je z toho nejaká medaila. Chápem, že film to tak musí mať, lebo však komerčný a všetci sme straky túžiace po lesklých hovadzynách. Ale aj bez toho to ide. Lebo inak, bez srandovnej aktivity (alebo aj pasivity) sa naozaj väčšina topí v rôsolovitom stredostavovskom želé. Podarená záležitosť o realizácii zdanlivej nemožnosti v živote zdanlivo na spoločenskom okraji. Hoci trochu moc na efekt, ale tak to v komerčnej kinematografii už chodí. ()

Reklama

Handle 

všetky recenzie používateľa

Podobným francouzským komediím většinou podlehnu, ale tohle už jsem tvůrcům nesežral. Neříkám, že to nemá fajn místa, ale jako celek to nedrží pohromadě ani trochu. Aneb udělejme ze všech postav psychicky labilní jedince / smolaře / podivíny / handicapované - a ještě se veškerým těm problémům povrchně vysmějme. Přesně na tomhle principu to bylo založený a to mě nějak nebavilo - opravdu dobrý humor se podle mě tvoří jinak. A o tom, že je to celé nereálné, do extrému hnané a stopáž 122 minut je totálně nesoudná, už radši pomlčím. Čekal jsem opravdu mnohem lepší kvalitu a větší zábavu. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film o bande lúzrov, ktorých jedinou radosťou v živote sa stane tréning synchronizovaného plávania pri ktorom si chlapi pokecajú o svojich spackaných životoch, dajú hlavy dokopy a asi o milimeter sa posunú v živote ďalej. Nie je to komédia pri ktorej by ste sa od smiechu chytali za brucho. Skôr sa to snaží o takú pohodovú atmosféru, ale napriek účasti niekoľkých mojich obľúbencov to bola celkom nuda s fakt prehnanou stopážou. 4/10. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Zápletka je tak prvoplánovo zábavná. Parta chlapov, väčšinou, v stredných rokoch s k tomu prislúchajúcimi telami robí šport, ktorý je v podstate čisto ženský. No film je to skôr o parte nešťastných a neúspešných, životom ubitých, mužoch, ktorí spolu niečo zdieľajú. Vytvoria si plavecký krúžok, ktorý slúži skôr ako terapia a únik pred realitou. Je fajn, že ich v podstate celý film nevidíme nacvičovať zostavu. Vďaka tomu je finálne číslo také prekvapivé. Samozrejme ten úspech je trochu prehnaný, ale tak kde je vôľa, tam je cesta. 7,2/10. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. května 2018 v Cannes FF. (ČSFD)
  • Hlavní aktéři se poctivě připravovali sedm měsíců před natáčením pod vedením jedné francouzské šampiónky mezi akvabelami. [Zdroj: časopis Cinema 12/2018] (ČSFD)
  • Virginie Efira hrá v tomto filme postavu, ktorá sa volá Delphine. Rovnomennú postavu si zahrala taktiež aj vo filme Cookie (2013). (De Large)

Reklama

Reklama