Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý filmový štáb sa vydáva po stopách zaujímavých Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorí dobre poznajú miestne pomery. Prostredníctvom svojich očí nám ukážu, ako vonia a chutí ďaleký svet. Môžeme sa úprimne tešiť, že spoznáme veľa zaujímavých krajín, regiónov a miest, cez fantastické gastronomické zážitky a informácie. (STV)

Recenzie (14)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Až prekvapivo pútavo natočená relácia o živote v zahraničí s kopou zaujímavostí zo zákulisia miestnych reálií, vďaka ktorým sa človek dozvie aj viac ako len z bežných cestopisných dokumentárnych relácií. Predsa len, ten kto tam žije to vie podať s väčším nadšením a prehľadom ako ten, kto tam zavíta len na pár dní a je to pre neho prakticky všetko nové a nepoznané. Už ani nepamätám, kedy som videl niečo tak pútavé a prínosné zo slovenskej produkcie ako práve Cestou necestou. Aj keď niektorí "sprievodcovia" mi prišli až prehnane excentrickí a výstrední, ale v globále viacmenej spokojnosť. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Veľmi sa mi páči tento kulinársky cestopis. Vždy, keď ho vidím, zlepší sa mi nálada a chcem zachraňovať svet. Každý diel sa odohráva niekde úplne inde. A je to výber vskutku široký – od Európy, až po vzdialené, exotické krajiny (Japonsko, Thajsko, USA, severské krajiny...). V každej tejto krajine už pár rokov žije Slovák, ktorý nás daným dielom sprevádza. Povodí nás po najznámejších alebo jeho najobľúbenejších miestach a, samozrejme, zasvätí nás aj do tunajšieho špecifického jedálnička. Mám rád KVALITNÉ relácie o varení a to táto je. K tomu jedinečne vystihnutá, podmanivá atmosféra. Jasné, občas sa vyskytne slabší diel, ale z drvivej väčšiny som bol miestami takmer až nadšený. Z mnohých častí dýcha príjemná feel good atmosféra. Veľmi pekné bývajú i samotné konce, kedy sa má náš sprievodca pár vetami vyjadriť k svojmu odchodu zo Slovenska, či mu rodná krajina chýba, či sa raz chce vrátiť a podobne. Oceňujem, že mnohí sa na nič nehrajú a na rovinu povedia, že im Slovensko síce chýba, ale že si nevedia predstaviť, že by sa vrátili natrvalo. ()

Reklama

Hedka 

všetky recenzie používateľa

Žiadne odborné informácie nečakajte. Nie je to žiadna vedecká štúdia. Je to iba letmý pohľad Slovákov, žijúcich v iných krajinách, ktorí sa nám snažia priblížiť život a tradície ich terajšieho domova svojimi očami a svojimi (často aj povrchnými) vedomosťami. Ale mňa tento seriál zaujal práve bežným pohľadom priemerného človeka na obyčajný život v cudzej krajine, jednoducho, prirodzene..... Podstatná úroveň jednotlivých častí stojí na osobnosti, ktorá štáb sprevádza, a v tom je občas výrazný rozdiel, ale považujem to skôr za spestrenie ako za negatívum. Hodnotím mierne nad priemer, ako príjemný relax s gastronomickým (a iným) obohatením. ()

Polnoch 

všetky recenzie používateľa

Na túto reláciu sa teším každý týždeň. Je to veľmi jedinečný formát, keďže sa z pohľadu našinca dozvieme o živote, kultúre a hlavne gastronómii pre nás exotických krajín. Svojho formátu je to jedinečná relácia a veľmi dobre natočená, tých 30 minút je presne tak akurát, že drží náš záujem po celý čas ale zároveň je to dostatočne dlhý čas aby nám bolo odprezentované všetko najzaujímavejšie. ()

ZetDaElO 

všetky recenzie používateľa

Jedna z najoriginálnejších relácii z produkcie RTVS. Koncept gastronómia a cestovanie je ozvláštnený veľmi dobrým spracovaním a hlavne sprevádzaním obyčajnými ľuďmi a nie kvázi celebritami. Relácií vlastne nie je ani čo vytknúť, všetko závisí od sprievodcu a lokality, do akej miery dokáže odprezentovať miesto kde žije. Ja osobne by som uvítal ešte pestrejší pohľad na dané lokality, čiže viac cestovania a menej jedla. 8/10 ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama