Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Predloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrajú:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Recenzie používateľa dr.horrible k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2018) (S01) 

Hrozne ma vytáčalo, keď čítala nahlas to jej akože dobré písanie (a jej voiceover a jej postava a tá herečka). So zvyškom som spokojný, návyková oddychovka. Dokonca viac než som čakal, hlavne vzhľadom nato, že som to pozeral len ako povinné zlo, aby som mohol kukať druhú sériu s Victoriou Pedretti. 75% ()

Série 2 (2019) (S02) 

V prvom rade som sklamaný, pretože som sa nejakým spôsobom sám voviedol do omylu, a tešil som sa, že Willovu stalkerku bude hrať Victoria Pedretti. Bolo by to určite super, ona má taký strašne fajn - duševne narušený výraz v tvári (aspoň ja ho tam od Hauntingu neustále vidím). V druhom rade nakoniec dostala dosť tuctovú postavu, navyše ju  ani nehrala moc dobre. Ona je veľmi zvláštny typ herečky, ktorá nie je ani zvlášť talentovaná, ani pekná, ale ovláda skvelý vyšinutý mód pre istý, špecifický druh rolí. SPOILER! Keď sa vyšinutou v závere naozaj stane, je to neskoro. Je neskoro, lebo svoje vyšinuté herectvo krotila pre nezaujímavú postavu, a v citovo vypätých okamžikoch bolo zase pre vec príliš agresívne. V pauze medzi epizódami sa ale človek asimiluje a v závere už je všetko odpustené. Koniec SPOILERu! A zatretie a hlavne, po dvoch sezónach už možno s určitosťou konštatovať, že tvorcovia You majú rovnakú vadu ako postava Fortyho, a to že nedokážu písať odlišné postavy, hlavne čo sa žien týka, kvôli čomu im naprieč časťami a sériami charakterovo splývajú. Podobne to mal napríklad Sorkin s Newsroom-om, kde to bolo ale samozrejme o niečom inom. V prvej sérii som mal problém s postavou Guinevere Beck, tu sa teda logicky môj problém ešte znásobil, nakoľko všetky ich ženské postavy sú nejakým spôsobom Guinevere Beck. Oni v širšom ponímaní zvládajú vlastne len jeden ženský charakter: ženu premúdrelú, vo svojej múdrosti limitovanú ich vlastným obmedzeným rozhľadom. Je ale vlastne komplimentom, že o nej vôbec hovorím, mužské postavy charakter ani nemajú, len striedajú blbcov s pozérmi a úchylákmi.  Zábavné to je ale furt dosť, a logicky sa z toho dá vyklučkovať iba tlačením na pílu a prechodmi do extrémov. Paradoxne ma stratili práve tým, prvú sériu aspoň šlo brať ako tak vážne. 60%. Ps: Ortega ňuňavá. ()

Nový začátek (2019) (S02E01) 

Takže hlavná ženská postava bude opäť podpriemerná pseudo-intelektuálka? ()

Série 3 (2021) (S03) 

Aj cez značné množstvo ale, je to ale najlepšia séria. Zábavný, “ženský” seriál, ktorý treťou sezónou konečne dostal “zábavné” ženské postavy. ()

Súvisiace novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (viac)

Reklama

Reklama