Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 2
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Predloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa SalvorHardin k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2022) (S01) odpad!

Moje povodne hodnotenie bolo: fuj, odpad, kedze milujem Tolkiena a takato fuserska robota s takymto astronomickym rozpoctom je proste nehanebna drzost. Dal som ale tomu este raz sancu, lebo som mal Amazon Prime na 7 dni zadarmo, teraz nedavno, tak som si to pozrel este raz. Pravdu povediac je to stale odpad. Sceny s harfootovcami sa proste nadali pozerat, nic to k pribehu nepridavalo a na druhe pozretie celej 1. serie harfootovci naozaj len vyznievaju, ze boli do scenara vpisani preto, ze Amazon chcel mat hobbitov, ale namali na hobbitov prava, resp. ich nemohli v kontexte 2. veku pouzit, alebo nieco na ten sposob. Mozno si len mysleli, ze divaci su idioti a ked v niecom, co si hovori Tolkien nebude nieco co aspon pripomina hobbitov, tak tomu ludia nebudu rozumiet. Nuz, studio sa prepocitalo, lebo harfooti su len neznesitelne nudna vata. Na druhe pozretie 1. serie som stratil akykolvek zaujem o dalsie serie. Nikomu neberiem, ak sa mu to pacilo, ako som uz vravel, kebyze to nie je Tolkien alen nejaka random fantasy, tak tomu dam 3 z 5, ale kedze to je Tolkien tak tento cely serial je odsudeny na zahubu, lebo studio nema prava na Silmarillion a na Historiu Stredozeme a co predvadzaju ako "scenar" je len amaterska fan fiction. Galadriel z knih a Galadriel z fimov zboznujem. Dokonca som vzdy obhajoval aj herecku Éowyn Miranda Otto, ktora sa mi vo filmoch vzdy pacila. A dokazem vymenovat aspon 10 filmov hned z pamati, ktore su top a kde v hlavnych rolach boli zeny. Cize nekritizujem Galadriel v ROP preto, ze to je zena, ale preto, ze sposob akym ju scanaristi napisali, bol proste strasne cringe. Morfydd Clark moze byt v sukromnom zivote skvely clovek, ale scenaristi jej postavu v ROP objetivne zle napisali a s Tolkienovou ani s Jacksonovou Galadriel nema nic spolocne. Neman ani nic proti hercovi Ismael Cruz Córdova, ktory hral cierneho Elfa Arondira - myslim si, ze ako herec podal solidny vykon, ale zase je tu problem scenar - mohli mu dat vyznamnejsiu rolu a nie ho odlozit na vedlajsiu kolaj do nepodstatnej love story, ktora len dej este viac spomalovala, ked dej uz aj tak spomalivali epizody s harfootmi a do bitky, ktora aj tak nemala ziaden vyznam. Stale mi nejde do hlavy, preco si Amazon nezaplatil lepsich scenaristov, mohla to byt aspon dobra fan fiction. Cim viac nad tym rozmyslam, tym viac by mohol byt zaujimavejsi film o tom, ako tento serial strasidelne spackali ako samotny serial.... Finalne hodnotenie teda aj po roku zostava 0/5. ()

Stín minulosti (2022) (S01E01) odpad!

Toto proste nie je Tolkien, cize 0 bodov. Ak by to bolo nejake nove fantasy, co nema nic spolocne s Tolkienom a svetom, ktory vytvoril, tak dam 5.5/10 (vizualy a Durin). To, ze to vyzualne je OK z toho este nerobi nieco svetoborne. Amazon tak akurat naplul na Tolkienov odkaz a nadherne dielo, ktore pre ludstvo vytvoril. Pozrite si radsej extended edition Pana Prstenov a precitajte si Silmarillion. ()

Na moři (2022) (S01E02) odpad!

Najvacsi problem tejto serie je ten, ze to nema nic spolocne s tym, co Tolkien vytvoril. Aj ked Peter Jackson vynechal a zmenil niektore veci z Pana Prstenov, dokazal zachytit ducha a motivy, ktore Tolkien vytvoril. Toto tak akurat rozvratilo vsetko, co Tolkien napisal a naplulo na jeho odkaz. je to dost smutne. Kebyze to je uplne nove fantasy, tak nemam absolutne nic proti tomu, ale kedze si Amazon dovolil pouzit Tolkienove meno, tak je to proste neodpustitelne. Ak tu niekto hovori, ze chudaci producenti a ze ludia nedocenuju ich umelecke dielo, tak co ma povedat taky nebohy Tolkien a bezprecedentne majsterdielo, ktore vytvoril... Ach Tolkien, dobre, ze si sa nedozil tychto temnych casov :( ()

Adar (2022) (S01E03) odpad!

Páčilo sa mi, keď Galadriel, po tom, čo došla do Númenoru povedala Merlinovi: ,,Milujem vôňu napalmu hneď zrána." Takmer som plakal od dojatia. Ani Tolkien by takéto niečo nevymyslel. Proste geniálne! ()

Velká vlna (2022) (S01E04) odpad!

WOW, ked Galadriel povedala: "There is a tempest in me!" Tolkien a Shakespeare mozu len zavidiet kvalite dialogov v tejto fan fiction. Ked sa Sauron, pardon, Halbrand spytal, preco ju znova zavreli do cely a ona na to, ze za poburovanie, nemohol som sa spolu so Sauronom, pardon, s Halbrandom prestat smiat. Trikrat bravo scenaristom! Najlepsia vec od vymyslu krajaneho chleba! ()

Odchody (2022) (S01E05) odpad!

Numenorska matematika: mame 5 lodi, 1 vybuchla, cize nam zostali 3. Genialne. Ale tak "the sea is always right". Prva seria za 3 epizody skonci a absolutne nic sa nestalo. Akurat vsetci muzi su nekompetentni a Guyladriel ma vzdy pravdu, ale nikto ju nepocuva okrem Saurona, pardon Halbranda. Som rad, ze v tejto epizode sme sa vratili naspat k bezdomovcom Harfootom, ktori z nejakeho dovodu nie su hobiti a otrhany bezdomovec Gandalf/not Gandalf sa pomaly uci rozpravat. Mal som slzy dojatia v ociach. ()

Udûn (2022) (S01E06) odpad!

A potom sopka spravila velke bum-bum! Skoda, ze nezrovnala so zemou celu Stredozem, aby toto trapenie uz konecne skoncilo. Najlepsia cast bola, ked Sauron, pardon Halbrand, skoro vyznal svoju lasku pre Guyladriel - cista poezia! ()

Oko (2022) (S01E07) odpad!

Povedal by som, ze tento serial napisali trojrocne deti, ale to by som urazil trojrocne deti. Ale co cakat od ludi, ktori sa podielali na Star Trek: Beyond? Doteraz nepochopim, ako Amazon mohol dat 1 miliardovu francizu do ruk totalnym amaterom, za tie prachy si mohli zohnat najlepsich scenaristov na svete. Ale ti by si asi poznamkami od korporatneho vyboru, ktori tento "serial" napisal, nechceli posramotit reputaciu. A ano, bezdomovci Harfooti s Big Lebowskim, pardom s Gandalfom/not Gandalfom su spat, huraaa! Chudak Celeborn... ()

Slitina (2022) (S01E08) odpad!

Nuz, najlepsia vec na tejto 1. serii bolo to, ze konecne skoncila. ()

Súvisiace novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (viac)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (viac)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (viac)

Reklama

Reklama