Reklama

Reklama

Chata

(festivalový názov)
  • Česko Chata (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mrazivá noční můra Chata od režisérů snímků Dobrou, mámo sleduje rodinu, která se vydává strávit víkend na odlehlé chatě v horách. Když je však otec (Richard Armitage) nečekaně nucen odjet za prací, zůstává jeho nová přítelkyně Grace (Riley Keoughová) se snoubencovými dětmi Aidanem (Jaeden Martell) a Miou (Lia McHughová) uprostřed zasněžené krajiny sama. A také se vzpomínkami na znepokojivou minulost. Psychologické drama je důmyslně zinscenovanou hrou o hranicích mezi realitou, vzpomínkami a šílenstvím. (Cinemax)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Hlavná postava filmu Grace (Riley Keough) sa vo filme objaví až po vyše 20 minútach. (beso74)
  • Obraz Panny Márie, ktorý si môžu diváci vo filme niekoľkokrát všimnúť je reprodukciou diela talianskeho renesančného umelca  Antonella da Messinu (1430-1479). Je známy pod názvom Zvestovanie panny Márie (1475, Múzeum v Palermu). (beso74)
  • Opis sekty, s ktorou mala kedysi do činenia Grace (Riley Keough), je silne ovplyvnený skutočnou sektou Nebeská brána, ktorej 39 členov spáchalo v roku 1997 rituálnu samovraždu, ktorá ich mala oslobodiť od telesnej schránky a uviesť do pravého nebeského kráľovstva. Potom, čo spáchali samovraždu, boli ich tela nájdené s prikrytou hornou časťou tela. (beso74)
  • S výnimkou Grace (Riley Keough), ktorej meno v sebe nesie náboženskú symboliku (grace znamená milosť), mená zvyšných postáv sú totožné alebo veľmi podobné skutočným menám svojich predstaviteľov. Richarda si zahral  Richard Armitage,  Aiden hrá Jaeden Martell a Miu pre zmenu Lia McHugh. (beso74)
  • Režisérska dvojica sa rozhodla obsadiť Jaedena Lieberhera, pretože sa im páčil jeho herecký výkon v horore To (2017). Herec však spočiatku nechcel vziať rolu v ďalšom horore. Nakoniec mu režiséri pustili ich predchádzajúci film Dobrú noc, mami (2014) a ten na neho urobil dojem natoľko, že rolu nakoniec vzal. (Jello Biafra)
  • Film bol natáčaný v kanadskej provincii Quebec. (Jello Biafra)
  • Vedoucí kultu Aaron Marshall (Danny Keough), otec Grace Marshall, je skutečný otec herečky Riley Keough, Danny Keough. (Lajty)
  • „Náš film má mnoho tichých scén, což má svůj účel. Lidé u hororů nejsou příliš zvyklí na ticho, hudba jim přináší atmosféru a tím pádem i pocity. Bez ní je divák mnohem nejistější v tom, co ho čeká, a tak to, co vidí na plátně, může být ještě děsivější,“ řekl Severin Fiala. (SONY_)

Súvisiace novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (viac)

Reklama

Reklama