Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Celkom milé slovenské filmové prekvapenie, ktoré síce malo naozaj slabý marketing, avšak je to jeden z tých lepších filmov. Párkrát som sa zasmial, postavy boli uveriteľné a zopár scénok bolo naozaj skvelých. Miezga so Šebovou úplne super a Horkýže Slíže v tomto filme boli totálny úlet. Marcinková neskutočne nádherná. Celkovo musím hodnotiť nadpriemerne v rámci žánru. 60 % ()

bigmatko 

všetky recenzie používateľa

Vojtech ako melodramitcka postava s miernou dávkou humoru podávana na zmesy nadávok a pikantných situácii celkom dobre funguje. nie je to však komédia na ktorej by ste lámali od smiechu. sú v nej zábavne momenty ale celkovo je to také dramaticky zábavne. na to že je to z prevažnej miery slovenský film tak to musím oceniť že nad drámov prevažuje humor a to je dobre. lebo ťažká slovenská kinematografia sa bojí vtipných príbehov a zameriava sa len na silné príbehy. a na čo. Ved stačí natočiť jedného zúfaleho muža dať mu sprostého suseda a už to funguje. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Súhlas s Jarom či Arsenalom, na slovenské pomery naozaj slušné a to komédie vynechávam skoro úplne aj toto hodnotím až o šesť rokov neskôr ako väčšina užívateľov, aj to skôr vďaka zhode náhod. Naozaj tých niekoľko výstižných momentov zo života 40nikov zatienilo trošku fádnejší dej, tých zhruba 60% je ok. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Vojtech sa síce hrá, že je to komédia, ale zasmial som pramálo. Musím ale oceniť pokus zachytiť realitu, aj keď s úpravami, skupiny spoločnosti, ktorá rieši svoj každodenný život, svoje pohnútky a nemá vplyv na svet. Vojtech je presne to, s čím sa každý z nás stretne. Od susedov, neprajných kolegov alebo vyšinutých sektárov. Interakcie medzi postavami bolo dosť, chýbali mi ale hlášky alebo nejaký lepší komedialny element. Herecky veľmi v pohode. Bolo by to za dve, ale jednu pridám, lebo konečne niekto natočil film, na ktorý sa dalo pozerať počas celej doby a nie nejakú temnú, ťažkú, nezmyselnú, nudnú, spičenú drámu. 3 z 5 ()

hony23 

všetky recenzie používateľa

Komedie, při které rozhodně nedostanete záchvat smíchu, na druhou stranu ta směska komických postaviček diváka spolehlivě pobaví. Zatímco postava outsidera Vojtěcha s ponožkami v sandálech je spíše k pláči, jeho kokotský soused Laco je gejzírem vtipných situací. Přijemným bonusem byli i Horkýže Slíže, kteří si kromě závěrečné písně střihli i minirole muzikantů z náboženské sekty. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • V 59. minúte filmu odchádza Vojtech (Matej Landl) zo stretnutia Prvého pokolenia, ktoré sa konajú v dome kultúry v mestskej časti Dúbravka. Na električku však nastupuje na zastávke Astronomická v mestskej časti Ružinov. (GTS_PUNK)
  • Dom kultúry, v ktorom sa konajú stretnutia Prvého pokolenia, sa nachádza v Dúbravke. (kacer4)
  • Na benzínke hrá demo album kapely Trolejboys - "Pod prúdom." (ČSFD)

Reklama

Reklama