Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Druhy SK film v tomto roku, ktory som videl. To je viac ako som videl za poslednych 20 rokov. Vau. Velka skoda, ze je hlavnym hrdinom nudny Vojtech, ktoreho ani skvely herec Matej Landl nedokazal stvarnit nejak zaujimavo. Proste je to suchar, ktory toho vela nenahovori a tento typ postavy by bol vhodny maximalne na vedlajsiu ulohu. Cely film si pre seba ukradol Marian Miezga ako taxikar a velky kurevnik Laco. Aj ked miestami prehrava az je to trapne, tak väcsinou je skutocne vtipny. Bohuzial je len vedlajsou postavou. Film sa venuje nudnemu Vojtechovi, ktory sa dava dokopy najprv s nabozenskou fanatickou. Tato linia ponuka aspon niekolko vydarenych vtipnych situacii na ukor sektarskych magorov. Horkyze slize spievajuci nabozensku agitku je dost zabavna scena. Bohuzial neskôr Vojtech zacne balit rovnako nudnu Valeriu, ktoru byva stale s mamou. To bola uplne nezazivne. Takze som to nevydrzal a pretacal som uz len na sceny s kurevnikom Lacom, ktory skolil aj nadhernu fanaticku Gabrielu Marcinkovu. Tu by som vytrtkal aj ja. Nakoniec zmienim uz len kurevsky skrytu podprahovu reklamu na vodu Lucku. A ze preco som bol cely cas taky smädny. Spin-off s Lacom by som privital s nadsenim. Na SK pomery to je pozeratelny film 5/10. ()

Admirall 

všetky recenzie používateľa

ono to nebolo tak zle napisane... postavy su vykreslene fajnovo, vzajomne vztahy medzi postavami relativne tiez ( vravim relativne, pretoze mne osobne by sa tam hodilo rozohrat trosku viac sebova vs. martinovic a miezga vs. marcinkova) dokonca som bol az milo prekvapeny ze to je tak vynikajuco cele domotane a kazdy tam nejakym sposobom kazdeho eviduje. Problem mam však s tym ze tomu pribehu neverim. Neviem ci je to chyba rezisera a jeho praca s hercom, alebo je to chyba samotnych hercov, ze to proste vzdy podavaju ako keby stali v divadle na javisku alebo chyba kastingu. Aj napriek nedostatkom myslim, ze na slovenske pomery celkom nadpriemerna komedia, neohromilo, ale ani nesklamalo. Ja som sa bavil... ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo vtipná SK komédia, ktorá zaujme hlavne vydarenými charaktermi postáv, ktoré vďaka skvelému castingu fungujú perfektne. Dvojka Miezga-Šebová nemala chybu, no aj Martinovič s Marcinkovou a celý ich kresťanský spolok bol skvelý. Niektoré scénky by sa kľudne mohli stať kultovými. Ja som sa na tomto bavil určite lepšie ako na Dědictví. Myslím, že to je najlepšia SK komédia od Utekajme už ide. ()

rigby 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě velmi zábavný a odlehčený film, na který se příjemně dívá. Není potřeba přemýšlet nad složitostmi života, jen se lehce nechat unášet přehledným příběhem, kterým jasně promlouvá život. Nejedná se o nic zásadního, ale jako zábava to funguje a není to balancování na hraně vkusu, protože se to na té kladné hranici ještě s přehledným odstupem drží. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(145/2017) / Celkovo, slabotka na úrovni epizódy Paneláku. A pritom si nemyslím, že príbeh resp. scenár by bol úplný prepadák. Herci by šli v podstate tiež. Len ten lacný look, kamera a vôbec technika točenia je úbohá. Prečo aj v jednoduchšom filme nemôžu scény vyzerať aspoň trochu vábne netuším. Touto cestou veru nie, alebo aspoň sa netváriť, že sa točí film do kín. (4/10) ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Ve filmu si zahráli členové slovenské punk rockové kapely Horkýže slíže. Kapela k filmu složila eponymní píseň, ke které natočila i klip. (blitzer)
  • Čerpacia stanica, na ktorej pracuje Valéria, sa nachádza na Račianskej ulici oproti internátu Mladá Garda. (kacer4)
  • Vojtech býva na Stropkovskej 11 (adresa je viditeľná v záberoch pred domom). Na rozvodovom papieri je však adresa odporcu Vojtecha Zápražného iná – Pečnianska 7, Bratislava. (De Large)

Reklama

Reklama