Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myersa

  • Česko Halloween 4: Návrat Michaela Myerse (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (225)

tron 

všetky recenzie používateľa

Hoc bol prvý Halloween i vďaka trápne nízkemu rozpočtu obrovský trhák, dvojka sa dostavila až o tri roky neskôr. Trojka zas doplatila na odvážne, ale zvláštne a absolútne nefunkčné rozhodnutie zo strany produkcie: ignorovať Myersa i Laurie a v každom nasledujúcom Halloweene rozprávať iný hororový príbeh odohrávajúci sa počas Dušičiek. Toto nefungovalo. Štvorka predstavovala veľkolepý návrat k pôvodnému duchu. Takže okrem nezastaviteľného Myersa sa vracia i jeho Nemesis Dr. Loomis. Toho si labužnícky vychutnáva Donald Pleasence. Avšak azda až priveľmi; miestami to dáva už fakt až za hranu neustále prenášajúc monológy o absolútnom zle, konci sveta a diablovi. Čo je rovnakou mierou mrazivé, ako občas nechcene vtipné. A až o taký veľkolepý comeback, po akom štúdio túžilo, sa v skutočnosti nejedná. Jamie Lee Curtis alias Laurie sa totiž odmietala vrátiť a tak sa štvorka odohráva 10 rokov po jednotke (a de facto aj dvojke, ktorá sa odohrávala v rovnakú noc, ako jednotka) a medzi riadkami sa dozvieme, že Laurie mala dcéru Jamie (wtf?) a následne poslušne zomrela (!). Myers ani Loomis napriek ohňovému koncu dvojky nezahynuli, ale Myers skončil na desaťročie zavretý v ústave a Loomis má popáleniny na tvári. O 10 rokov neskôr Myers uniká na slobodu, keďže ho sanitka zhodou náhod prevážala uprostred hlbokej dušičkovej noci po ľudoprázdnych komunikáciách. Keď sa dozvie o existencii neteri (o ktorej sa samozrejme rozpráva osadenstvo sanitky), vyberie sa do Haddonfieldu, aby ju zabil. Ako sami vidíte, scenár je skutočná lahôdka. Rovnako tak jednotlivé dialógy („Musím ho zastaviť.“ – „Nechajte to štátnym.“ – „Oni nevedia, ako ho zastaviť.“ – „A vy to viete?“ – „Nikto z nás to nevie. Ale aspoň to skúsim.“). Štvorka sa aspoň na nič nehrá a ide od začiatku priamo k akcii. Teda k vraždám, ktorých je veľa, neberú si servítku a idú za hranicu možného (prst v čele). Neskutočná je Myersova superschopnosť miznúť behom sekundy, čo by bolo OK v sci-fi, ale v realisticky sa javiacim horore nie. Rozdiel medzi atmosférickou jednotkou a štvorkou krásne ilustruje 69-ročný Loomis, v spomalenom zábere uskakujúci pred požiarom a následnou explóziou čerpacej stanice. Oceňujem koniec. Potešilo ma, že atmosféra neskĺzne k čiernej komédii, ale zostávame v temnom a drsnom vážnom horore s tomu odpovedajúcou pochmúrnou, smutnou halloweenskou výpravou a samozrejme akonáhle sa rozozvučí legendárna hudba, sme doma. Len scenár je proste priemerný. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Ou, vau! Čo vám na to poviem? Po zhliadnutí Halloween 4 som očakával, že bude mať na csfd hodnotenie okolo tých 30-40%. A ono je 63? Prekvapujete ma ľudia, prekvapujete __ Za prvé si niesom vôbec istý, či aspoň polovica hodnotiacich videla prvotného, Carpenterovho Halloweena. Pretože ak by sa mali porovnať tieto dva výtvory, druhý je prachprostou hanbou k dnes už bohužiaľ zašlej sláve Michaela Myersa. Môžu za to predovšetkým úbohé pokračovania, ktoré nemali uzrieť svetlo sveta. A teraz k samotnému H4 __ Little nevie udržať atmosféru, akú dokázal Carpenter vyrobiť len z minimálneho rozpočtu. Všetky vraždy sú bez okolkov absolútne amatérske. Zabitie osoby zmačknutím tváre? Alebo prebodnutím brokovnicou, dodatočne cez stenu? To má byť akože vtip? Navyše sa Myers vždy "kde sa vzal, tu sa vzal" objaví a ani sám Boh netuší, ako je možné, že jeho pomalá chôdza môže byť rovná bežiacej obeti, ba dokonca autu! Jednu hviezdu dám len z toho dôvodu, že som neviem akým zázrakom o pol jednej dokázal udržať pri takomto "skvoste" otvorené oči. ()

Reklama

Wiikii 

všetky recenzie používateľa

Michaela Meyerse měli nechat zemřít ve druhém díle, protože tohle byl opravdu výsměch a to nejen po scénáristické stránce, ale také po stránce hudební, herecké a kamera také nestála za moc. Jediné co stálo za to, byl závěr filmu, díky kterému se utvořil nový krok pro pokračování. .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Stvrte pokracovanie hororovej serie Halloween sa dockalo roku vzniku az 1988. A konecne ide o nadpriemernu hororovu jazdu. Michael Myers je desivy, jeho maska tiez, Donald Pleasence je v plnej forme, strasidelna atmosfera jednicky sa uz sice nikdy nezopakovala, ale je tu pritomna, a je opat drsna a brutalna. Reziser Dwight H. Little sa rezii rozumie, a nie je za lamu ako bol Tommy Lee Wallace v trojke. Klasicka a stale slusna hororova jazda. 76 % ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Čtyřku mám ze všech dalších pokračování nejradši. I když už se tu co do počtu vražd jedná spíš o pořádnou vyvražďovačku, tak provedení a způsob jakým je film udělaný hodně odkazuje na první díl. Atmosféra pořád vynikající. Myers se zlověstně objevuje na scéně a hned mizí. Půlka vražd není vůbec vidět, ale to nevadí. Je to specifický slasher trochu zvláštní, ale mě hodně sednul. Není to pořád takovej ten typicky debilní film ve stylu zabijme je všechny a to se mi líbí. Ten skvělý Myersovský styl to pořád utáhne.75% ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (27)

  • V původním scénáři se postava Jamie Lloyd (Danielle Harris) jmenovala Brittany, ale scenáristé nakonec jméno změnili aby tak vzdali hold Jamii Lee Curtis (představitelce Laurie Strode z různých dílů série). (Stocki)

Reklama

Reklama