Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myersa

  • Česko Halloween 4: Návrat Michaela Myerse (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (225)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Z takzvanej svätej slasherovej trojice mám Myersa rád najmenej. Nočná mora mala skvelý nápad, Piatok trinásteho sa zas na nič nehral a potešil jednoduchým príbehom plným krvi a odhalených poprsí. No a Myers nápad nemá a snaží sa to uhrať na neskutočne vážne spracovanie, čo v prvých dvoch častiach celkom vychádzalo, no tu už je to skoro rovnaké béčko ako napríklad druhý Piatok. S tým rozdielom, že si to sám neuvedomuje. Priemerný slasher s dcérou Posledného skauta. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Tomu řikám parádní návrat se vším všudy!Skvělé navázání na 2hý díl,začátek je úplně skvělej,neskutečně atmosferickej a opět doplněn o geniální hudbu.Honička Loomis Myers končící až za hranicemi Haddonfieldu,vás ani na chvilku nenechá vydechnout.Škoda tak krátké stopáže a vystřihnutí scény vyvraždění celé policejní stanice,to mě teda mrtě zamrzelo.Jinak příběhově slušné,vymyslet pokračování bez Jamie nebylo určitě jednoduché,ale tvůrcům se to náramně povedlo,scény ze školy byly vynikající,stejně tak jako kozičky Kathleen Kinmont :-) Parádní žánrovka a můj velice oblíbený díl. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ten začiatok ako ušiel Michael to bolo inač dementné.Pozabíjal veľa ludi a oni ho prevážali v sanitke za doprovodu 2 zdravotníkov a bavili sa o nom ako o zlatíčku.Lakačky boli parádne a par krát som sa dosť ľakol.Príbeh je neskutočne predvídateľný a všetky okolnosti ako ušiel boli jeden veľký scenáristicky trapas.Bolo tu veľa klišé i náhod.Atmosféra niekedy slušná a mrazivá ale film je bez náznaku originality.Bolo tu aj veľa nezmyslov.Tento film ma inač vytáčal svojou neskutočnou nelogickosťou,čo sa tyká postav,scenára aj spracovaním.Pointa bola slušná ale celkový dobrý zážitok z filmu my to nenapravilo. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý horor z tejto kultovej série, v ktorom sa znovu vráti jej hlavný klad, Michael Myers. Má celkom dobrý príbeh o Michaelovi Myersovi, ktorý po desiatich rokoch unikne z ústavu, aby tentoraz dostal svoju malú neter, ale doktor Loomis je mu na stope a spojí sa s miestnou políciou, aby ho už konečne dostal. Spracovanie nie je zlé, ale veľký potenciál nebol moc využitý. Po nie až tak zaujímavej úvodnej polhodine sa dej rozbehne veľmi dobrým smerom, kde z relatívne obyčajného vraha z predchádzajúcich dielov urobili takmer až apokalyptickú mestskú hrozbu, ktorú nič nezastaví a odstráni dokonca celú policajnú stanicu, takže ukrývať sa pred ním musia všetci, dokonca aj zostávajúci policajti, ale kazí to až prílišné komorné prevedenie tejto fázy, ktorá navyše obsahuje viacero menej vhodných scén, ktoré trochu zhoršili dojem, ale vylepšuje to celá záverečná fáza s únikom. Čo sa týka samotných vrážd, tak mŕtvych je tu plno a sú dobre rozložení po celom filme, čo je pre tento typ filmu veľký plus, ale nanešťastie väčšinu z nich nie je vidieť, čo ma pri viacerých mrzí, ale mnohé situácie sú dosť zaujímavé, ako celá nepredvídateľná časť s napichnutím brokovnice, boj na aute a ešte niektoré. Atmosféra sa úplne vytratila, za celý čas som ju nezaregistroval, trošku lepšie je na tom napätie, ale tiež o spokojnosti hovoriť nemôžem. Herecké obsadenie je bez problémov, tu mi sadli všetci, od Donalda pleasenca cez postavy policajtov až po radových teenagerov. Réžia je len priemerná a s technickou stránkou som spokojný. Veľká škoda toho nevyužitého potenciálu príbehu a menšieho počtu zobrazených zabití, potom by to možno bol najlepší diel celej série, ale aj tak je rozhodne nad priemerom a páči sa mi viac ako predchádzajúce diely. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 64%. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Návrat Michaela Myersa nadväzuje na koniec druhého Hallowenu (1981) aj keď  na druhý diel nadväzoval aj H:20 (ktorý bol podľa mňa lepší) páčilo sa mi aj (chronologicky) toto prvé pokračovanie, aj keď je bez Jamie Lee (pravé preto je lepší diel H:20). Laurie tu teda nemáme, no nechýbajú ďalšie slávne tvare ako starí dobrí Myers a jeho doktor Loomis. Štvrtý Halloween ma niekoľko dobrých scén, nápadov, štýlových vrážd a nechýba ani prekvapivo šokujúci koniec. Jeden s tých lepších dielov s tejto Halloweenskej série. 65% - 3* ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (27)

  • Natáčení začalo 11.dubna 1988. (Stocki)
  • Mike Lookinland, známý jako Bobby Brady ze seriálu The Brady Bunch (od r. 1969), se na filmu podílel jako asistent produkce. Jeho žena Kelly Lookinland zde ztvárnila mrtvou servírku - byla to její jediná filmová zkušenost. (Stocki)

Reklama

Reklama