Reklama

Reklama

Smrtiaca návnada

  • Slovensko Greta: Smrtiaca návnada (neoficiálny názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá a naivná Frances McCullenová (Chloë Grace Moretz) pracuje v New Yorku ako servírka a býva s priateľkou Ericou (Maika Monroe). Ťažko sa vyrovnáva so smrťou svojej matky, ktorá nedávno podľahla rakovine. Jedného dňa nájde v metre kabelku a rozhodne sa ju vrátiť. Vyhľadá preto v Brooklyne jej majiteľku Gretu Hidegovú (Isabelle Huppert), bohatú osamelú vdovu, ktorá trávi väčšinu času v spomienkach a hrou na klavír. Obe ženy sa rýchlo spriatelia a Frances začne Gretu navštevovať. Onedlho materské city Grety začnú presahovať rámec priateľstva, a keď Frances objaví v dome niekoľko rovnakých kabeliek, z ktorých jedna je označená jej menom, vzťah rázne ukončí. Až vtedy sa však začnú veľké problémy, keď Greta začne Frances prenasledovať a dokonca v reštaurácii spôsobí škandál a dievča príde o prácu. Frances sa rozhodne Gretu naposledy navštíviť a oznámiť jej, že opúšťa krajinu. Žena ju omámi a uzamkne v dômyselnej skrýši. Francesin otec Chris (Colm Feore) spolu s Ericou začnú po stratenej dievčine pátrať. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (80)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Moretz je výborná herečka a sám som ostal minule prekvapený, že ona vlastne hrala to malé dievčatko v 3:15 zomrieš, vtedy mi to v hlave neutkvelo. Trpí však na svoje roly, ona berie väčšinou slabé filmy a slabé scenáre. Nevie, čo má za agenta, ale tak ten by mohol vidieť jej potenciál a vybaviť jej niečo lepšie. Pretože filmy tohto typu to je úroveň TV, pre nenáročného diváka, jemne povedané výplachy bez štipky reality. Takú starú kefu by predsa zvládla fakt aj vo veku toho dievčaťa z 3:15tky. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Pokud se někdy za čas chcete podívat na nenáročný thriller/drama u , kterého nemusíte nějak extra přemýšlet je tohle volba pro Vás. Chloe jsem naposledy viděl v 5 vlně a zahrála to dobře a u Neila Jordana je to nejspíše můj první film od něho co jsem viděl (ještě mě láká Byzantium). Nebýt posledních zhruba 30 minut kdy se to táhne jak smrad z Čt, když vysílá zprávy a místy nelogičností dal bych i 4 hvězdy. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý thriller o nemocné psychopatce, která nechává tašky po metru v naději, že ji je někdo přinese zpět a bude její kamarád:D .Vizuálně, kamerově i herecky dobré, Grace Moretz po delší době opět na plátně a je skvělá, hot a herecky nadaná, takže se na ni hezky dívá. Film má pár mrazivějších a šokujících scén (kabelky, scéna v restauraci), ale kromě nich se nese 98 minut na stejné vlně a ničím jiným film moc nezaujme, což je škoda. Finále zajímavé a nápadité, takže pár bodíků nahoru. Znova bych si to už asi nedal, film bych někomu převyprávěl za 20 sekund a žádné psychologické, akční nebo napínavé scény tady divák nedostane, ale na jedno podívání se to překousnout dá. ()

Flipnic-RE 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo nečekaně parádní. Takovej malej, nenáročnej thriller na první pohled. Ale díky skvělejm hereckejm výkonům to mělo hodně do sebe. Pošahaná psychopatka, kterou hrála Isabelle Huppert byla tak strašně nepříjemná a reálná, že mi fakt mrazilo. Asi měknu na starý kolena, ale prostě ten hereckej výkon byl fakt úžasnej. Takovou odpornou, nesympatickou, nepříjemnou bábu ztvárnila jako vystřiženou z reálu. Protože takový potkávám po Brně každej den, třeba v MHD, na úřadech apod. Co dokáže nešťastnej člověk ... Poslední třetina už je docela řezničina, ale muselo se to nějak vygradovat. Krev a gore nečekejte, spíš psychickej tlak, hustou atmosféru, napětí atd. Fakt mě to mile překvapilo. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

zhruba 70 minut byla Greta až překvapivě povedený old-school thriller,který nejspíš zapomněli natočit někdy kolem roku 96.Bohužel pak ale přišlo závěrečných 20 minut,které celou tu solidně budovanou atmosféru poslalo do kopru.Je celkem běžné,že se postavy v podobně laděných thrillerech nechovají zrovna logicky,ale tady bylo těch dementních lapsů během tak krátké doby opravdu hodně.Vlastně jsem už dlouho neviděl film,který by u mě takhle rychle přešel z fáze spokojenosti do fáze velkého zklamání...60% ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)
  • Natáčení probíhalo v Dublinu (Irsko), Torontu (Kanada) – scény z metra, a v New York City (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama