Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tarzan vyrastal od útleho detstva v divokej africkej džungli. Z osireného ľudského mláďaťa, ktoré pred rokmi nezištne adoptovala gorila Kala, vyrástol silný a spravodlivý kráľ džungle. Spoločne s výrečnou gorilou kamarátkou Terk a neurotickým slonom Tantorom sa Tarzan učí obratnosti a schopnosti prežiť v zvieracom kráľovstve. Jeho dobrodružný život v korunách stromov obráti naruby expedícia profesora Portera, ktorý prišiel do africkej džungle študovať život goríl. Tarzan si po prvý raz uvedomí, že je človek a jeho nové poznanie umocní opätovaná láska k profesorovej dcére Jane. Na romantiku však zatiaľ veľa času nezostáva. Zákerný sprievodca expedície Clayton hodlá uskutočniť svoj diabolský plán - chce gorily zbaviť slobody a v klietkach je výhodne predať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (201)

kamil0606 

všetky recenzie používateľa

Fantasticky vtipná Disneyovka s veľmi vydarenou animáciou, geniálnou hudbou a brilantnou réžiou ... Animácia sa nesnažila byť dokonalá ale bola výborná a vtipná. Hudba a piesne(v slovenskom dabingu) boli nádherné a síce scénar sa od originálu veľmi oddiaľuje ale to vôbec nie je problém. Naopak, bolo to pozitívom a tvorilo to výborný príbeh. Tento animák som videl asi 80-krát(a to nepreháňam!!!) a stále ma pobaví ... ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     "Put me down! Put me down! No, pick me up, pick me up!"     Milý animovaný film, ktorý oplýva dobrodružstvom, emóciami i vtipom. Animácia nie je nejak oslnivá, najmä čo sa postáv týka (taký Tarzan je dosť škaredý, neforemný). Snáď jedinou výnimkou je Jane, ktorej roztomilá postava je nakreslená pekne (vyzerá byť inšpirovaná japonskou animovanou tvorbou). Pozadie je síce namaľované pekne, ale potenciál krásy džungle ostal nie celkom využitý. Niektoré postavičky sú vyslovene klišoidné, až otravné: komický otec, zlý-zlý Clayton, či bojazlivý slon. Piesne Phila Collinsa sú také popíkové, dosť presladené, niekedy sa k danej scéne hodia a sú aj celkom príjemné na počúvanie ("You'll Be In My Heart", "Strangers Like Me"), inokedy zase nie a sú skôr otravné ("Two Worlds", hlavne ten refrén). A v podstate je jedno, či ich spieva samotný Phil Collins, alebo Vašo Patejdl. ()

Reklama

Aknah 

všetky recenzie používateľa

To je přesně to, co jsem potřebovala. Krátký, jednoduchý a bezstarostný animovaný film, který zvedne náladu. Byla to taková oddechovka, u které jsem se pobavila, nemusela jsem sledovat titulky, ani moc přemejšlet. A přesto, že už je tomu 10 let, tak už tady je znát, že ta animace je prostě zábavná, nápaditá a skoro dovedena k dokonalosti. Moc se mi to líbilo.. Tarzane :) ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Tarzana jsem neviděl už několik let, snad naposledy ve svých sedmi letech ještě na VHS a od té doby jsem ho neviděla, takže to bylo krásné oživení mého dětství. Film mě bavil od začátku do konce, je tam opravdu nádherná hudba, sice konec se mi zdál až moc neuvěřitelný, ale je to pohádka a v pohádkách se děje všechno možné, hlavně u Disneyho. Rozhodně se Tarzan zařadil mezi mé oblíbené pohádky. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Je vidět, že když Disney neprzní klasické knihy či legendy (Chrám Matky boží v Paříži, Alenka v říši divů, Pocahontas...), ale vezme si za základ naprostý brak (a Burroughsova série sešitových dobrodružství má rychle sestupující kvalitu), výsledek může jen překvapit. Rozhodně tu celé to hledání sebe sama či vědomí vlastní odlišnosti působí přirozeně, což se o většině nových disneyovek říci nedá. A docela by stálo za to, tento film transformovat do 3D. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (26)

  • Tarzanova pružnost a nezvyklé pohyby byly hlavními důvody, proč bylo zvoleno animované zpracování filmu. Producenti považovali dosažení takto autentických pohybů v normálním filmu za nemožné. (D3VIL)
  • Darebák Clayton, který nechce, aby byl Tarzan naživu, je původně v Burroughsově knize Tarzanovým bratrancem. (D3VIL)
  • Aby tvůrci získali zkušenosti a film vyzněl autentičtěji, vydali se před začátkem natáčení pozorovat gorily a přírodní prostředí do africké džungle. (ctirlistek)

Reklama

Reklama