Reklama

Reklama

Epizódy(2)

Obsahy(1)

Rukojemnícka dráma podľa skutočných udalostí. Bol horúci augustový deň roku 1988 keď sa dvaja zločinci v Západnom Nemecku pokúsili vykradnúť banku a na úteku vzali ako rukojemníkov všetkých pasažierov autobusu, ktorý uniesli. Nasledujúcich 54 hodín bolo katastrofálnych. Polícia nedokázala adekvátne zareagovať nielen kvôli vlastnej nekompetentnosti, ale aj kvôli tomu, že jej v tom prekážali médiá, ktoré sa v honbe za senzáciou nezastavili ani pred priamou pomocou únoscom. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Spoiler: Rodina De Giorgi, ktorá sa po smrti svojho syna Emanuela vrátila do Talianska, odmietla všetky pokusy o kontakt počas prípravy filmu. V dokumente o tom, čo sa vtedy stalo, odvysielanom po druhej časti, o svojich zážitkoch referovala rodina, najmä dcéra Tatiany (Giolina Ardente). (Arsenal83)
  • Spoiler: Johnny Bastiampillai, autobusový rukojemník z Brém, povedal v talkshow Maischberger, ktorá sa odvysielala po prvej časti, že si film nepozrie, pretože ho nechce podporiť. Za diskutabilný považoval predovšetkým termín prvého vysielania v marci 2018, ktoré sa nekrylo s augustovým výročím, ale s prepustením zločinca Degowského z väzenia len o pár týždňov skôr: "Toto je pocta Degowskému," povedal Bastiampillai. (Arsenal83)

Reklama

Reklama