Reklama

Reklama

Epizódy(2)

Obsahy(1)

Rukojemnícka dráma podľa skutočných udalostí. Bol horúci augustový deň roku 1988 keď sa dvaja zločinci v Západnom Nemecku pokúsili vykradnúť banku a na úteku vzali ako rukojemníkov všetkých pasažierov autobusu, ktorý uniesli. Nasledujúcich 54 hodín bolo katastrofálnych. Polícia nedokázala adekvátne zareagovať nielen kvôli vlastnej nekompetentnosti, ale aj kvôli tomu, že jej v tom prekážali médiá, ktoré sa v honbe za senzáciou nezastavili ani pred priamou pomocou únoscom. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Miniséria sa natáčala v Delmenhorste, Gladbecku, Brémach, Duisburgu a Düsseldorfe (Nemecko). Natáčanie filmu sa uskutočnilo v roku 2016. (Arsenal83)
  • Úvodné titulky a aj tie záverečné uvádzali síce hercov, no žiaden z nich nebol zodpovedajúci názvu postavy, dokonca ani pre tie hlavné. (Tomu.Ver)
  • I přesto, že jednotlivé situace působí velmi bizarně a neuvěřitelně (hlavně chování a rozhodnutí policejních představitelů, ale i přístup a chování novinářů), jedná se o velmi věrnou rekonstrukci skutečných událostí dle pořízených nahrávek, policejních záznamů a výpovědí svědků. Na internetu lze dodnes například dohledat reálná videa rozhovorů zločinců s médii, které jsou téměř totožné, jako v této minisérii. (Sidarius)

Reklama

Reklama