Reklama

Reklama

Epizódy(2)

Obsahy(1)

Rukojemnícka dráma podľa skutočných udalostí. Bol horúci augustový deň roku 1988 keď sa dvaja zločinci v Západnom Nemecku pokúsili vykradnúť banku a na úteku vzali ako rukojemníkov všetkých pasažierov autobusu, ktorý uniesli. Nasledujúcich 54 hodín bolo katastrofálnych. Polícia nedokázala adekvátne zareagovať nielen kvôli vlastnej nekompetentnosti, ale aj kvôli tomu, že jej v tom prekážali médiá, ktoré sa v honbe za senzáciou nezastavili ani pred priamou pomocou únoscom. (RTVS)

(viac)

Recenzie (26)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pomerne dlhý film o tom, ako to dopadne, keď políciu riadia úradníci. Tí totiž ovládajú iba vyhýbanie sa zodpovednosti, skrývanie sa v kolektíve, odvolávanie sa na predpisy a kompetencie a množstvo podobných kvalifikácií. Aj keď je v popiske vyzdvihovaná mrazivá autenticita, viackrát som mal pocit, že to so zobrazovaním preháňali (asi v záujme toho, aby aj diváci s IQ jedného z gangstrov pochopili). Aj dnes a ešte vo väčšej miere sa stretávame s tým, že ľudia si nakrúcajú videá namiesto toho, aby niekomu pomáhali, alebo niečomu zabránili. Len to nevyzerá tak umelo a hrane ako v tomto filme. Takže dĺžka a uveriteľnosť sú moje dve výhrady, pričom so zvyškom som bol celkom spokojný, pretože podobný postup šéfov poznám z vlastnej pracovnej praxe. ()

Mamlas 

všetky recenzie používateľa

Sáhodlouhá reklama na neschopnost a byrokracii. Zaujme realistický děj a místy určité napětí. Vadí hrubě převalená stopáž, otravné boční dějové linky, sociální balast, zbytečné kecy a chování všech postav jako naprosto vymaštěných idiotů. Kdyby to bylo v Americe, měl by tento film asi jen 5 minut - úvodní seznámení s postavami a v poslední minutě včelka, včelka a pak už klidně jen závěrečné titulky. Tím chci říct zejména to, že děj byl enormně přecpán obrovskou spoustou zbytečné vaty a vyžadoval hodně přetáčení. (35%) ()

Reklama

Kozlowski8 

všetky recenzie používateľa

Pokud by člověk netušil, že ve filmu vidí vcelku přesnou rekonstrukci případu z 80. let, mohl by to klidně a regulérně považovat za parodii (ne zcela povedenou). Ve skutečnosti se ale jedná o velice smutný příběh, ukazující až těžko uvěřitelnou nerozhodnost, nezodpovědnost a neschopnost tehdejšího policejního vedení při řešení oné situace. I kvůli tomu, jak se celý ten případ natahoval a v podstatě stagnoval - i tato filmová podoba působila postupně čím dál víc utahaně a stereotypně. Takže docela nuda. Na víc než průměr to nevidím. 60%. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Chirurgicky přesná rekonstrukce jedné skutečné bizarní bankovní loupeže z roku 1988, která se zvrhne v únos. Dva gauneři přepadnou banku, vezmou si rukojmí, poručí si auto a sním cestují po Německu až do Holandska a zpět, pronásledováni novináři, kterým dávají interview ( a někteří novináři jim radí proti policii ) a posílají požadavky, protože německá policie je naprosto neschopná, odpovědnost za zásah si přehazují jako horký brambor při každém překročení každého kraje a ještě se bojí zasáhnout silou. Gauneři mezitím mění auta včetně autobusu plném lidí. Chtěl jsem dát skvělé čtyři hvězdy, ale musím dát pět, protože ten závěr se mnou emocionálně zamával, zvláště když jsem si našel na youtube skutečný rozhovor s těmi gaunery a rukojmími, když si dávali poslední pauzu v centru Kolína https://www.youtube.com/watch?v=ruVIU-6je9o Brilatně odvyprávěné drama. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Že napínavý príbeh, ktorý totálne rozhodil nemeckú spoločnosť. No neviem, nemal som ten pocit. Normálne som si pritom dal žemľu so šunkou a vôbec ma nenaplo. Ani nerozhodilo, pretože je tu síce dobre vykreslená atmosféra 80. rokov a ukázaná neschopnosť polície, ale mňa tá žandárska impotencia niečo vyriešiť už necháva chladným - to je súčasť ich práce byť nekompetentný. A že boli médiá odpad už v osemdesiatomôsmom, tiež nič prekvapujúce. Takže to celkom prešlo, ale zároveň ma aj trochu obišlo, čo nie je úplne jednoduché. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Miniséria sa natáčala v Delmenhorste, Gladbecku, Brémach, Duisburgu a Düsseldorfe (Nemecko). Natáčanie filmu sa uskutočnilo v roku 2016. (Arsenal83)
  • Úvodné titulky a aj tie záverečné uvádzali síce hercov, no žiaden z nich nebol zodpovedajúci názvu postavy, dokonca ani pre tie hlavné. (Tomu.Ver)
  • ŠPZ na vozidle holandskej polície (HR-20-TN) sú iné, ako sa používali v minulosti. Písmo a medzery sa nezhodujú s tými, ktoré sa používali pre holandské poznávacie značky v roku 1988. (Tomu.Ver)

Reklama

Reklama