Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 3

(séria)
Trailer 1
Akčný / Komédia / Dráma / Rodinný / Športový
USA, 2021, 5 h 38 min (Minutáž: 28–41 min)

Kamera:

Paul Varrieur

Hrajú:

Ralph Macchio, William Zabka, Courtney Henggeler, Xolo Maridueña, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Elisabeth Shue, Jose Miguel Vasquez, Jacob Bertrand (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Dódžó Cobra Kai vede nový mistr a Johnny s Danielem tak mají dalšího soupeře. Dávné spory nikdy nezmizí – stejně jako Cobra Kai. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (57)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ač jede třetí série seriálu v kompletní producentské režii Netflixu, tak na kvalitě to není vlastně znát. A to i přesto, že dávám o hvězdičku méně. Méně totiž dávám asi jenom proto, že tvůrci třetí sérii hrozně natahují a ve výsledku se v ní nic moc neděje, než jen to, že se prohlubuje vztah k hlavním a vedlejším postavám. Pořád to ale stačí k tomu, abych byl spokojen a mohl se na další sérii těšit. Navíc mám pocit, že je více kecání a méně bojů. Závěr to ale krásně dohnal. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Celou třetí řadu jsem přemýšlel nad tím, jestli to, jak je to hloupoučké a naivní byl vlastně záměr či nikoliv. Za mě už by se možná mohli od toho ducha původního filmu malinko oprostit. V podstatě jakékoliv bitky mi přišly vyloženě slabé, strojeně pomalé a nepřipomínaly skutečný boj leč jen choreografii. Pořád je to feel good seriál, který jsem si občas rád po jednom dílu pouštěl, ale kvalita citelně opadla a jsem docela zvědav do jaké úrovně protizákonného chování to chtějí tvůrci vyšponovat. Ale musím pochválit mnoho návratů postav, které potěší zejména fanoušky originálu...70% ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V roku 2018 mal premiéru americký televízny seriál "Cobra Kai". Je to voľné pokračovanie kultového kino filmu "Karate Kid", ktorý bol natočený v roku 1984. Dej sa odohráva tridsať štyri rokov po udalostiach, ktoré sa odohrali v pôvodnom snímku. V hlavných úlohách sa znova objavili herci William Zabka a Ralph Macchio. Znova vypukla rivalita medzi Johnny Lawrenceom a Danielom LaRussom. Tretia séria bola vyprodukovaná v roku 2019. Obsahuje desať dielov: 1. Následky, 2. Prirodzenosť versus disciplína, 3. A teraz zaplatíš, 4. Správna cesta, 5. Miyagi-Do, 6. Kráľ Cobra, 7. Prekážky, 8. Dobrý, zlý a drsňácky, 9. Cítiť noc, 10. Devätnásteho decembra. Perfektné pokračovanie nostalgického seriálového karate návratu k atmosfére a ideálom osemdesiatých rokov minulého storočia. ***** ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Oproti prvým dvom sériám trošku posun nižšie. V zásade ale kvôli reciprocite určitých scén. Rozhodne sa ale nejedná o zbytočnú sériu. Vzťahy sa tú prehlbujú. Motivácie sa menia. Príbeh ako taký odsýpa. Presahy do minulosti - tentokrát do Okinawi - sú príjemným spestrením. V tých hodnotových, emocionálnych veciach to stále funguje. Rovnako aj čo sa týka humoru a romantickej línie. Kamera, ktorá si tentoraz holduje aj v dlhších záberoch je rovnako príjemným spestrením. V zásade mi tam vadila jedna jediná vec. A to, že v konečnom dôsledku je celý príbeh predvídateľný. Aspoň v hlavných bodoch. Otázne je...keďže sa jedná o seriál, čo je poctou takémuto oldschoolu. Dá sa to vôbec považovať za chybu? Práve kvôli tomu, že sa to tu nachádzalo bude štvrtá séria v rámci napätia o trošku funkčnejšia. Už len preto, lebo ak nám Cobra Kai ako seriál niečo pripomína - tak je to fakt, že nič nie je čiernobiele a všetko má v sebe prímes šedej. A mám pocit, že my ako diváci túžime po tom happyende. Som každopádne zvedavý. 3.séria 80% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Klady: najviac sa mi páčilo, že sa tvorcovia postavili čelom k tej šialenej hromadnej bitke na konci druhej série a jej aktéri boli tak akurát potrestaní, aby zároveň ostali v seriáli. Takisto sa seriál venuje následkom, ktoré bitka zanechala na obetiach a hneď sa na ňu nezabudlo. V tomto smere seriál hodil spiatočku z tupej zábavy zase k civilnému dramatickému pojatiu. Ďalším plusom tejto série je, že sa postavy nemenia z kladných na záporných a naopak každé 2-3 diely, ale absolvujú tu uveriteľnejší vývoj, ktorý trvá celú sériu. Trochu ma mrzelo, že vo veľkej miere odstavili Robbyho, ale zase sa aspoň vďaka tomu donekonečna neriešil nejaký otravný milostný trojuhoľník. Nostalgici si užijú návraty ďalších postáv a navštívime znova aj Japonsko. Návrat Ali je pre dej viacmenej zbytočný, ale rozhodne potešil. Bolo vtipné keď Daniel a Johnny museli na začiatku nedobrovoľne spolupracovať. Bolo z nich zábavné buddy duo. Ale veľmi rýchlo túto líniu uťali. Medzi neutrálne body by som dal odhalenie minulosti Johna Kreese ohľadom toho jak sa z neho stal taká kokot. Keďže sa s týmto motívom v súčasnosti nijak nepracuje a Kreese je ultimatívny kokot bez ohľadu na dôvody, tak jediným prínosom je to, že zistíme pozadie vzniku názvu Cobra Kai. Negatívom je primitívny zdroj konfliktov jak z nejakej soap opery. 99% konfliktov tu vzniká z afektovanosti postáv, ktoré chcú hneď zničiť, či už fyzicky alebo aspoň slovne, oponenta. A je jedno, či sa jedná o tie akože kladné alebo záporné. Všetci hneď štartujú jak besné psy. Tento neduh sa síce tiahne seriálom od začiatku, ale už mi to začína dosť vadiť. Snáď to bude snaha o nastavenia zrkadla súčasnej spoločnosti v ktorej nikto nepočúva druhú stranu a chce ju umlčať, zakázať, proste odstaviť za každú cenu. Snáď. Všetko, čo som napísal platí až na posledný diel v ktorom znova postavy chytí rapel a dočkáme sa zase veľkolepej bitky za ktorú by si už fakt viacerí z nich zaslúžili natvrdo basu. Ale vyústenie bitky je tentokrát nádejnejšie a čakanie na ďalšiu sériu nebude tak neznesiteľné. Bitky stále patria k špičke a ja úprimne nechápem, že v nejakom seriáli predvádzajú títo mlaďasi pôsobivejšie kúsky aké vidíme v mnohých blockbusteroch. 7/10. ()

Galéria (145)

Zaujímavosti (4)

Reklama

Reklama