Reklama

Reklama

Králi zlodejov

  • Česko Králové zlodějů (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kriminálna dráma inšpirovaná pravdivým príbehom. V roku 2015 sa v Londýne odohrala jedna z najväčších lúpeží v britskej histórii. Odhalenie ukázalo, že ju má na svedomí gang dôchodcov a vyslúžilých podvodníkov. Táto informácia spôsobila obrovskú senzáciu. Brian Reader (Michael Caine) je 77 ročný dôchodca bol vo svojich mladšom veku „preslávený“ zlodej. Ani na staré kolená sa mu nechce zaháľať . Dá dokopy skupinku postarších pánov z rovnakej branže. Plánovanie tejto lúpeže im trvalo tri roky. Schádzali sa pravidelne v jednej pivárni v severnom Londýne. Počas veľkonočného víkendu v roku 2015 sa vlámali do sejfu v budove trezorovej spoločnosti Hatton Garden Safety Deposit. Na prvý pokus sa im trezor nepodaril vylomiť, ale vrátili sa a na druhy deň vykradli 73 z 999 trezorových schránok. Podarilo sa im ulúpiť šperky, zlato, diamanty a finančnú hotovosť v hodnote 14 miliónov libier. (Magic Box)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (81)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Čakal som, že to bude srandovné v štýle Going in Style. Ale ono sa to berie seriózne. Postavy zlodejov sú síce už staré, ale voči sebe sú dosť brutálne a nepríjemné a jeden druhého sa snaží okradnúť. Proste mi tu chýbalo medzi celou bandou kamarátske puto. Namiesto toho boli všetci sebeckí parchanti a ja som nemal chuť nikomu fandiť. Samotný priebeh lúpeže nebol ničím zaujímavý a ani príliš napínavý. Výsledkom je jedna veľká nuda o starých zlodejoch, ktorú nezachráni ani solídne herecké obsadenie. 4/10. ()

Kushina 

všetky recenzie používateľa

Tento film byl pro mě naprostým zklamáním. Co na plat, že byl podle skutečné události, když v něm nebylo v něm nic co by stálo za řeč. Jediná vloupačka, která byla naprosto nenapínavá a nezáživná, na diváka působila naprosto chladným dojmem, zbytek filmu byl jen o kecání a kecání a většinu rolí (když nepočítám Caina) ztvárnila parta naprosto nesympatických důchodců. Všichni nenáviděli všechny a každý chtěl okrást každého, takže o kradení a dokonalém plánu to fakt nebylo, spíš o páprdech, co si chtěli vzpomenout na staré časy.... Prostě nuda. 40% ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je to smutné. Je to fakt vysoko smutné, no pravde sa nedá ubrániť. "King Of Thieves" je veľká dávka sklamania a malá dávka muziky. Film nemá veľa dobrých momentov, a ani herecké esá ako sú Michael Caine alebo Jim Broadbent to nedokážu zmeniť. Osobne poviem, že ak chcete lepší film s Michaelom Cainom a lúpežou, tak si pozrite z roku 2017 "Going In Style". Tu to fakt nefunguje. Dialógy nefungujú, film pôsobí natočený maximálne bez života a všetci tam vyzerajú vysoko znudene. Charlie Cox to v tomto filme maximálne nedáva. Napriek tomu, že je to talentovaný herec, tak do tohto filmu nepriniesol absolútne ale absolútne nič. Jeho postava nie je zaujímavá, jeho výkon je maximálne znudený a akosi ani nevie čo tu robí. Plus miestami som sa nemohol zbaviť pocitu, že hrá slepého. Je to asi len choroba z mojej strany, nakoľko som ho tak videl v troch sériach "Daredevila". Príbeh je nemastný, neslaný a okrem toho viete ako to nakoniec asi dopadne. Všetko asi nie, ale väčšinu vecí si dokážete pospájať a uhádnete to. Podľa mňa skutočná strata času a talentu skvelých hercov. Hodnotenie: D+ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak si popri týchto hodnoteniach pripadám ako čierna ovca. Alebo prestarnutá ovca, ktorá má rada starú školu a jej predstaviteľov. Ono to bolo patrné aj v multiplexe, kde som sledoval film sám, i keď išlo o popoludňajšie predstavenie. Film dvoch diametrálne odlišných častí. Vykrádačka ma bavila, nemala čím sklamať, ale tie pravé gule nabrali Zlodeji až v druhej polovici, kedy sa začala ukazovať realita, akú v heist žánri vidíme iba málokedy. Podrazy tu nie sú zo škatuľky povinných klišé a rozdelenie na dobrých a zlých nehovorí našťastie Marshovi veľa. Parta starých zlodejíčkov sa proste rozhodla urobiť ďalší kšeft, pričom nejdepre nich vôbec o nejakú nostalgickú záležitosť, kedy by si tí starí zlatí chlapci povedali, že vydrbú opäť zo zlým systémom. Sú to proste grázli par excellence a film sa ich nesnaží nijako obhajovať, nebodaj glorifikovať. A kto by povedal, že Jim Broadbent dokáže vytasiť taký zlý pohľad, až som od strachu skoro ušiel z kina. ()

Oktavianus 

všetky recenzie používateľa

Dannyho parťáci v důchodu. Potřeba dokázat si, že jste naživu, je silnější než obava z dopadení. Nakonec jak říká sám Brian Reader: "Nebojím se života ve vězení. Bojím se života po smrti.“ Bavilo mě, že film si s kriminálním tématem hraje přesně v duchu britské tradice. Navzdory vypjatým scénám nechybí velká porce suchého humoru, výborný soundtrack, prima jsou i prostřihy s archivními reálnými i filmovými záběry na swingující Londýn z dob, kdy dnešní hrdinové byli mladí (prý je tam i záběr, kde hraje mladý Ray Winstone, ale přiznám se, že jsem ho nepoznal). Scény akčních lotrů a obtížně se pohybujících starců vedle sebe působí nejen komicky, ale i příjemně nostalgicky. A nostalgická je i účast odcházející generace velkých britských herců. Michael Caine, Jim Broadbent, Michael Gambon, zmiňovaný Winstone – k dokonalosti chyběl snad jen Ian McKellen. Všichni jsou přesvědčiví nejen jako nejprve sympatičtí dědečkové, ale i později, když odhazují stařecké masky a na povrch vyplouvají jejich skutečné, ne vždy příjemné charaktery. Na druhou stranu tomu chybí něco navíc, nějaký důvod, proč se na to chtít podívat ještě jednou, aby to nebyla jen - byť příjemná - jednohubka. Hlavně druhá část filmu, kdy dochází k hádkám nad kořistí a falešné hře všech proti všem, je to kapánek zdlouhavé. A proto i když slušné tři hvězdy, pořád jenom tři. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii v Londýně. (Varan)
  • Nejstaršímu pachateli bylo 76 let. (griph)

Reklama

Reklama