Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bugsy (Warren Beatty) je gangster, ktorý má medzi "svojimi" výbornú povesť  a zrejme aj preto je vyslaný na východné pobrežie prevziať isté záležitosti pod svoje krídla. Všetko ide prekvapujúco hladko a zdá sa, že zďaleka nie je koniec jeho plánom. Jeho priateľ z detstva ho uvedie do sveta filmových hviezd. A Bugsy je presne tým, kto do Hollywoodu zapadá viac, ako ktorýkoľvek iný herec. Honosné sídlo v Beverly Hills, luxusné auto a najkrajšia herečka sú samozrejmosťami a aj keď to všetko vyzerá ako jeden veľký večierok, obchod vôbec nespí. Ďalší plán je obdivuhodnejší ako ktorýkoľvek iný: premeniť malé mestečko v Nevadskej púšti na stredisko hazardných hier, ktoré onedlho budú poznať na celom svete: Las Vegas... (STV)

(viac)

Recenzie (120)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z nekonečného radu príbehov o vzostupe a páde nejakého gangstra. U týchto filmov je najväčším problémom odlíšiť jeden od druhého. U Bugsyho by to mohla byť najmä kadencia slov hlavného hrdinu, pretože príbeh, dobové reálie, epizódy a ani celková dĺžka filmu nevybočili z obvyklého rámca. Aj keď bolo dosť únavné udržať si pozornosť počas celého zdĺhavého filmu. ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Snímka z mafiánskeho prostredia, ktorá sa dá vzhľadom na jej celkové poňatie oprávnene radiť do starej filmárskej školy. Má to šmrnc, vyniká hlavne skvelou dobovou atmosférou, ktorú sa filmárom podarilo zachytiť naozaj výborne a taktiež aj kvalitnými dialógmi, bez akých by sa žiadna pravá gangsterka nezaobišla. "Twenty dwarves took turns doing handstands on the carpet." S tvrdením, že dĺžka filmu je prepísknutá v žiadnom prípade nesúhlasím, absencia akýchkoľvek prestreliek len kvôli efektu mi absolútne neprekáža, tak či tak by tu boli zbytočné a tiež kontraproduktívne. Každý jeden záber pôsobí honosne, priam z toho vyžaruje luxus a megalomanstvo, čo nás neustále utvrdzuje v tom, že Siegel na takýchto veciach doslova lipel (za akúkoľvek cenu) a priam ho očarila kalifornská "vyššia" spoločnosť, v ktorej sa cítil ako doma. Pokiaľ prehliadneme isté dejové nepresnosti na úkor atraktivity filmu (v žiadnom prípade nemyslím vsunutú dejovú linku ohľadom Mussoliniho, ktorá ma vcelku pobavila), príbeh je vystavaný vcelku fajn, až na zopár menších chybičiek. Tým mám na mysli hlavne niektoré konkrétne scény, ktoré mi svojou naivitou chvíľkami vyčarili úsmev na tvári - priznajme si, Bugsyho občasné výlevy zúrivosti či najmä jedna romantická scéna vyznievajú fakt hlúpo a komicky, sú proste natočené mierne amatérsky (môj názor). Čo mi svojím spôsobom trošku prekážalo prakticky po celý čas, bolo obsadenie Warrena Beattyho (vlastne mi vadil herecký výber u celého tria Luciano - Lansky - Siegel, zvyšní dvaja však toľko priestoru na pľaci nemajú). Samozrejme, ukázal sa tu nepochybne vo vynikajúcom svetle a z plejády hercov na plnej čiare vyčnieval (skvelý bol tiež Keitel), lenže priznajme si, v čase natáčania bol na túto rolu už trošku pristarý, ak zoberieme do úvahy, že spomínaný gangster mal vo filmom mapovaných rokoch 30 až 40. To už ale z mojej strany vyznieva viacmenej iba ako také puntičkárstvo, takýmto pomerne nepodstatným maličkostiam zas až takú váhu prikladať nemožno. Dôležité je, že Barry Levinson nám doručil poctivú svojráznu životopisnú gangsterku v tom pravom zmysle slova so všetkým, čo k tomu treba (jednu z posledných svojho druhu), aká je dnes už raritou. 80% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Mafiánské účetnictví na filmovém plátně mne nikdy nepřivádělo do extáze, takže s potěšením stříhám ušima při zjištění, že Bugsy se vydal jiným směrem. Občas sice proběhla povinná účetní uzávěrka něčího života, ale daleko zajímavější pro mne bylo zaměření na Bugsyho posedlou vizi a jeho žhavý vztah s Virginií, která mne vzrušovala snad v každém okamžiku, přestože plakát Annette Bening v civilní podobě bych si na dveře nenalepil ani v nadržených pubertálních letech. ()

Skip 

všetky recenzie používateľa

Výborně natočený film, v němž se podařilo jedinečným způsobem zachytit atmosféru tehdejších časů. Benjamin Siegel, který nesnášel přezdívku Bugsy, měl sen a ten se zdál být příliš nereálným. On mu ale věřil, a tak dnes máme v poušti město Las Vegas. Herci hrají uměřeně a přesvědčivě, přičemž Levinsonova režie patří k tomu nejlepšímu v jeho filmografii. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $49,114,016Tržby Celosvetovo $52,100,000║ Namyslený Warren Beatty ma odpudzoval už od začiatku, jeho prílišne ego ma nebralo. Barry Levinson a pútavosť alebo prevedenie jeho filmov je ako na hojdačke, niekedy to vyjde niekedy nie. /40%/ ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • Po natáčení filmu se Warren Beatty a Annette Bening vzali. (Xixao)
  • Keď Bugsy (Warren Beatty) odváža Harryho Greenberga (Elliott Gould), v čase 1:22:50 auto parkuje pred mostom. V čase 1:23:14 to auto v zábere chýba, objaví sa znovu v 1:23:22. (GabrielGabko)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. prosince 1991 v New Yorku. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Reklama

Reklama