Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bugsy (Warren Beatty) je gangster, ktorý má medzi "svojimi" výbornú povesť  a zrejme aj preto je vyslaný na východné pobrežie prevziať isté záležitosti pod svoje krídla. Všetko ide prekvapujúco hladko a zdá sa, že zďaleka nie je koniec jeho plánom. Jeho priateľ z detstva ho uvedie do sveta filmových hviezd. A Bugsy je presne tým, kto do Hollywoodu zapadá viac, ako ktorýkoľvek iný herec. Honosné sídlo v Beverly Hills, luxusné auto a najkrajšia herečka sú samozrejmosťami a aj keď to všetko vyzerá ako jeden veľký večierok, obchod vôbec nespí. Ďalší plán je obdivuhodnejší ako ktorýkoľvek iný: premeniť malé mestečko v Nevadskej púšti na stredisko hazardných hier, ktoré onedlho budú poznať na celom svete: Las Vegas... (STV)

(viac)

Recenzie (120)

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Filmik vyplnajuci cestne miesto medzi skvostami a "umeleckymi" dielami nesucimi gangstersky zaner za poslednych 30 rokov. Co sa tyka jeho zrodenia...tak celkom mladas, oproti svojim kolegom...ale bol podany s velkym citom pre doverihodnost, a tie styridsiate roky tam fakt bolo citit. Tak isto co sa tyka scenara..., mozem zarucit plnohdnotny zazitok!!! Benjamin Seagal alias Bugsy alias Las Vegas foreveeer...nazdar ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Souhlasím s komentáři golfista a Radyo. Beatty je pro mě představitel fešáka, který dostane každou a Bening je kočka, kterou se ani nedivim, že ve filmu i v reálu chtěl :) Ten film má skvělou výpravu, hodně postav a jediný sen - sen, který ale jeho zakladatel a i společník v podání jeho lásky, neviděl naplno uskutečněný. Kdyby tak věděli čeho dosáhli :) :) Pro mě nevýhodou bylo, že tam bylo tolik postav, tolik prolínání, každý byl gangster a já čekal z jaké strany přijdou nějaké výstřely :) Rozhazování peněz, touha mít svůj vlastní podnik, držet rodinu pohromadě a přitom se šplhat výš a výš... ()

Reklama

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Horká atmosféra Kalifornie 40tých let utopené ve slunci a pozérském luxusu, nablýskaný svět filmu kontra bahýnko mafiánských kšeftů, výtečná Morriconeho hudba, břitké dialogy a poutavý děj. Budu asi za kreténa, ale bohužel mi lezly na nervy herecké výkony ústřední dvojice - afektované Annette Beningové a toporného Beattyho. Nevím, zda to byl Levinsonův záměr, ale Beatty se zde stává karikaturou sebe sama - panákem zoufale vstřebávajícím poslední záblesky reflektorů, voskovou figurínou dávno zašlé hvězdy, filmového milovníka. Smutné. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Skvely film, ktory mi tak trosku pripominal Scorseseho LETCA (2004) o ropnom magnatovi, producentovi alebo leteckom priekopnikovi. Bugsy Siegel je ale o nieco drsnejsi gangster ale hlavne obchodnik, ktory si vysnival za nemale peniaze postavit na nevadskej pusti stredisko hazardnych hier - Las Vegas, avsak tento sen ho stal prilis vela. Skvele hviezdne herecke obsadenie a dobry scenar sa postarali o to, aby som bol s tymto filmom spokojny. Bugsy ziskal dvoch Oscarov za vypravu a kostymy a okrem toho mal este 8 nominacii vratane hlavnych kategorii najlepsi film a rezia Barryho Levinsona, avsak v tomto rocniku Oscarov bol favoritom thriller MLCENI JEHNATEK (1991) a tak v oboch kategoriach si tento film vybojoval Oscara, za reziu to bol Jonathan Demme. Warren Beatty bol za svoju rolu v hlavnej ulohe Bugsyho tiez nominovany, avsak Oscara mu suverenne vyfukol Anthony Hopkins za uz spominany Mlceni jehnatek, aj herci Harvey Keitel a Ben Kingsley boli nominovani za vedlajsie ulohy, avsak z Oscara sa tesil Jack Palance za dobrodruznu komediu DOBRODRUZI Z VELKOMESTA (1991)... 19.07.2010 _______ Warren Beatty - (Bugsy Siegel) +++ Annette Bening - (Virginia Hill) +++ Harvey Keitel - (Mickey Cohen) +++ Ben Kingsley - (Meyer Lansky) +++ Elliott Gould - (Harry Greenberg) +++ Joe Mantegna - (George) +++ Bill Graham - (Charlie Luciano) +++ Produkcia: Warren Beatty, Barry Levinson +++ Hudba: Ennio Morricone +++ ()

MJMilan 

všetky recenzie používateľa

Téměř autobiografický snímek jednoho z Amerických gangsterů třicátých let Benjamina "Bugsy" Siegela. Doporučuji před shlédnutím tohoto snímku prostudovat Wikipedii, kdo to vůbec Bugsy byl, protože spousta souvislostí není ve filmu uvedena. Málokdo ví, že Las Vegas je tedy "potomkem" mafiánů. Samotný film byl trochu táhlý, ale dívat se na něj dalo. Fanoušky si najde především u milovníků mafiánských filmů, i když nějaké zázračně propracované vraždy tu nehledejte. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. prosince 1991 v New Yorku. (ČSFD)
  • Keď Bugsy (Warren Beatty) odváža Harryho Greenberga (Elliott Gould), v čase 1:22:50 auto parkuje pred mostom. V čase 1:23:14 to auto v zábere chýba, objaví sa znovu v 1:23:22. (GabrielGabko)
  • Po natáčení filmu se Warren Beatty a Annette Bening vzali. (Xixao)

Súvisiace novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Reklama

Reklama