Reklama

Reklama

Styx

(festivalový názov)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rike zosobňuje typický západný model šťastia a úspechu. Je vzdelaná, sebavedomá, odhodlaná a angažovaná. Sledujeme jej každodenný život doktorky na pohotovosti ešte predtým, ako si splní svoj dávny sen a sama sa na lodi vydá na more. Jej vysnená dovolenka je však prerušená, keď sa na šírom mori po búrke neďaleko nej objaví poškodená rybárska loď. Približne stovka ľudí sa zrejme utopí. V súlade s námornými zákonmi sa Rike snaží privolať rádiom pomoc. Na jej výzvu však nikto nereaguje, a tak musí urobiť závažné rozhodnutie. (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (21)

Sayko 

všetky recenzie používateľa

Natočit film o tak těžkém, ale zároveň pořád dějícím se tématu a ještě k tomu na lodi, respektive na 13metrové plachetnici (13 je dost málo, věřte) musí dát vážně odvahu.. Výborně zpracované téma a ještě lepší herecké výkony poukazují na dnešní neřešitelnou situaci ohledně uprchlíků. Pustit se do takového tématu, respeket rejžo a celý štábe! /MFFKV2018/ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Wolfgangovi Fischerovi sa podaril husársky kúsok. Námet hodný cca polhodinového hutného spracovania roztiahol na trojnásobnú dĺžku a napriek tomu Styx ubehne rýchlejšie, ako sa na prvý pohľad zdá. Dej popravde nie je žiaden scenáristický výplod dosiaľ nevídanej originality, film mal pre mňa hodnotu skôr ako náhľad do psychiky hlavnej hrdinky. Najmä pri záverečných momentoch je zaujímé popremýšľať nad tým, čo všetko sa jej muselo preháňať hlavou. Predovšetkým preto, že podobné situácie nemajú žiadne jednoznačné riešenia. Bolo jej rozhodnutie nie horšie ako ešte horšie, či iba správne ako ešte správnejšie? No a tak podobne... ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Za trestný čin prevádzačstva môžete pokojne dostať aj 10 rokov. Samozrejme len ak pôjde napríklad o Ukrajinca. Ak je to milý chlapček zo Sudánu, tak je to hrdinstvo. To je podľa mňa rasizmus. Nech si ich ale Nemci berú, veď si ich aj pozvali. Nech si nasačkajú celú krajinu mierumilovnými moslimami, nech im stavajú mešity. Ak máte záujem o budúcu občiansku vojnu, nech sa páči. Ale nenúťte do vlastnej hlúposti aj iných. Film sám o sebe je nudou ukazujúcou kravu, ktorá z diaľky pozerá na černochov, ako skáču do mora, a túži ich zachrániť. Ako by ich na pobreží Lýbie niekto nútil nasadnúť na loď. Nakoniec predsa len vyloví malého černoška, ktorý bol v krajine svojho pôvodu tak utláčaný, až nosil dres Ronalda. Odkiaľ na to vzal sa žiaľ už nedozvieme. Vo svetle tej proimigranstkej agitky je to všetko trápna až smiešna agitka. ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Ono a just sa v tom mori budem kupat. Hoci je Styx ako to reziser naznacuje. A co su cesty? Vzduch? Luky? Polia? Na poli v bitke pri Rozhanovciach rastie psenica a ine obilniny. Nie to som chcel. Problematikou nasiaknuty film ma nechal chladnym, ako inak, zodpovedny ja ani ty byt nemozeme. Riesil som len dilemu ako by som sa zachoval ja. Realita bola vyborna a nakladanie chlapca na lod je to najlepsie co som v pozicii realita vo filmoch videl. Parada. Niektore logicke kapsusy lekarky nechapem, ale chapem jej Hippokratovu prisahu. Mozno aj cez prizmu jej povolania kona tak ako kona. Do vysielacky dostava dobre rady. Celkovo film mozno nudi zo zaciatku ale co chces od realneho plavenia sa. Piratov z Karibiku? Zodpovednost za.stav utecencov a zapadu film nemoze preniest. Na vine su len a len paseraci a ludia co sa na to podujmu. Dakujem. (Videne 2.11.2019, BD rip) ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Jednoducha moralitka s tematem soucasne spolecenske krize globalniho uprchlictvi. Reka Styx je recky mytus o prechodu do zahrobi. Film je neskutecne nudny. Uprchlici se dostavi az ve 42. minute. Reziser a scenarista Wolfgang Fisher by mel jit na seminar k Robertu Redfordovi, ktery nedavno reziroval i zahral velmi podobny film. Multikulturalisticti slunickari, kteri zdarne doplnuji pomoci pohranicni straze EU Frontex nahradni obyvatele za vymirajici evropskou populaci si jiste k hodnoceni pridaji dalsi hvezdy. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. února 2018 na mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo na Gibraltaru, Maltě a v Německu – Kolín nad Rýnem. (ČSFD)

Reklama

Reklama