Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA Bad Samaritan (viac)
Trailer 1

Sean sa rozhodne vykradnúť dom muža, ktorý sa zdá byť celkom bohatý. Pri tom mu napomáha jeho kamarát Derek, ktorý muža ostražito pozoruje. Sean sa už chystá na odchod, dokedy si nevšimne jedných záhadných dverí. Rozhodne sa vojsť do miestnosti, no to čo uvidí, ho bude dlho prenasledovať. (TomX2)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (130)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Mladík uvidí čo nemal a odvtedy sa pre neho začína adrenalínová jazda a nerovný súboj s prefíkaným psychopatom. Je to síce o malú štipku slabšie ako moja obľúbená Disturbia, ale kto má rád filmy o tom, kto s kým napokon vyjebe, tak si to určite užije. Áno, o horor sa nejedná, ale napriek tomu je to vynikajúci thriller, ktorý dokáže udržať diváka v napätí od začiatku do konca, takže v tomto prípade budem ten "utopista" veľmi rád!!! ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Lze natočit thriller (o horor to ani nezavadilo) špatně? Ano lze a tenhle film je toho důkazem. Film je o 2 zlodějích co kradou a jednoho dne jeden z nich najde v baráku unesenou dívku (ze začátku to připomíná Smrt Ve Tmě) a snaží se ji zachránit. Únosce to, ale zjistí a snaží se mu udělat ze života peklo a dostat ho. Celý film se neskutečně vleče a nudí minimálně 3krát nebo 4 jsem to stopl a surfoval po netu jak mě to nebavilo ke konci to navíc zavání těžkou parodií (Věta Takhle se zachraňují rukojmí) a z postav se stávají nesmrtelní pominu to, že ženská přežije výstřel a pád do jakési jámy s louhem bez zranění, ale, že jeden maník přežije minimálně 4 rány rýčem a druhý další rány rýčem a ještě minimálně 5 ran topůrkem od sekyry to už mě hlava nebere. 40 procent a i to jsem hodný. ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Film nie je taký pútavý ako Disturbia, nie je mrazivo atmosférický ako Don't Breathe a neponúka žiadny gore fest ako The Collector. Ale stále ostáva nadpriemernou záležitosťou, ktorú je potešujúce v tomto roku vidieť. Už od začiatku si film drží dobré tempo, uplynulým časom na diváka útočí stále väčším napätím a vo výsledku divák nemusí byť vôbec sklamaný. Herecké obsadenie je úplne vhodné, miestami je cítiť fajn náznak atmosféry a scenár je až na pár maličkostí relatívne OK. Okrem toho mám vo filmoch slabosť pre hlavných protagonistov, ktorí majú úplne rozporuplné charaktery, takže podobne ako aj v "Zberateľovi" mi ústredná postava sadla bez ohľadu na to, že sa po celý čas na niečo sťažuje. Ostatné postavy až tak výrazné nie sú, podobné neviditeľné stereotypy nájdete v hororoch všade inde. Antagonista je tiež fajn, do doby keď na scénu dorazí FBI a dostavia sa zvraty, ktoré už divák predom čakal a taktiež nezmyselné alogizmy, čo má celkom zlý dopad na celkovú váhu filmu. Dosť alogizmov sa vo filme vyskytuje už predtým: Už v prvej tretine je bežná situácia, ktorá mi v home invasion hororoch vyložene vadí. /Keď chalan oznámi, že je v určitom dome pravdepodobne uväznená a mučená žena, na miesto dorazia 2 policajti. Tí si na chvíľu pohovoria s vlastníkom a jeho priateľkou, no v žiadnom prípade nejdú preskúmať interiér domu. Posuňme sa trochu časom: Keď antagonista oznámi, že v určitom dome prebieha krádež, prídu na miesto dokonca 2 policajné autá a okamžite sa vtrhnú dnu. Na tom by ani nič nebolo, keďže už pred chvíľou bola ohlásená krádež a pravdepodobne šlo o toho istého lupiča, lenže za prvé: Od doby z prípadu protagonistu prešla už nejaká tá hodina a je polnoc, číže logicky by bolo v službe menej policajtov. A za druhé: Protizákonné väznenie človeka u seba doma je závažnejšie než krádež. Aj keď je antagonista o niečo presvedčivejší než chalan, takúto vec by som v žiadnom prípade neriskoval./ Na štvrtú hviezdu to nie je, no zatiaľ sa jedná o najlepšiu tohtoročnú hororovú záležitosť, ktorú som videl. Aj keď značka "thriller" k filmu pasuje viac. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších filmov roku 2018, napriek tomu že agenti FBI stoja pred dreveným plotom a čakajú na povolenie k prehliadke, napriek tomu že zlodejíčkovi policajný detektív neverí /biely postarší detektív, prirodzene/ a ani FBI na tom nie je príliš lepšie /nebyť mladej, prirodzene, čiernej, prirodzene, politická korektnosť, prirodzene, progresívnej ešteže nie slovenskej agentky/. Tak sa mladík /prisťahovalec, prirodzene/ púšťa do nerovného súboja zo zlým bohatým postarším /bielym prirodzene/ ujom, ktorý nie je v snehu schopný nájsť stopy dvojice na úteku. Chýb je vo filme príliš veľa, ale tak nejako ich človek Devinovi odpustí, pretože trochu sa v úvode pobaví, neskôr zažije trochu akcie a až do konca ho film drží v akom takom napätí. Nebyť povinnej politickej korektnosti vzor 2015 a neskôr mohlo to byť ešte lepšie, takto 81%... ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Plnokrvný, nervydrásajúci thriller, ktorý mňa ako fanúšika žánru dokázal takmer dokonale uspokojiť. Zbytočne sa budeme zasierať úvahami, čo mal kto urobiť, alebo neurobiť, komu čo povedať alebo kam ísť. Mňa to napriek všetkým dejovým kotrmelcom prikovalo k obrazovke na celých 110 minút, pričom som sa ani jeden jediný raz nepozrel na časomer, ani nestopol prehrávanie. A to je známka kvality. Davida Tennanta nepoznám, ale tu sa uviedol ako skvelý záporák a verím, že zopár takýchto postáv si ešte v hororoch strihne. Výhrad mám v podstate len veľmi málo. Od začiatku to šlape ako dobre namazaný stroj. Funguje atmosféra, napätie a je tu naviac aj komu držať palce. Nečakane výživný filmík na neskorý večer. Silno odporúčam... 75 %!! ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v Portlandu ve státě Oregon (USA). (ČSFD)
  • Auto, které řídí obě dvě postavy, je značky Maserati Quattroporte, které bylo pro film upravené, hlavně jeho přední část. (Kudly4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené