Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Edward Norton je na čele úžasného hviezdneho obsadenia v kriticky uznávanom filme Spikea Leeho 25-ta hodina. Za 24 krátkych hodín ide Monty Brogan (Norton) do väzenia na dlhých sedem rokov. Monty, kedysi kráľ Manhattanu, sa chystá rozlúčiť so životom, ktorý poznal - so životom, ktorý mu otvoril dvere do najúžasnejších klubov v New Yorku, no zároveň ho odcudzil od ľudí, ktorí mu boli najbližší. Počas svojho posledného dňa vonku sa Monty pokúša znovu spojiť so svojím otcom (Brian Cox) a dá sa dokopy s dvoma starými priateľmi Jacobom (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Na scéne je aj jeho priateľka Naturelle (Rosario Dawson), ktorá mohla (alebo nemusela) byť tá, ktorá policajtom dala tip. Monty si v týchto dňoch nie je istý mnohými vecami, ale s pribúdajúcim časom prichádzajú možnosti, ktoré musí urobiť, aby sa v 25. hodine mohol vykúpiť. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (572)

Arx 

všetky recenzie používateľa

Edward Norton je prostě Edward Norton. Nemohu si pomoct ale obsazením tohoto herce v jakémkoliv filmu z něj udělá nadprůměrný snímek. Ani u 25 hodiny tomu není jinak. Skvěle natočené drama o posledních dnech před cestou do vězení je dokonale zrežirováno s vynikajicím scénářem. Spojení Norton a 5 hvězdiček opět dokonale sedí. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Jak člověk může litovat drogového dealera? Viz. 25. hodina. Skvělé herecké obsazení – těžko někoho vyzdvihnout, ale jsem pro Barryho Pappera. A ten závěrečný monolog Briana Coxe mě dohnal k slzám. Po shlédnutí jsem měl o čem přemýšlet. Spike Lee – toho chlapíka budu muset víc sledovat. Je to talent. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Leeho filmy nie sú presne môj šálok čaja, ale ich kvalitu musím objektívne oceniť. Proste ma problémy černochov v USA príliš nezaujímajú. Tu sa sústredí na drogového dealera, nie na jeho vzostup a pád, ale prekvapivo na jeho posledné hodiny pred odchodom do väzenia, čím mu dáva priestor na absolútnu duševnú očistu. Viac ma ale zaujali skvelo napísané vedlajšie postavy, na ktorých vidno relatívnosť viny a morálky. Len nechápem, prečo mám držať palce drogovému dealerovi a prečo sem Lee umelo zakomponoval dvojičky. VIDENÉ ZNOVA 4/21: Často píšem, že na druhýkrát príliš názor nemením, tentokrát ale konštatujem, že medzičasom sú Leeho filmy môj šálok čaja a že chápem, prečo sú vo filme zakomponované dvojičky. Hodnotenie ostáva rovnaké, ale ťahá sa na najvyšší level. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Tak malý a pritom tak veľký film! Z každej minúty cítiť myšlienkový náboj, zainteresovanosť režiséra, jeho cieľ. Herci sú fantastickí, veľmi prekvapí Barry Pepper. Psychologické vypätie v dialógoch by porazilo aj slona. Vynikajúca, osobitá snímka, ktorej je ľahké nedať plné hodnotenie, ale nemožné rozumne zdôvodniť, prečo si ich nezaslúži. ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

No nevím jak přesně vystihl Lee "společnost", protože tu americkou moc neznám. Zdá se mi ale, že chce být v tomhle filmu kontroverzní za každou cenu. Herecky mu to všichni beze zbytku zvládli, ale téma a režie mi nesedly vůbec. Ground zero, ruskou mafii, drogy, nesympatický policajty, atd atd ... všechno za každou cenu nacpat do filmu a rozmixovat to v příběhu drogovýho deelera kterýmu bysme snad měli nakonec fandit ? Proč to ! Ty *** pouze za herecký výkony, ve kterých vynikají Edward Norton a Barry Pepper. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (18)

  • Keď píše Monty (Edward Norton) svoje meno na okno, tak písmeno "Y" je napísané veľmi úzko, no o chvíľu je už o poznanie širšie. (ShortyIC)
  • Počas monológu hlavného hrdinu je okrem iného spomenuté aj meno herca Michael Douglasa, resp. jeho známej filmovej postavy menom Gordon Gecko, ktorou sa preslávil vo filme Wall Street (1987). (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama