Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Edward Norton je na čele úžasného hviezdneho obsadenia v kriticky uznávanom filme Spikea Leeho 25-ta hodina. Za 24 krátkych hodín ide Monty Brogan (Norton) do väzenia na dlhých sedem rokov. Monty, kedysi kráľ Manhattanu, sa chystá rozlúčiť so životom, ktorý poznal - so životom, ktorý mu otvoril dvere do najúžasnejších klubov v New Yorku, no zároveň ho odcudzil od ľudí, ktorí mu boli najbližší. Počas svojho posledného dňa vonku sa Monty pokúša znovu spojiť so svojím otcom (Brian Cox) a dá sa dokopy s dvoma starými priateľmi Jacobom (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Na scéne je aj jeho priateľka Naturelle (Rosario Dawson), ktorá mohla (alebo nemusela) byť tá, ktorá policajtom dala tip. Monty si v týchto dňoch nie je istý mnohými vecami, ale s pribúdajúcim časom prichádzajú možnosti, ktoré musí urobiť, aby sa v 25. hodine mohol vykúpiť. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (572)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Postava Montyho Brogana už nemohla byť stvárnená lepším hercom, táto rola padla E. Nortonovi ako uliata. Nič nie je tak jednoznačné, ako sa na prvý pohľad možno javí, všetci by mali Montyho za to čo robil neznášať, ale vypáli to inak a obyčajne mu každý fandí. Film, aj keď je svojim spôsobom jednoduchý, má veľký spoločenský presah s mnohými problémami v pozadí, pričom veľa otázok vrátane samotného konca filmu, ostáva otvorených a je na divákovi ako ich nakoniec posúdi. To všetko je zabalené do príjemnej, divácky atraktívnej formy a perfektnej réžie. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

betelgeuse 

všetky recenzie používateľa

Ty reklamy začínaj lýzt Spikeovi na mozek. Čím líp se na jeho filmy kouká, tím víc se z nich vytrácí smysl pro podstatu. Proč točit film o odsouzeném drogovém dealerovi? Abychom zjistili, kdo ho udal? Nebo, že si podělal život? Že je něco shnilého v americkém vězeňském systému? Že je New York vlastně bezva město? Spike nám chce říct 5000 věcí a dává tomu look reklamy na adidasky. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

výborne nahnevaný a politicky nekorektný spike lee, scéna, ako sa Pepper s Hoffmanom bavia o Nortonovi pri okne s výhľadom na zborenisko po "Dvojičkách" (geniálne), skvelo napísané a zahrané postavy, brilantne vycibrené dialógy, hneď prvá scéna s bull pittom, ktorá ma chytila a povedala mi "toto bude dobrý film, oplatí sa ti ho pozerať ďalej!" a nádherné Dawsonová s Paquinovou; ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajímavé drama se skvělým Edwardem Nortonem, s bezchybnými hereckými výkony a s vynikajícími dialogy. Výborná byla scéna, kdy Monty nadává na celou společnost a naprosto úžasná ta, kdy ho jeho přítel zmlátil. Celý film je jedno velké zamyšlení nad chybami, které v životě můžete udělat, o strachu z příštích let ve vězení, o myšlence na svobodu. Postava Montyho nejlepšího přítele ( Barry Pepper)je pro mne osobně ta nejlepší, protože ho má rád, nikdy se na něj nevykašle a přesto neustále připomíná, že vězení je naprosto spravedlivý trest za to, co Monty udělal. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Jak člověk může litovat drogového dealera? Viz. 25. hodina. Skvělé herecké obsazení – těžko někoho vyzdvihnout, ale jsem pro Barryho Pappera. A ten závěrečný monolog Briana Coxe mě dohnal k slzám. Po shlédnutí jsem měl o čem přemýšlet. Spike Lee – toho chlapíka budu muset víc sledovat. Je to talent. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (18)

  • Počas monológu hlavného hrdinu je okrem iného spomenuté aj meno herca Michael Douglasa, resp. jeho známej filmovej postavy menom Gordon Gecko, ktorou sa preslávil vo filme Wall Street (1987). (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama