Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
  • USA Yellowstone (viac)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrajú:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(53)

John Dutton bráni svoj ranč pred nemilosrdnými developermi, indiánskou rezerváciou a inými nepriateľmi, ktorí chcú získať jeho pôdu. Toto všetko na pozadí rodiny, politiky a jeho odkazu. (SkyShowtime)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (135)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Hodnotenie po piatich dieloch: Tak sa ukludnime, ano? Zase tu mame dalsi pripad obycajneho serialu z ktoreho miestni intelektuali robia umelecke veldielo. Pritom to je v jadre jednoduchy tupy Dallas v trochu drsnejsom westernovom prevedeni a to je tak vsetko. Zase sledujeme jeden rodinny klan s rôzne posahanymi clenmi rodiny, ktorych zajima len ich majetok o ktory maju zaujem dalsie strany. Hlavnym superom je rasisticky indian, ktory chce cely Yellowstone ziskat spät pre svoj lud, ale pravdepodobne hlavne pre seba. Cele je to podane drsnejsie a nekompromisnejsie, ale v jadre je to stale primitivny Dallas s absurdnymi podzapletkami a pre mna extremne nezazivnym Sheridanovskym tempom. Vsetky postavy su skazene, takze nie je komu fandit, ale bohuzial nie su skazene takym spôrobom, aby som si ich naprieky vychutnaval. Len mi proste skoro vsetci lezu na nervy. Jedinu celkom cool postavu tu ma Cole Hauser ako verny poskok Costnerovej familie. Costner neustale balancuje medzi absolutnym zlom a dobrakom od kosti. Fanusikovia predoslych Sheridanovych projektov najskôr budu nadseni, ale podla mna pise a toci primitivne projekty, ktore sa tvaria strasne umelecky. 5/10. ()

joelly01 

všetky recenzie používateľa

Jako priznam se ze kdyby do me ty prvni dily nezacal urputne cpat Klenot tak bych Yellowstone odepsala. Ale od tretiho dilu me to teda chytlo takovym zpusobem jako uz dlouho nic ne (posledni serial ktery jsem takhle prozivala byla Fauda). Cekam nedockave na dalsi dily ( letosni listopad?) a az budu velka, chci byt tak bad ass jako je Beth ♡ ()

Reklama

Katie88 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Když se to vezme kolem a kolem, Yellowstone jako takový nepřináší mnoho nového - rančerský život, kovbojové, inidáni, rezervace, PŮDA, které s sebou nese další asociace, to vše tu už bylo v rámci westernů. A přece jen něco nového dostáváme; ve světě, kde se točí spousta seriálů na různá témata, moderně – westernový seriál chyběl. Yellowstone jde navíc do hloubky. Příběhy a osudy jednotlivých postav jsou docela drsné a postupně se divákovi skládá celý obrázek a dostává odpovědi. Místy člověku syrovost postav leze na nervy, ale vzápětí musí obdivovat skvěle zahrané role. Postavu Beth Dutton nelze na 100% milovat, ale vlastně ani nenávidět… Rozhodně stojí ještě za zmínku úžasná krajina Montany s výhledy na Rocky Mountains, která dotváří celkový dobrý dojem. Bez ní by to byl možná i lehce podprůměrný seriál. ()

pa3ce 

všetky recenzie používateľa

Škoda toho, že sa tvorcovia na konci uchýlili skôr ku budovaniu pôdy a príbehových liniek pre ďalšiu sériu, než aby ma v závere totálne odrovnali epickým zakončením príbehových liniek ktoré sa vyvíjali počas celej prvej série a tým pádom nastane po konci poslednej časti pocit určitého vyšumenia do prázdna všetkého čo ste pred tým sledovali. Každopadne atmosféra a vykreslenie postáv a ich strastí je skvelé, čo je dôsledkom hlavne úžasných hereckých výkonov na čele s Kelly Reilly, ktorá snáď zatieňuje aj samotného Kevina Costnera, ktorý je ale tiež na jedničku s hviezdičkou. Teším sa na ďalší vývoj moc, je tam potenciál na veľkú pecku. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"40 TOURS IN AFGHANISTAN AND I GOT TO DEAL WITH THIS SHIT IN FUCKING MONTANA." ------------- Fantastická seriálová záležitosť, ktorá sa nesie v duchu všetkého, čo od Sheridana môžeme očakávať – prítomnosť drsnej atmosféry, náležite zvolené prostredia, silná hudba, špičková akcia, chladné postavy, svojský štýl rozprávania príbehov a ich s ničím sa nemaznajúca nátura. Yellowstone je presne ako jeho božská American Frontier trilógia, len roztiahnutá na 8 hodín. Nie je ale úplne bez chýb. Aj napriek všetkým chválam musím povedať, že seriál sa nesie naozaj v pozvoľnom tempe, má pomalý drajv, chýba mu kontinuálna a konzistentná intenzita, frekventovanosť akčných situácií a ich dopad na dianie je zväčša veľmi slabý. Prekvapivo sa ale na druhú sériu teším oveľa viac.  ---- (doplnit https://www.youtube.com/watch?v=AepTeUJ_TBc // https://ondemand.spectrum.net/tv/paramount-network/23064346/yellowstone-inside-the-phenomenon/ // https://www.imdb.com/title/tt13977426/?ref_=nm_flmg_t_5_slf ()

Galéria (382)

Zaujímavosti (9)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Súvisiace novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (viac)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (viac)

Reklama

Reklama