Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
  • USA Yellowstone (viac)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrajú:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(53)

John Dutton bráni svoj ranč pred nemilosrdnými developermi, indiánskou rezerváciou a inými nepriateľmi, ktorí chcú získať jeho pôdu. Toto všetko na pozadí rodiny, politiky a jeho odkazu. (SkyShowtime)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (135)

Makky 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Reklama na Montanu a prírodu, na rančerov a dávno zabudnutý spôsob života. To všetko v typicky Sheridanovskom štýle plnom uhrančivých postáv, ktoré trpia a trpia a trpia. Yellowstonu som veľmi fandil, stal sa však niečím viac, než v čo som dúfal. Spolu s prequelom ide o udalosť. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nebýt rodinné návštěvý která miluje Costnera, jako neseriálovec bych se k tomu nedostal. Což by byla škoda. Nejde o western v pravém smyslu slova, pouze se to odehráva na současném ranči, kde se jezdí na koních a všichni nosí klobouky. Kvalitní scenáristika nakopne hned výživným Pilotem s namotávajícně otevřeným koncem, a následné epizody se pak dělí na ty, kde se řeší politika a velkopodnikatelské machinace (u mě za ***) a ty, kde se řeší lidi z ranču - proč jsou jací jsou a proč mají mezi sebou vztahy jaké mají (u mě za ****). Každá postava je výborně obsazená, napsaná i zahraná, a svým charakterem zapadá do nejednoduché kolektivní konstelace, čelící jedné tragické ráně osudu za druhou. A ta ústřední melodie - no paráda. On i hudební motiv z Eastwoodových Unforgiven, kterým začíná 6. epizoda první série, zde má svoje místo. Yellowstone je cokoliv, jen ne romanťárna z hezké přírody s Costnerem. Vraždí se tady, šuká, krade, podvádí. Všechno, po čem divák touží. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Na dobytkárov Duttonovcov si teda neradno vyskakovať.  Taylor Sheridan je až dosť krute neohrabaný tvorca a scenárista, čo ho samozrejme predáva. Vytvoril obrovské impérium okolo rodiny Dutton, je neskutočné rozsiahle až priam kultového rozmeru. A ani v jednej etape ich rodokmeňu nestráca nič na sile. Dokáže stále niečim prekvapiť, doslova na drzovku pohlcuje pozornosť.  Máme tu hneď niekoľko výborných postáv, ktoré dokážu príbeh niečim poriadne okoreniť, prevažne štipľavo. Môžeme ich obdivovať ale aj nenávidieť za ich postoje, skutky, za ich oddanosť rodine a skalopevného chránenia "ich" Yellowstonu.  /90%/ ()

Katie88 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Když se to vezme kolem a kolem, Yellowstone jako takový nepřináší mnoho nového - rančerský život, kovbojové, inidáni, rezervace, PŮDA, které s sebou nese další asociace, to vše tu už bylo v rámci westernů. A přece jen něco nového dostáváme; ve světě, kde se točí spousta seriálů na různá témata, moderně – westernový seriál chyběl. Yellowstone jde navíc do hloubky. Příběhy a osudy jednotlivých postav jsou docela drsné a postupně se divákovi skládá celý obrázek a dostává odpovědi. Místy člověku syrovost postav leze na nervy, ale vzápětí musí obdivovat skvěle zahrané role. Postavu Beth Dutton nelze na 100% milovat, ale vlastně ani nenávidět… Rozhodně stojí ještě za zmínku úžasná krajina Montany s výhledy na Rocky Mountains, která dotváří celkový dobrý dojem. Bez ní by to byl možná i lehce podprůměrný seriál. ()

boo-boo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jediná telenovela, ktorú kedy budem pozerať aj keby mala 5000 dielov. Taylor Sheridan zhruba v Hell or High Water prvýkrát trafil moju strunu a odvtedy si môže točiť čo chce, je to proste pre mňa. Rozmáchlosť Yellowstonu je pravé megalomanstvo, najsilnejší je ale podľa mňa v príbehoch neduttonovských postáv, ktoré si životom na ranči prechádzajú a rôznym spôsobom poznačené idú ďalej, pričom vo väčšine prípadov sú ich cesty nečakané a fandiť sa dá prakticky každému. Samotní Duttoni sú možno trocha plastelínoví a miestami až príliš nadpozemskí, ale to tiež svojim spôsobom slúži cieľu, keďže divák sa viac než čo iné cíti ako ich pozorovateľ a to je pre rozprávača Sheridanovho typu najvďačnejšia rola (viď Sicario). ()

Galéria (382)

Zaujímavosti (9)

  • Srub, v němž žije rodina Duttonů, a stejně tak stáje a stodoly s ikonickým písmenem „Y“, se ve skutečnosti nachází na Chief Joseph Ranch, nedaleko města Darby v Montaně. (Punisher)
  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Súvisiace novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (viac)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (viac)

Reklama

Reklama