Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
  • USA Yellowstone (viac)
Trailer 2
USA, (2018–2024), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrajú:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(53)

John Dutton bráni svoj ranč pred nemilosrdnými developermi, indiánskou rezerváciou a inými nepriateľmi, ktorí chcú získať jeho pôdu. Toto všetko na pozadí rodiny, politiky a jeho odkazu. (SkyShowtime)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (139)

Makky 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Reklama na Montanu a prírodu, na rančerov a dávno zabudnutý spôsob života. To všetko v typicky Sheridanovskom štýle plnom uhrančivých postáv, ktoré trpia a trpia a trpia. Yellowstonu som veľmi fandil, stal sa však niečím viac, než v čo som dúfal. Spolu s prequelom ide o udalosť. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Hodnotenie po piatich dieloch: Tak sa ukludnime, ano? Zase tu mame dalsi pripad obycajneho serialu z ktoreho miestni intelektuali robia umelecke veldielo. Pritom to je v jadre jednoduchy tupy Dallas v trochu drsnejsom westernovom prevedeni a to je tak vsetko. Zase sledujeme jeden rodinny klan s rôzne posahanymi clenmi rodiny, ktorych zajima len ich majetok o ktory maju zaujem dalsie strany. Hlavnym superom je rasisticky indian, ktory chce cely Yellowstone ziskat spät pre svoj lud, ale pravdepodobne hlavne pre seba. Cele je to podane drsnejsie a nekompromisnejsie, ale v jadre je to stale primitivny Dallas s absurdnymi podzapletkami a pre mna extremne nezazivnym Sheridanovskym tempom. Vsetky postavy su skazene, takze nie je komu fandit, ale bohuzial nie su skazene takym spôrobom, aby som si ich naprieky vychutnaval. Len mi proste skoro vsetci lezu na nervy. Jedinu celkom cool postavu tu ma Cole Hauser ako verny poskok Costnerovej familie. Costner neustale balancuje medzi absolutnym zlom a dobrakom od kosti. Fanusikovia predoslych Sheridanovych projektov najskôr budu nadseni, ale podla mna pise a toci primitivne projekty, ktore sa tvaria strasne umelecky. 5/10. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„Budeš mi chýbať.“ – Nie. Budú ti chýbať časy, keď som bol mladý.“ Pozerať Yellowstone je ako piť drahý, exkluzívny alkohol. Je to vec prestíže. Pritom z drahého 52%-ného sa opijete rovnako, ako z lacného 52%-ného. Yellowstone bol zjavne drahý. Výprava, lesy, pastviny, mestá, ohromujúce dreveno-kamenné sídla týčiace sa pod ohromujúcimi vrchmi. Povedané Johnom Hammondom z Jurského parku, na ničom sme nešetrili. Zo silného kastingu je ťažké vybrať si favorita. Najviac pozornosti sa sústredí na majestátneho Costnera, ale celkovo je obsadenie skvelé; mne sa páčil najmä lojálny Cole Hauser (ktorý je tu taký zmenený, že som v ňom ani po dvoch sériách nespoznal lovca ľudí z Čiernočiernej tmy). Keď sa seriál rozbehne a ponúkne akciu, napätie a triler, je to bohovská jazda. Na tom má koní podiel i to, že sme si na postavy zvykli, sú psychologicky detailne prepracované a tak sme si ich obľúbili a sme zvedaví, ako to dopadne. Problém je, že Yellowstone je v prvom rade rodinná dráma a akcia s trilerovými vsuvkami tvorí vedľajšiu koľaj. Kým sa k drsným momentom prelúskate, trvá to často aj niekoľko dielov. Naopak, na posedávanie na verandách a pozorovanie okolitej nádhernej prírody sa čas nájde vždy. Zaujímavé na Yellowstone je, že si tzv. pamätá. To, čo sa stalo v prvej sérii sa možno v druhej nerieši, ale prekvapivo sa to začne riešiť v štvrtej. Je to zaujímavé a realistické, ostatne aj v živote to nejeden raz tak býva, že na vás zo skrine vyskočia staré kostry, na ktoré ste dávno zabudli, ale ony nezabudli na vás. Najtrilerovejšia je asi druhá séria. Tretia je najnudnejšia, ale po adrenalínovej druhej to mnohým bude vyhovovať (dlho je najväčším problémom postáv 3. sezóny vlk samotár, ktorý ich neustále sleduje pri sexe). Najvyladenejšia je štvrtá séria; dokonca do takej miery, že sa vďaka nej jednou z najlepších postáv stáva Jimmy, ktorý bol predtým tri série trpený. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Drsnější Dallas? Možná trochu jo, ale musím uznat, že mě tahle rodina a jejich boj za svůj ranč, moc baví a fandím jim každou minutu. Do toho nádherné prostředí, hudba a famózní herecké výkony. Spousta dílů nikam nesměřuje a neposouvají děj, ale baví mě sledovat tuhle partu, která se s ničím nepáře. Konec třetí série mě ale dost naštval a zavzpomínal jsem si na doby, když jsem byl skoro před 20 lety v kině na prvním díle Pána prstenů. ()

Ratemus 

všetky recenzie používateľa

Kurva přesně takhle chci žít... Nádherně zpracovaný Moser i westernovský Kmotr.. Costner prostě válí a pořád je nesmírně charismatický. Musím říct, že je mi úplně jedno, co se tam děje, krásně se na to vše kouká. Je to krásně přirozené, drsné, dramatické, roztomilé vtipné a naprosto lidsky dramatické. Za mě jeden z nejlepších seriálů. ()

Galéria (382)

Zaujímavosti (9)

  • Four Sixes Ranch, na který je za trest poslán Jimmy (Jefferson White), ve skutečnosti existuje a nachází se v Guthrie v Texasu. (Punisher)
  • Srub, v němž žije rodina Duttonů, a stejně tak stáje a stodoly s ikonickým písmenem „Y“, se ve skutečnosti nachází na Chief Joseph Ranch, nedaleko města Darby v Montaně. (Punisher)

Súvisiace novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (viac)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (viac)

Reklama

Reklama