Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • Slovensko Pravda alebo odvaha (viac)
Trailer 1

Vadí nevadí je pomerne nevinná hra, pri ktorej hráči, keď na nich príde rada, volia, či  pravdivo odpovedia na nejakú chúlostivú otázku, alebo splnia náročnú/nepríjemnú/ponižujúcu úlohu. Spojenie „pomerne nevinná“ prestáva platiť vo chvíli, keď v prípade klamstva alebo nesplnenej úlohy zomriete. Študentka Olívia (Lucy Hale) vyrazila s partiou priateľov na pohodovú dovolenku do Nového Mexika. Zoznámenie s neznámym fešákom ju zaviedlo do ľahko strašidelných kulís zrušeného kláštora, kde si zahrali práve Vadí nevadí. Ako to už u tejto hry býva, kvôli tajomstvu, ktoré vyplávalo na povrch začala atmosféra trošku hustnúť. Naozaj husto ale nastalo vo chvíli, keď im onen neznámy fešák prezradil, že keď by ich k hre nenalákal, tak by zomrel. A, že teraz je dosť pravdepodobné, že začnú umierať oni, pretože organizátor tejto verzie Vadí nevadí sa s ničím nekašle. Dalo by sa nad tým mávnuť rukou, kebyže po návrate domov Olívia a jej priatelia nenachádzali pripomienky hry na každom kroku. Sms-ky, telefonáty, nápisy na stenách, otázky náhodných ľudí – všetci títo opakujú otázku „Vadí nevadí?“ A variant, že by odmietli, neprichádza v úvahu. To spoznajú vo chvíli, keď to niektorý z nich vyskúša a zomrie. Ako sa hráči strácajú, hra naberá na obrátkach a stupňuje svoju náročnosť. Ako zastaviť smrtiaci kolotoč, keď žiadne štandardné riešenie neexistuje? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (262)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Partia priatelov sa vyberie na dovolenku do Mexika. Narazia tu na chlapíka, ktorý ich zoberie do zruinovaného kláštora, kde sa zhodnú, že by bolo dobrým nápadom zahrať si hru Truth or Dare. Ukáže sa ale, že sa stali jeho obeťami a on ich vtiahol do smrtiacej hry, ktorá ich odteraz bude desiť na každom rohu. - Ďalší Teenage horor bez štipky inovácie a bez akéhokolvek pokusu priniesť niečo nové. A pritom je tento subžáner jedným z tých menej vyčerpaných a ponúka tolko možností. Mladí herci sú celkom sympatickí, ale ich neskúsenosť je až príliš výrazná. Velmi tu chýba atmosféra a systematické úmrtia, ktoré dokáže divák predvídať na míle ďaleko, z toho robia jeden z najmenej uspokojivých kino hororov, ktoré som v posledných rokoch videl. Blumhouse v poslednej dobe čím ďalej tým viac zlyháva, takže dúfam, že Halloween to trochu oživí. + herec z Yoga Hosers + herečka z The Walking Deceased + herec z House at the End of the Street + herečka z Freaks of Nature + herec z Bone Tomahawk + herečka z American Horror Story ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Vadí mi ten film a nevadí mi, že je již za mnou. Štítek hororu bych sem připínal velmi obezřetně, protože tenhle béčkový thriller kromě dvou kaluží krve vlastně nenabízí žádný děsivý prvek, jediné laciné leknutí. Kdyby se všechny zdejší mrtvoly naházely ihned zpočátku na jednu hromadu a nemuseli se jejich představitelé tolik zapotit při snaze “hrát”, byl bych za kraťas s doposud filmově nevyřčeným tématem populární hry Truth or Dare mnohem vděčnější. Hvězda za vizáž Lucy Hale (ne za její hraní..) a za protáhlé ksichtíky, jež si chválí většina filmu znalých. ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Cieľová skupina si tu možno niečo nájde, každopádne rozumného človeka bude táto záležitosť štvať už od prvej minúty. Námet nie je vyložene zlý, no tvorcovia z neho nič moc nevyťažili a aj priemerný Truth or Dare z roku 2012 dopadol so všetkými faktormi lepšie. Tejto verzii ani tak nechýba lepšie obsadenie - herci sú relatívne fajn a technická stránka je tuna kvalitatívne dosť v popredí. Najväčším bodom úrazu je scenár, ku ktorému naozaj neviem pripísať vhodné slovo. Napadá mi ich mnoho, no musel by som mať pevné nervy a chuť ich sem vypísať, tak sa zmôžem len na jedno stopercentne výstižné: nahovno. Dočerta s tými filmami, ktoré postrádajú kúsok logiky a tvária sa tak prehnane vážne, aby čo najlepšie prilákali a okúzlili jedno hlúpe dieťa. Takmer odpad. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek „Vadí nevadí“ má ten problém, že dostanete přesně to, co očekáváte. Není zde nic navíc, nejsou zde dobré postavy, herci prostě jen hrají to, co se od nich požaduje, takže vlastně dostanete jen normální hororovou nudu. Přitom si myslím, že z tohohle nápadu by zrovna šlo vymyslet něco děsivého. Ale zatím se to nikomu bohužel nepodařilo pořádně realizovat. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nizkorozpočtová žánrovka ( až sa nechce veriť, že sa takto remeselne obstojné filmy pre kiná točia za taký bagateľ ), ktorá sa snaží ísť po stopách KRUHU s dávkou nejakej tej NENÁVISTI. Je však len slabým odvarom spomenutého a obsahuje pre mňa iba jednu jedinú napínavú ( nie však strašidelnú ) scénu. A celé to zavŕšil koniec, ktorý s pomerne sympatických, odvážnych a obetavých hrdiniek spravil egoistické a bojazlivé sliepky. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (11)

  • Na Snapchatu opravdu existuje filtr s názvem „Truth or Dare“. (griph)
  • Natáčelo se od 7. června do 12. července 2017 v Mexiku a Kalifornii (USA). (Varan)
  • Když se Giselle Hammond (Aurora Perrineau) odvážila zapálit náhodného zákazníka, použila láhev lehčí tekutiny. I kdyby se jí podařilo vysypat na ženu celý obsah láhve, místo aby ji postříkala chrličem, jak se předpokládalo, nebylo by toho dost, aby ji namočila a zapálila celé její tělo. (LUKICKK)

Reklama

Reklama