Reklama

Reklama

Prvá očista

  • Česko První očista (viac)
Trailer 1

Prežiť dvanásť hodín, počas ktorých pre vás nepohnú prstom ani policajti ani záchranári. To je cieľ potenciálnych obetí Očisty. Tí ostatní túto noc chcú využiť k beztrestnému vybitiu agresie a vyriadenie si účtov. Dnes večer to bude po prvýkrát. Čo sa stane, nikto nevie, ale pekný pohľad to asi nebude. Úspešná hororová séria od majstra hrôzy zo štúdia Blumhouse prichádza po troch dieloch so svojou prvou kapitolou. Vláda pôvodne naplánovala Očistu ako svojrázny sociologický experiment. Aby na zvyšok roka znížila úroveň kriminality pod jedno percento, vytipovala si jednu veľkú mestskú štvrť, ktorá by sa kvôli miere zločinnosti mohla bez problémov premenovať na „Peklo“, a v nej povolila legálnosť zločinu. Celá oblasť je samozrejme prešpikovaná kamerami a národ dostáva zadarmo zvrátenú reality show, ktorá však divákov veľmi nebaví, aspoň na začiatku. Síce je oblasť plná nebezpečných gangstrov a zvrátených ľudí, nič moc sa nedeje, potenciálny zabijáci zatiaľ vyčkávajú. Organizátori projektu „našťastie“ počítali i s tým a majú metódy, ako vlnu násilia zvýšiť. Stačí sem tam zvonku poslať pár ozbrojených propagátorov Očisty. Je jasné, že kto túto noc prežije, bude iný, než bol pred ňou. Ako napr. bezohľadný vodca gangu, ktorý dá pred ochranou svojho biznisu prednosť svojim susedom, alebo dievča, hľadajúce v nočných uliciach svojho brata, ktorý se chcel tiež „zapojiť do očisty“. (Cinemart)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (229)

Phietros 

všetky recenzie používateľa

Prolog tehle brutalni serie, ktery poodkryva zamery vlady s jejim experimentem ocista. Serie by se uprimne uplne bez tohoto dilu obesla, nebo pri nejmensim by se dal zvladnout lip. Tvurci se opet zamerili na brutalitu a vsadili na cernou kartu doslova a do pismene. O to je to horsi, kdyz veskera kriminalita a nasili poukazuje na cernochy v Americe. Co se musi nechat, to je atmosfera a zabery na vrazdy. Ve zbytku se jedna o takove nadprumerne becko, co nesaha predchozim dilum ani po kolena. Proste prumer ktery nenadchne, ale za shlednuti stoji. Ocista se spousti kazdou chvili, davy lidi oslavuji na ulicich kam se vydavaji psychopati, ale i lide s chuti se pomstit a vrazdit. Vlada na vse prihlizi kamery po cele ctvrti. Vse ale nenabyra tempo a proto je vyslan maskovany team, aby se o vse postaral. Nicmene si vybrali spatnou ctvrt, kterou si brani mocny boss. Jatka muzou zacit! 55% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nezaujímavý prequel k sérii, ktorá si nikdy nenašla cestu do môjho srdca, ale niektoré diely sa mi páčili (dvojka). Tentokrát sa pozrieme na to, ako to celé začalo. Nie je to zlé, atmosféra je ako po minulé razy správne drsná a špinavá, ale od istého momentu sa z toho stáva nudný akčný film s vysokým počtom tuctových postáv (zaujali ma len neprehliadnuteľný Rotimi Paul ako maniak Skeletor a sympaťák Y´lan Noel). ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Naprosté selhání a pošpinění originální zavedené značky. Na The First Purge je špatné snad úplně všechno. Téměř nic zde nefunguje tak jak by mělo, takže ve finále dostaneme velmi špatný "béčkový" akční film, který má s původními snímky společný snad jen název. Škoda. PS. Korunu tomuto všemu nasazuje šílený černý feťák Skeletor, u jehož scén jsem se musel prostě smát. PPS: To si tvůrci vážně myslí, že svítící kontaktní čočky jsou "creepy"? ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

No a pak tam přišel černej Rambo a všechny vykydlil. První díl měl zvláštní půvab, když se divák ocitl v dystopické společnosti a nevěděl, kde se ona zvrhlá očista vzala. Tenhle prequel byl naprosto zbytečný. Nemám rád černobílé filmy, kde bílí jsou hodní a černí zlí, nebo naopak, jako je tomu zde. Za několikrát ohozenou kameru krví a pár napínavých scén (asi tři) dám jednu hvězdu. Jinak mě tahle lacině antirasistická konverzačka nenadchla, ani příliš nebavila. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Když ani lůza nemůže... nebo se očistit nechce, hodná vláda jí pomůže, žoldákům čistka jde lehce!" Ach jo a já se tak těšil. Očištěn jsem sice byl od roku 2013 už několikrát (sousedy si (ne)vybíráš ani v Plzni :-)),  ale málo platné, s Očistou to máte jako se sexem, poprvé je to jen jednou. Moje zvědavost a nedočkavost byly nakonec to jediné, co jsem si užil (podobně jako panna při náhodném sexu). Ocenil jsem jen dvě věci. Že mi to konečně někdo vysvětlil politicky (myšleno z kterého politického kanálu myšlenka očisty vylezla) a zejména ten začátek nezačátek hodinu po sirénách, kdy venku místo výbuchu násilí a krvavého ohňostroje doslova chcípnul pes (a ani ten ne), protože všichni jen vyčumovali za záclonami a styděli se, jako kdysi my v prvních tanečních, kdo teda vyrazí se ztrapnit na (zabijácký) parket jako první. Další děj viz trefný komentář Gilmour93. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (11)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 69,5 milionů dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 137,1 mil. (NIRO)
  • Jedná se o prequel filmové série Očista. (mzss1)
  • Film má potitulkovou scénu. (Duoscop)

Súvisiace novinky

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (viac)

Reklama

Reklama