Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všetko sa začína obyčajnou láskavosťou – Emily (Blake Lively) požiada svoju najlepšiu priateľku Stephanie (Anna Kendrick), aby vyzdvihla jej syna zo škôlky. Lenže Emily si po neho už nepríde. Nedvíha telefón a neodpovedá ani na esemesky. Stephanie sa preto spojí s manželom Emily, Seanom a spolu rozbehnú veľkú pátraciu akciu. S pribúdajúcimi informáciami postupne prichádzajú na to, že Emily bola v skutočnosti niekým úplne iným a jej pravú tvár vôbec nepoznali. V tej chvíli sa začína odvíjať príbeh plný šokujúcich zvratov, tajomstiev a odhalení, v ktorom majú hlavné slovo láska a pomsta. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 5

Recenzie (360)

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Plusy: fajn soundrack s francouzským popíkem, luxusní Blake Lively a její kostýmy. Mínusy: zmatečný scénář, předvídatelné vyústění (máme tu několik porušení pravidel pátera Knoxe), neumětelské mixování thrilleru a nevhodného humoru. Film na mě působí, jako by byl natočený na motivy knihy, kterou ve volném čase napsala znuděná americká mamina - máme tu hrdinky, které mají dokonalé děti, lidi s očividně nadprůměrnými příjmy, záhadu, kterou vyřeší hlavní hrdinka lépe než policie... zkrátka takový malý americký sen malé americké mysli. Zároveň mi vadilo, jak jsou ve filmu vyobrazení všichni muži jako buď zženštilí (gay módní návrhář, taťka chovající se jako mamka), nebo neschopní (Sean, černošský detektiv). Pak jsem si všimla, že film natočil režisér ženské verze Krotitelů duchů a mnohé se vysvětlilo... ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

6+/10 Podľa recenzií na Goodreads je predloha filmu odpad najväčších rozmerov a iba skvelé načasovanie po Gone Girl zabezpečilo túto hollywoodsku adaptáciu (a možno aj vydanie knihy). Samotný film kmitá medzi snahou o seriózny thriller a paródiou na lifetimeovské soap opery a je tak uletený (a zručne nakrútený a obsadený), že sa nemožno nudiť. Anna Kendrick a Blake Lively úplne excelujú, no scenár je plný dier, slabých motivácií a nedôveryhodných zvratov. Asi by som preferoval radšej priamočiaru paródiu na thrillery ako tento miš-maš. Ale bolo to maximálne štýlové! ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"A Simple Favor" bolo vcelku očakávané filmové dielo. Sľuboval som si zaujímavý thriller s dvoma talentovanými dámami v podobe Anny Kendrick a Blake Lively. A reálne to od filmu aj diváci dostanú. Najväčšie prekvapenie je pre mňa asi fakt, že tento film režíroval Paul Feig. Nemôžem povedať, že by som jeho filmy nemal rád. Práve naopak. Len mi príde viac človek zameraný na komédie. A tento film je predsa len niečo trošku úplne iné. Každopádne si rozoberme pozitíva. V prvom rade je to podľa mňa fantasticky natočené. Film vyzerá bohovsky, skvele sa naň pozerá a plynie veľmi dobrým tempom. A za to všetko vďačíme podľa mňa naším dvom hlavným hrdinkám Stephanie a Emily. Anna Kendrick tu podľa mňa podáva herecký výkon jej kariéry. Má veľký priestor, vie sa v ňom orientovať, jej postava má charizmu a najmä do toho dáva tú svoju osobnosť, ktorá Stephanie veľmi pristane. Blake Lively je tu v role veľmi mysterióznej dámy, ktorú je zaujímavé sledovať. A je super, že jej plány odhaľujeme len veľmi postupne. To je skvelé. Úprimne mi to dosť pripomenulo sledovanie "Gone Girl". Podobná atmosféra, ktorá z toho urobilo skvelé sledovanie. Plus tiež je super, že je tu v úplne inej role, než sme zvyknutí. A sedí jej to. A nakoľko obe dámy sú hlavnými ťahúnmi, tak je super, že toto dostali na správnu úroveň. Okem toho mal film vynikajúci soundtrack. Až na jednu skladbu. Ale inak vynikajúce. Plus musím povedať, že napriek tomu, že ide o relatívne komplikovaný príbeh, tak sa to dá veľmi dobre sledovať a nestrácal som sa v tom. Osobne film odporúčam vidieť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Vyjebala jsi s jednou z matek, vyjebala jsi s námi všemi.“ Jak si můžete v podobném duchu přečíst u nejednoho zdejšího příspěvku, v případě Nebezpečné laskavosti se jedná o silně odlehčenou variaci na Fincherovu Zmizelou (ne, stejných kvalit nedosahuje), ale tahle nálepka je pro film vlastně docela nespravedlivá. Na to je až moc zábavný. Stejně jako ho „dehonestovat“ pouhými 3*, na to je zas příliš svůj. V tomhle díle je naprosto vše „cool“ a sexy…až je to místy (sebe)parodické. A mám neodbytný pocit, že záměrně (rošťácky pomrkávající na diváka). Tak či onak, vybrat do rolí naprosto odlišných „mamin“ dvojku Lively & Kendrick bylo trefou do černého, obě baví a mají mezi sebou fungující chemii (škoda, že ostatní jim jen uctivě „přicmrndávají“). Dále nechybí nemálo vtípků (podařených i těch hlušších), výborný soundtrack, padnoucí kostýmy a směrem ke konci tolik twistů s už vyloženě sebeparodickým nádechem (korunováno americkým hybridem), až jsem se tomu vrstvení musel začít smát Celkově mi to vychází na solidní 4*. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem furt čekal, jaké nečekané zvraty zmíněné v ostatních komentářích se tam vyklubou, a taky jsem strašně doufal, že ta pizizubá Anna Kendrick, která hraje naprosto příšerně vlezlou, hnusnou a strááášně moc pozitivní a obětavou maminu, dostane nakonec od té bloncky, která jediná má charisma, nějak přes hubu a vy.jebe s ní. Myslel jsem, že ta bloncka má nějaký svůj vlastní plán - je nám představená jako schopná intrikářka, životem otřískaná, a ona se zachová jak vypatlaný teenager. A Sean - chlap, o němž nic nevíme, který sám neví, koho vlastně má rád, který neví nic o své manželce, prostě ho přitahuje a je uzavřená. Tak proč si ji bral? Jinak mi přijde, že scenáristovi se dostaly do ruky Hříchy pro pátera Knoxe a rozhodl se natočit si jeden díl podle knihy. Zlatý Klein! Tam to aspoň dávalo smysl - motivace postav, jejich jednání, zvraty. Tady to smysl nedává a nakonec vlastně jde jen o zvýšení sledovanosti vlogu? O Nancy Drew v pošahaném, trapném a vlezlém vydání? Nesmyslný film. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)
  • V čase 1:43:50 stojí Emily (Blake Lively) u kuchyňského stolu a loupe nožem citron, poté je záběr na Stephanie (Anna Kendrick) a Seana (Henry Golding) a poté opět na Emily, která sedí na druhé straně daného stolu a seskakuje dolů. Hodně rychle se tam dostala a také dost potichu na takových podpatcích. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama