Reklama

Reklama

Trhlina

Trailer 1

Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Hrôzostrašných prípadov pribúda. Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom preniká čoraz hlbšie a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie než akákoľvek fantázia. Vyberú sa na výpravu priamo do tribečských lesov, kde zažijú čosi vymykajúce sa chápaniu. Spočiatku nevinné pátranie sa končí tragicky. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby… (Continental film)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (477)

matestlust 

všetky recenzie používateľa

Příjemné překvapení od sousedů. Herecké výkony moc dobré a po delším, jemně zbytečně natahovaném, rozjezdu, naběhne vynikající atmosféra hlubokého lesa, podložená a hodně supportovaná vážně povedenou hudbou, za kterou by se nemusel stydět kdejaký hollywoodský flák. Potenciál lesního mystic hororu ale dost pokazí samotný závěr, který je jednak zmatený a celkově vlastně úplně o ničem. Jinak ale celková spokojenost, jsem rád, že se u sousedů snaží o tenhle, v našich krajích, autorsky, nepopulární žánr. 3,5* ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

Mám s filmem takové bratrské pouto, za jedno si myslím, že bychom se měli znovu naučit natáčet hororové filmy, a tudíž každá snaha dobrá, a za druhé jsem taky napsala horor, kde si postavy zpívají "dej si pozor na les, ať tě nespolkne". Škoda, že hudba nebyla v rámci příběhu prominentnější (více prominentní? hm). ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Neúspěšný pokus o mysteriózní horor, jak ho nejlépe umí a primárně dělají hollywooďané. Neatraktivní postavy (v jakémkoliv smyslu slova), zdlouhavá a nezajímavá expozice, nevydařený pokus o již tak ohrané fígle ve vytváření napětí při toulkách lesem. Bebjak je dobrý rejža, postavama i příběhem výrazně komplexnější a hlubší Čiara byla super. Tenhle typ žánrovky ale evidentně vyžaduje jiný typ talentu, a nejspíš i lépe zadaptovaný scénář, který zde zavání odfláknutou komerční rychlokvaškou. ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Slušný pokus, který však nebyl úspěšně dotažen do konce, takže jsem byl docela zklamán. Oceňuji snahu pozvednout malinko slovenskou kinematografii a diváka trochu poškádlit mysteriózním horroro-thrillerem v duchu Blair Witch. Bohužel je z toho cítit amatérismus a nízký rozpočet. I toho děsu a strachu mohli filmaři přidat, neb těch pár světlých momentů neutáhne film po celou dobu. Navzdory tomu vzniklo koukatelné dílko. 50% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak konečne som sa dostal k tomuto slávnemu preslávenému slovenskému hororu. Čakal som síce niečo viac, vzhľadom na ten humbuk čo sa okolo toho strhol, no nie som ani vyslovene sklamaný. Aj keď bez bubákov, niektoré momenty dýchali príjemnou mysterióznou atmosférou. Čo sa týka pointy a rozuzlenia, miestami som sa trochu strácal (vesmír ako kocka?), no nebolo to nič iritujúce. Avšak kniha si myslím je asi ďaleko lepšia ako film, možno stojí za vyskúšanie. Priemer. 60/100 ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (28)

  • Všechny případy zmíněné v knize i ve filmu se skutečně staly, poslední záhadné zmizení se odehrálo v létě roku 2017, kdy policie pátrala po nezvěstném 25letém Markovi, který se ztratil cestou z venkovské zábavy. Policejní záznam k tomuto případu konstatuje: „Boli vykonané previerky na miestach možného výskytu. V pondelok 14. augusta 2017 bol nájdený pri potoku v obci Skýcov. Nakoľko bol dezorientovaný a nekomunikoval, bol vo vážnom stave prevezený do nemocnice, kde sa podrobil operačnému zákroku.“ Marek zraněním v nemocnici podlehl. [Zdroj: filmovamista.cz] (pornogrind)
  • Film sa natáčal v pohorí Tribeč, v dedinách Štitáre, Zlatno, na Čiernom hrade, lúke pod Žibricou, v lesoch pri Borinke, Bratislave, Nitre a tiež v Brne. (Raccoon.city)
  • Vo filme si zahral malú rolu zmiznutého lesníka samotný autor predlohy Jozef Karika. (lemonova)

Súvisiace novinky

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (viac)

Reklama

Reklama