Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když seržant Dave Bannion (Glenn Ford) vyšetřuje překvapivou sebevraždu jednoho ze svých kolegů, naráží na jisté nejasnosti. Mrtvý zřejmě pracoval pro Mikea Laganu (Alexander Scourby): zkorumpovaného šefa městské správy - a jak se Dave domnívá - zároveň hlavu městské mafie. Když seržantovi začnou klást do cesty překážky i jeho nadřízení, pustí se do případu s o to větší vervou... Podle novinového seriálu Williama McGiverna. (Pohrobek)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Seržant Bannion je ohromný sympaťák, takže jsem neměla nejmenší problém svézt se na filmové vlně, čestný a poctivý polda, který všude, kam vkročí, naráží na korupci a propletenec politiků s policií a mafií, což je samo o sobě nadčasové téma.. Chválím scénář, výtečné herce, vývoj postav, zejména mě zaujala Gloria Grahamová, v závěru mě dostala, no a stručně řečeno - zdařilá kriminálka.. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Poctivé řemeslo, ale bez nějakého stylistického přesahu, které svým filmům uměli dodat Hitch nebo Billy Wilder (a sám Lang v tom jindy také nezaostává). Díky správně dravému tempu a výrazným, rozumně motivovaným aktérům však zřejmě absolutně stěžejní prototyp krvavých příběhů o soukromé pomstě, které má Hollywood dodnes tuze rád. Glenn Ford je příkladně charismatický bijec a Gloria Grahame nezapomenutelně nesvázaná femme fatale. 85% ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Delikátne krimi o poldovi, ktorý sa odváži zničiť špičky mafiánskeho syndikátu, napojené na politiku. Inteligentne napísané, rýchlo, miestami až skratkovito dynamicky vyrozprávané, výborne obsadené. Niet divu, že film urobil z Glenna Forda hviezdu. Jeho ľudsky sympatický, ale v polohe pomstiteľa striktný a nekompromisný hrdina je vyváženým protipólom odpudzujúcich, úzkosť vzbudzujúcich gangstrov. Stret ich svetov diváka priklincuje do sedačky. Zasadenie rôznorodých ženských postáv do príbehu - od milej manželky, cez zlatokopeckú mršiu vdovu až po mučednícke "spoločnice" (z ktorých jedna zohrá v príbehu kľúčovú rolu) - je taktiež chirurgicky presné. Hollywoodsky majstrštyk, ktorý má z novších filmov tematicky najbližšie napríklad k Odplate Briana Helgelanda. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších a najslávnejších režisérov nemej éry, dokazoval v mnohých žánroch svoju nadrozmernú kvalitu réžie. Či už to bol spektakulárny pohľad do fantasy ( DIE NIBELUNGEN ), sci-fi ( METROPOLIS ) alebo krimi ( DR. MABUSE ). Túto svoju dokonalosť pretavil aj do svetoznámeho žánru film-noir, v ktorom stvoril dielo, ktoré nezašlo prachom času a ponúka ešte aj po vyše 60tich rokoch tú správnu kriminálnu zábavu. Nekompromisnú, emocionálnu a strhujúcu. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Fritz Lang se stal mistrem noiru i ve Spojených státech amerických a ve filmu "Velký zátah" je to krásně dokázáno. Výborné postavy, snad všechny, co zde jsou, skvělý příběh, který začíná výbornou scénou, kdy není jasné, kdo vlastně zabil policistu a co se stalo, a pak jen drsné rozplétání, kdy si nemůže být nikdo jistý tím, jak vlastně skončí. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (12)

  • $500 týždenne, ktorými sa Bertha Duncan pokúšala vydierať Laganu, by sa s prihliadnutím na infláciu rovnala v roku 2021 sume $5100. To by bolo $260 000 ročne. (beso74)
  • Úplne v rámci dobovej praxe (40.-50. roky), keď sa Thomas Duncan zastrelí, nie sú na jeho hlave po výstrele revolverom .38 žiadne badateľné znaky poranenia a ani žiadna krv. Mŕtvy leží zvalený na stole, ako keby si bol len zdriemol. (beso74)
  • Smyšlené město kde se příběh odehrává, se jmenuje Kenport. (Pumiiix)

Reklama

Reklama