Reklama

Reklama

24 hodín života

  • Česko 24 hodin života (viac)
Trailer 1

Bývalý elitný vojak Travis Conrad (Ethan Hawke) sa spamätáva z tragickej smrti svojej ženy a dieťaťa. Vtom sa však objaví jeho starý kamarát z armády Jim Morrow (Paul Anderson) s ponukou, ktorú nemožno odmietnuť. Jeho zamestnávateľ, súkromný vojenský dodávateľ Red Mountain, chce Travisa najať, aby za dva milióny dolárov spáchal veľmi nebezpečný atentát v Juhoafrickej republike. Travis úlohu prijme, ale akcia sa skončí vo chvíli, kedy ho zastrelí skúsená agentka Interpolu, Lin Bissetová. Mŕtvy Travis sa však zrazu prebudí späť k životu. Leží na operačnej sále v Red Mountain, kde ho podrobili experimentálnej liečebnej procedúre, vďaka ktorej získal navyše 24 hodín života. Je to však len preto, aby im prezradil dôležitú informáciu, ktorú tesne pred smrťou získal. Morrow chce vedieť presnú polohu ich cieľa... Travis, sklamaný zo zrady starého priateľa, sa rozhodne utiecť a dôkladne využiť posledný deň svojho nepodareného života, ktorý mu na Zemi ešte zostáva. Kým čas neúprosne beží, Tavis sa vyberie na nebezpečnú cestu zachrániť agentku Interpolu Lin Bissetovú a súčasne zničiť spoločnosť Red Mountain. A posledný deň svojho života si užije naozaj veľmi netradičným spôsobom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (104)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já ti dohodl 2 miliony dolarů denně, aby ti tohle mohlo být úplně putna." Mně je tedy putna spousta věcí, ale kdyby mě někdo zabil, tak by mě to hrozně naštvalo. Asi jako Travise, takže jsem mu v jeho dni života navíc docela fandil. Taky bych si tento bonus jednou přál, kdyby mi zbývaly nějaké resty. Třeba dopsat komentář k mýmu oblíbenýmu filmu, ukázat fakáče mýmu neoblíbenýmu politikovi nebo ukončit prosperitu společnosti Red Mountain. Musím se přiznat, že jsem Travisovi docela fandil a bavilo mě to přesně tak, jak to umí jen slušně pádící akční béčka se zajímavým výchozím nápadem. ()

DAPDO 

všetky recenzie používateľa

Když jsem si přečetl obsah, že zastřelí a následně oživí na 24 hodin hlavního hrdinu, neskákal jsem radostí. Nemusím moc tyhle filmy, ve kterejch jsou nereálný léčebný experimenty. Ale to je tak jediná výtka, ještě možná jedna, že Hauer měl dostat víc prostoru. Jinak je to ale výborně natočený klasický béčko se super střílečkama a honičkama v autě. Dokonce i Ethan Hawke, s kterým filmy moc nemusím, je tady hodně dobrej. Chvilkama to připomíná Zastav a nepřežiješ, chvilkama Johna Wicka. Nevadilo by mi natočený pokračování, jestli by bylo ve stejným tempu, tak klidně. 65% ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Béčko ze staré školy jako vystřižené, které sice vnadí na lehce moderní zápletku, ale míra nostalgie je tu více než vrchovatá. Což samozřejmě není žádná výtka, tyhle filmy mají stále své silné publikum a o tohle si vyloženě říká. Nic víc tu však člověk nenajde, kromě obstojné, leč i přese všechny výbuchy, poměrně fádní akce snad jen stárnoucího Ethana Hawkea, který pomalu přechází do režimu Liama Neesona. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Průměrný akčňák, který je sice obstojně řemeslně natočený, ale nic navíc. Vlastně mne tady potěšilo jen, že po letech vidím Rutgera Hauera, a dokonce v jedné maliličké akční scéně, jinak jsou zde všechna klišé - zrada kamaráda, smrt manželky/dítěte (obou), vzbuzená ctnost, vzpomínky na Afghánistán, protřelá firma a její ředitel, zvláštní výzkum, vlastně je to zcela nahodilé, jako byste si vybrali v krámě nějaké položky, a doma se zamysleli a sestavili z toho oběd. První větší akční scéna mimochodem přijde až po půl hodině filmu (ta podivná střílečka na začátku je dost odbytá a krátká). Ten odpočet si vypůjčili u Jasona Stathama? Něco je možná taky trklo u Univerzálního vojáka, přidali krapet jako mystiky - zkrátka fakt vzali ode všeho něco a smíchali. A možná se čeká, jak si film povede, a brzy se dočkáme další sterilní dvojky. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

V dnešnej dobe som rád za každý plnohodnotný priamočiary akčný film v klasickom štýle a s potrebným rozpočtom, aj keď v tomto prípade sa využíva moderná, ale aj tak béčkovo zábavná zápletka trochu v štýle Crank a podobne, len tu nemá hlavný hrdina žiadnu šancu na prežitie, ale len jeden deň na to, aby skúsil urobiť ešte niečo správne a postavil sa svojim krutým zamestnávateľom a našťastie je to tá správna žánrová zábava. Film má síce trochu dlhší rozbeh a občas som sa aj obával, aby nebol zbytočne moc odľahčený, čo spôsobilo napríklad zneškodnenie dvoch mužov v bare alebo aj niektoré rozhovory so svokrom, ale nestalo sa tak, film si drží primeranú dávku humoru a keď sa to už po tej polhodine rozbehne, je to dynamická akčná jazda. Určite sa to dalo ešte doladiť, napríklad vylepšiť motivácie, tu som hlavnému hrdinovi tú pomstu ani moc nebral, prišlo mi to, akoby sa mu ten posledný deň len nechcelo niekde presedieť na pláži, ale pozabíjať čo najviac vojakov organizácie, aj keď pritom neboli o nič zápornejší, než on sám, ale dá sa cez to preniesť, je to svižné, akčné, drsné a zábavné a pri tomto type filmu viac nepotrebujem. Nesklame ani obsadenie, Ethan Hawke patrí medzi mojich obľúbencov, ktorý ma baví prakticky vo všetkých žánroch a presne to splnil aj tu, pomáha mu sympatická agentka, k tomu Rutger Hauer, ktoré som už dávno nevidel v menšej úlohe a slušní záporáci, tých radových tvoria samí trénovaní vojaci, čo môžem, šéfuje im charizmatický Liam Cunningham, len nemal dostatok priestoru, aby bol tým pravým záporákom, na ktorého smrť by som sa celý film tešil a bavil ma aj priateľ hlavného hrdinu, ktorý teraz musí stáť na opačnej strane. Veľmi spokojný som aj po akčnej stránke, nájde sa tu dostatok prestreliek s množstvom zabitých, kde protivník skončí s prestrelenou hlavou alebo úplným rozstrieľaním, tu nemá nikto s nikým zľutovania, čo sa mi páči, pričom nechýba aj viacero výborných momentov a na moje prekvapenie ma veľmi bavili aj rôzne automobilové naháňačky, ktoré boli technicky prvotriedne zvládnuté a tiež v nich nie je núdza o streľbu a zabitých. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, útek z laboratória, prestrelka s naháňačkou v strede filmu alebo aj celé finále, v akcii som sa vždy výborne bavil. Režijne tu nemám žiadnych výhrad, tempo je svižné, technická stránka je veľmi kvalitná a akcia je zvládnutá výborne. Takže tu som dostal presne to, čo som aj chcel, solídny drsný akčný film, ktorý si kľudne ešte pozriem. 76% ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (4)

  • Film mal premiéru 26.10.2017 na filmovom festivale Austin Film Festival. (beso74)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v JAR, konkrétne v Kapskom meste a v ázijskom Hong Kongu. (MikaelSVK)
  • Úvodná scéna sa odohráva na pláži Key West na Floride. Aj keď tam nie sú žiadne hory, v pozadí ich je zreteľne vidieť. (beso74)

Reklama

Reklama