Reklama

Reklama

Cestou do kostola v hmlistej horskej dedinke Avechot sa bez stopy stratí 16-ročná Anna Lou (Ekaterina Buscemi), dcéra silne veriaceho manželského páru. Na pomoc pri vyšetrovaní je povolaný kontroverzný komisár Vogel (Toni Servillo), ktorého neortodoxné metódy zahŕňajú aj vírenie verejnej mienky pomocou médií. V rozpútanej mediálnej búrke dedinčania a členovia náboženskej komunity so znepokojením zisťujú, že nikto nie je mimo podozrenia a všetky ich tajomstvá postupne preniknú na verejnosť. Je znepokojujúce zmiznutie Anny Lou len dielom pubertálneho vzdoru, alebo sa v inak pokojnej dedine skrýva vlk v ovčom rúchu? (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Donato Carrisi odráža v tomto filme aj myšlienku, že "zločin podporuje biznis", pretože láka návštevníkov. Toto založil na vlastnej skúsenosti, keď pri komentovaní správ pre malé talianske mestečko zistil, že mestská pizzeria smerovala k bankrotu, až kým kriminálny prípad v meste nezískal celoštátnu pozornosť. Následne sa posilnil turistický ruch v meste a pizzeria sa dostala do nevídaných ziskov. (Arsenal83)
  • Nominácie na ceny pre Carrisiho za scenár sa stretli s kritikou, pretože tento adaptoval svoj vlastný román, čo by malo vylučovať ceny za adaptáciu. Carrisi však vysvetlil, že scenár je technicky originálny, pretože predchádza knihe, aj keď film vyšiel neskôr. V záverečných titulkoch filmu sa však napriek tomu uvádza, že film bol založený na jeho rovnomennom románe z roku 2015. (Arsenal83)
  • V tomto filme a v ďalšom filme Donata Carrisiho L'uomo del labirinto (2019) je opakované použitie čísla 23. Toto číslo sa v jeho filmoch používa ako nešťastné číslo spojené s vraždou, smrťou a nebezpečenstvom a v Taliansku má aj nešťastný význam. V talianskej histórii bol napríklad Julius Caesar zavraždený po 23 ranách dýkou. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v Carezza, v obci Nova Levante / Welschnofen v Trentino-Alto Adige. (Arsenal83)
  • Donato Carrisi film odrežíroval a napísal k nemu scenár podľa svojho vlastného rovnomenného románu z roku 2015. (Arsenal83)

Reklama

Reklama