Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Contracted: Phase II sa začína tam, kde sa prvý film skončil. Riley (Matt Mercer) sa snaží nájsť človeka, ktorý je za prepuknutie nákazy zodpovedný, aby tak mohol zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na jeho blízkych i na ňom samom. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (65)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Necelé 2 roky starý "Contracted" bol len priemernou, pozerateľnou jednohubkou, a to, že vzniklo pokračovanie ma vcelku prekvapuje; hoci vydarený finálny záber tomu trochu nahrával. Osobne by som však ocenil, keď už takýto sequel vôbec vznikol, aby bol v duchu tradičných pokračovaní; väčší, agresívnejší, odviazanejší - veď to finále jednotky tomu priam nahrávalo! A problémom je, že hoci dianie priamo nadväzuje, tak sa to až nevhodne rýchlo ututlá a film si rýchlo pokračuje vlastným smerom, ktorý je viac-menej akýmsi remakom z pánskeho pohľadu. Síce je tu viac nakazených a nejaká snaha o osvetlenie dejového pozadia + následné vyšetrovačky, no nie je to vlastne nič, čo by stálo za pozornosť. Aspoň mňa to teda moc nebavilo, takže pokiaľ príde aj troječka, na ktorú si koniec už drzo nabieha, tak poprosím, aby bola trochu snaživejšia a nie tretí krát to isté v inej šušťačke. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Z pokračování vydařeného snímku jsem měl silné obavy a ukázalo se, že byly tentokrát na místě. Tvůrci potřebovali navázat na předchozí dění, a tak jim nezbylo, než zopakovat stejný proces s jinou postavou a v kratším čase, což už mě pochopitelně příliš nebralo, a aby mohli přidat něco nového, rozjelo se vyšetřování, s nímž přišla i akce. Já jsem pak ale viděl hlavní problém v tom, že se rezignovalo na snahu dodat i druhému dílu podobnou atmosféru, jakou měl původní film. Takže ano, byly vředy, byli červi, byla nekróza, probíhaly autooperační zákroky jako z prvního Terminátora, ale kýžený efekt to na mě nemělo. A když už bych tento fakt pominul, stejně bych nemohl být spokojen, protože se mi nedostalo důležitých vysvětlení ve spojení s úhlavním zlounem. Co jeho imunita? Odkud se vzal virus? Já chápu, že se tvůrci nechtěli pouštět do odpovědí, které by byly mnohem složitější než samotný příběh snímku, a že jejich projekt neměl vyšší ambice, pak se ale měli pustit jinými stezkami, protože si takhle sami naběhli na nůž. Jako Alice... / Poučení: Věta: "Mít červa/brouka na mozku", tady dostala úplně nový rozměr. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Phase 2 nadväzuje na prvý Contracted tak plynulým a prirodzeným spôsobom, že oba filmy pôsobia ako jeden súvislý celok. Dianie postupne naberá na intenzite, miera hnusoidnosti je opäť extrémne vysoká a príbeh sa tu podľa očakávania vyprofiluje do regulárneho zombie hororu so všetkými náležitými subžánrovými atribútmi. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Já osobně bych pokládal první snímek za uzavřený (i když pro někoho nedostačující), tvůrci jeho pokračování jsou ale jiného názoru. A tak tu máme Fázi č. 2, která by nám ráda odhalila původ nákazy. Bohužel dělá tak nezajímavým a laxním způsobem. Kromě odkrývání pravdy se k tomu přidá detektivní vyšetřování a z původně depresivní, klaustrofobické aury jedničky se dvojka stala klasičtější "nákazovkou" s větším množstvím postav. Ale jistě, o hnusnou transformaci ani tentokrát nebudete ochuzeni, ale jen v mírném nášupu, kdy tělo opouští nehty, vlasy zuby, nebo dokonce oko. Nejchutnější momentem tak zůstává zbavování se červů zpod vlastní kůže. Ale co se týče dalšího sequelu, už bych ho mít nemusel. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že podľa názvu som absolútne netušil o pokračovanie aké filmu ide a nebyť tých flashbackov v prvej polovici, tak si na pôvodný Contracted ani nespomeniem. Každopádne nebol to nijako zlý film, len ničím extra výrazný indie nízkorozpočťák, ku ktorým sa pokračovanie netočia. Stalo sa a Phase II ponúka viac menej to isté čo prvý film, akurát v réžii iného režiséra. Nadväzuje sa presne tam kde sa skončilo minule, akurát namiesto prísľubu „zombie apokalypsy“ (čo je vzhľadom na rozpočet logické) sa pokračuje v telesnom rozpade ďalšieho protagonistu, tento krát však chlapa. Vo výsledku to je takmer o tom istom, s podobnými správne nechutnými dôsledkami choroby, akurát o niečo horšie zrežírované a zbytočne sa snažiace rozohrať niekoľko ďalších línií navyše. Pretože rovnako ako je to policajné vyšetrovanie vo filme úplne zbytočné a nikam nevedie, rovnako nikam nevedie ani pokus odhaľovania pomerne zbytočnej mytológie, kde sa ukazuje, že za celú nákazu je schopný akýsi vyšinutý chlap z pivnice. A to je celé čo sa tu divák dozvie alebo uvidí. Chýba tu nejaký moment prekvapenia, napríklad ako keď sa v prvom filme ukázalo akú chorobu vlastne hrdinka má a načo sa mení (čo určite nebolo zrejmé hneď od začiatku), nechutností je pomenej a sú o zase tom istom ako minule, titulná postava chlapa je na rozdiel od ženskej v prvom filme skôr otravná a ani v závere to nijako neeskaluje, ale skončí jedným rýchlym strihom na titulky po záverečnej potýčke v nemocnici. Nie vyslovene zlé, ale vlastne ani neviem načo niečo podobné potrebovalo vzniknúť. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Červy, ktoré sa tvoria pod Reillyho (Matt Mercer) kožou, sú v skutočnosti takzvané "superčervy", ktoré slúžia ako krmivo pre plazy. (ShortyIC)

Reklama

Reklama