Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rasmus a Maria sa zoznámia na párty a počiatočný flirt naberie rýchle grády. Maria sa nasťahuje do Rasmusovho bytu a po malých krôčikoch si podmaňuje jeho životný priestor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cieľavedomá a dominantná, Rasmus akoby tápal medzi pubertou a dospelosťou. Christian Tafdrup v civilne nakrútenej dráme zachytáva všedné vzťahové situácie, z ktorých sa rysuje presný portrét dvoch úplne rozdielnych ľudí, ktorých vzájomná príťažlivosť má deštruktívne následky. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (114)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Čistá tragikomédia! A pritom to bola dosť hodnoverná reálna reflexia z prostredia partnerských vzťahov. Samozrejme, nie je všetko až tak čierno-biele ako to je občas v tomto filme vykreslené, ale nemalo to veru ďaleko od toho, čo sa často vo vzťahoch odohráva. Rasmus sa mohol snažiť akokoľvek, vždy sa našlo niečo, čo sa milostivej slečne Márii nepozdávalo. Miestami to bolo naozaj až na smiech, no keď sa tak človek nad tým zamyslí, tak je to skôr na zaplakanie. Takže to bol taký vyvážený gogoľovský smiech cez slzy. Bohužiaľ, ženy sú až neuveriteľne komplikované (česť výnimkám, ktorých je skoro ako šafránu). Film bol naozaj trefným portrétom, ktorý to celé vystihol priam ukážkovo. Možno tomu chýbalo trochu viac drámy, ale na druhú stranu to takto aspoň pôsobilo o to viac reálnejšie. Ponaučenie: Ženám človek nevyhovie! ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia z plejády vydarených dánských drám, ktorá tentoraz až čiernohumorne sleduje nevyrovnaný vzťah skromného dobráka a manipulátorskej čúzy (ešte veľmi slušný výraz). Rasmus je naivný srdcár, ktorý by dal Marii prvé a posledné. Ona naoplátku jeho uráža, zhadzuje a vysmieva sa mu. Lebo je vypočítavá "Potvora" a veľmi dobre vie, že dotyčný je do nej bezhlavo zabuchnutý a urobí čo jej len na očiach uvidí. Ústredné herecké duo je zahrané na výbornú a jednotlivé situácie zažilo asi mnoho mladých či starších mužov. Každý chlap potrebuje svoj osobný priestor a keď ho ženská začne zožierať a organizovať aj najmenšie úkony, je treba od takého vzťahu odísť. Nedávno som veľmi podobným vzťahom prešiel a dokonca som zažil niekoľko podobných situácií aké tu zažil hlavný hrdina, takže je pre mňa film dvojnásob poučný a v niektorých ohľadoch až hrozivo pravdivý. ()

Reklama

runner85 

všetky recenzie používateľa

Možno by sa zišla faktická poznámka na rádio Jerevan. Bola Mária naozaj potvora? Bol Razmus naozaj lúzer? Alebo sa proste sem hodí veta zo známej pesničky Není to láska, neni to zlo, jenom se nám to nepovedlo. Nebudem vôbec Máriu obhajovať.Bola potvora! Hlavne útok na jeho správanie sa k mame a ich skvelým rodinným vzťahom bol úder pod pás. No a on bol tak neskutočne zamilovaný, že mu prerástla cez hlavu. Ale ako nič v zlom, mať takú partnerku ako bol on, ktorá by bola neskutočne submisívna tak by to nebolo ono. (Mária, koho, že si mi to neskutočne pripomínala?) Nuž, vo vzťahu je vždy dakto dominantný, no a Máša túto úlohu zobrala na seba, Razmus jej to dovolil.(šak mala rajcovnú prdelku) Občas mu dala zamrdať ... a žili šťastne až kým nepomreli... Amen. ()

Garson 

všetky recenzie používateľa

Hlavní "hrdina" Rasmus mi byl ze začátku celkem sympatický,ale jen do doby než si do svého bytu natáhl tu sociopatku Marii která mu obrátila život naruby.Nejdřív se zbavila jeho věcí když ho donutila aby prodal svá cédéčka a další osobní věci,přestavěla celý byt a zavedla kalendář kam se psalo kdo,kdy a s kým půjde ven a barvami se značilo důležitost dané akce a tím celkově mládence odřízla ta "umělkyně" od svobodného života a ze spontálnosti se stalo nedostatkové zboží.Tak mu zatemnila mozek i když byt byl jeho nechával si to příkoří líbit.Mezi láskou a nenávistí není žádná bariéra a když si tohle Rasmus uvědomil vrátil byt do původního stavu a Marie se musela odstěhovat.Když už se dal trochu citově do kupy tak se ta sociopatka objevila u dveří bytu s tím že si jde pro svůj zapomenutý obraz.Říkal jsem si pošli tu labilní čubku někam,ale on ne,nechal se obalamutit sladkými řečičkami a spadnul do té vykopané jámy znovu a ještě k tomu z Marie udělal těhulku.Neskutečné až neuvěřitelné kam až sahá hranice manipulace. ()

s.e.p.p 

všetky recenzie používateľa

Hlavní hrdina je nesympatický a z velké části si za své problémy může sám svým neasertivním chováním. Potvora není zase až taková potvora a její démonizace skrz pohledy do kamery je laciná. Myslím, že celkově film vyznívá trochu jinak než tvůrce zamýšlel. I přesto (nebo snad díky tomu) je celkem vtipným a občas trefným vztahovým pojednáním. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (viac)

Reklama

Reklama