Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rasmus a Maria sa zoznámia na párty a počiatočný flirt naberie rýchle grády. Maria sa nasťahuje do Rasmusovho bytu a po malých krôčikoch si podmaňuje jeho životný priestor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cieľavedomá a dominantná, Rasmus akoby tápal medzi pubertou a dospelosťou. Christian Tafdrup v civilne nakrútenej dráme zachytáva všedné vzťahové situácie, z ktorých sa rysuje presný portrét dvoch úplne rozdielnych ľudí, ktorých vzájomná príťažlivosť má deštruktívne následky. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (114)

angel74 

všetky recenzie používateľa

Asi to známe všichni, mnohdy i z vlastní zkušenosti, jak si ženská dokáže chlapa omotat kolem prstu. Takových vztahů je v běžném životě nepřeberné množství. Potom záleží jedině na tom, co všechno muž ženě dovolí. Christian Tafdrup rozvinul ve filmu Potvora dané téma až do krajnosti. Hlavní hrdinka Maria svého partnera Rasmuse totiž zpacifikovala natolik, že ztratil sám sebe. Ačkoliv si Rasmus vše uvědomoval a vnitřně ho to zžíralo, bylo už pozdě vzít zpátečku. (75%) ()

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Potvora je dánska, poučná kvalita v podaní predovšetkým skvelej Amandy Collin (nečudo, že si ju do seriálu Raised by wolves vybrali do úlohy psycho-desivej Lamie ;). Príbeh muža a ženy, ktorí spolu začnú vzťah, no po prvotnom láskyplnom vzplanutí sa veci začínajú trochu meniť a muž si pomaly, ale isto uvedomuje, že dáma jeho rozbúšeného srdca (a bytu) je značne toxická, chladnokrvná, vypočítavá manipulátorka. Christian Tafdrup ako tvorca Potvory (naviac po novšom, kvalitnom Speak No Evil) naznačuje, že Dánsku pribudla ďalšia zaujímavá, tvorivá, filmová osobnosť. Za štyroch "podpapučníkov", teda ;), štyri hviezdy. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

No, nerad to priznavam, je to skutocne hrozostrasne, ale mam rovnake hodnotenie ako tuna uzivatel Stoka, znamy z diskusii ako Kanal. Otvorene priznavam, ze medzi nami nic nie je a ani nebude a ze u mna je to picus. teda, pardon, mne to zase uslo, chcel som napisat za nase postoje, nazory a hodnoty sa diametralne lisia. Jo a k filmu : priemerna konzervacka, miestami dost plana, lebo vacsina casu sa odohra medzi kulisami. On balansuje medzi pubertou a dospelostou, ona je dominantna a cielavedoma pomaly az feminacistka - bieda, obycajni ludia maju zmysel zivota, ale co nepochopim, nepochopim snahu tocit taketo severske planoby - zmykacky ludskych vztahov a emocii - stale a za kazdu cenu : 45 % ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Ženy (a obzvláště ty severské) jsou pěkné hyeny, ale ruku na srdce – hlavní hrdina ji to velice usnadnil. Pokud jste fanoušky vztahu Ronalda „Lolánka“ Weasleyho a Levandule „Meduňky“ Brownové, tak v roli hyeny je právě Levandule, avšak Ronald Weasley ji nenechá zajít tak daleko jako potomek Odyna. 77 % ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Čistá tragikomédia! A pritom to bola dosť hodnoverná reálna reflexia z prostredia partnerských vzťahov. Samozrejme, nie je všetko až tak čierno-biele ako to je občas v tomto filme vykreslené, ale nemalo to veru ďaleko od toho, čo sa často vo vzťahoch odohráva. Rasmus sa mohol snažiť akokoľvek, vždy sa našlo niečo, čo sa milostivej slečne Márii nepozdávalo. Miestami to bolo naozaj až na smiech, no keď sa tak človek nad tým zamyslí, tak je to skôr na zaplakanie. Takže to bol taký vyvážený gogoľovský smiech cez slzy. Bohužiaľ, ženy sú až neuveriteľne komplikované (česť výnimkám, ktorých je skoro ako šafránu). Film bol naozaj trefným portrétom, ktorý to celé vystihol priam ukážkovo. Možno tomu chýbalo trochu viac drámy, ale na druhú stranu to takto aspoň pôsobilo o to viac reálnejšie. Ponaučenie: Ženám človek nevyhovie! ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (viac)

Reklama

Reklama