Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prešibaný, ale inak veľmi čestný a morálny zamestnanec advokátskej kancelárie Jan Damián Ducháček je ďalšou výraznou figúrkou z galérie burianovských filmových postáv. Je to práve on, kto odhodlane bráni majetok a dobré meno svojho šéfa, ktorý sa zapletie so zadlženou aristokratickou rodinou. (STV)

Recenzie (317)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

V roku 1938 sa schylovalo k smutnym udalostiam pre Ceskoslovensko /29. 9. 1938 a 2. 11. 1938 su uz notoricky zname udalosti/, a tak na odlahcenie dusivej surovej reality vznikla tato komedia s Vlastom Burianom a Marvanom. Burian sa predstavuje v roli svojrazneho advokata, ktory ma na starosti kopu veci /financne zalezitosti istej rodiny, laska/. Politicky podtext filmu je nepopieratelny, ten je vsak zakryty duchaplnym a doslova genialnym komedialnym talentom samotneho Buriana. Ked sa vsak prvky komedie vytratia, vystupuju do popredia 2 veci. Jednak uz mnou spominany politicky podtext filmu a este aj drsna, surova realita politickych udalosti roku 1938. Komedia je to na urovni, uznavam. 92 % ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Stará česká klasika postavená na neuveriteľnom hereckom talente Vlasty Buriana. Ide o humor slovný, situačný, ale niekedy stačí aj jeho mimika. V tomto filme na jeho výkon nestačí príbeh JUDr. Fauknera a jeho snahy zachrániť skrachovanú rodinku aristokratov (všetko kvôli láske k Júlii) a ani výkon ostatných hercov. Napriek tomu sa na film dá pozerať x-krát a aj keď len kvôli samotnému Burianovi... "Tohle, to je bůžek? (soška Budhu) To není milostpaní?" a množstvo, veľké množstvo ďalších gagov... ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Jedna z dalsich slusnych komedii, ktoru najviac drzi na vrchole Vlasta Burian, pretoze jedine vdaka nemu sa tu najdu skvele, humorne dialogy. _______ Vlasta Burian - (Jan Damián Ducháček) +++ Ladislav Hemmer - (Dr. Jiří Faukner) +++ Milada Gampeová - (Alžběta z Rispaldiců) +++ Karel Máj - (Alžbětin syn Ervín) +++ Adina Mandlová - (Alžbětina dcera Julie) +++ Hudba: Eman Fiala +++ ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Srdce mi to může utrhnout, ale víc u vás štemplovat nebudu." Tak to je ptáček pan Ducháček a abych to tak trochu ventiloval, tak bílkoviny, cukr i aceton jsou u mě zatím v normě. Ovšem s bránicí mám trošku problémy, protože se mi ji Ducháček často pokoušel natrhnout smíchem a nejen tím, kterak by si vydržoval tu slavnou hollywoodskou hvězdu Rintintinu. Pokud zkrátka budu někdy mít finanční problémy, tak vím, koho mám vykopat z hrobu, aby mi je vyřešil. ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Film Ducháček to zařídí patří k mé top trojce komedií s Vlastou Burianem (první dva jsou U pokladny stál a Přednosta stanice). Jako v téměř všech svých filmech Vlasta Burián perlil a v Ducháčkovi byl ve své nejlepší formě. Film byl natočen ještě v relativně klidném období první republiky a na některých narážkách je to znát. Vždy ocením, když tvůrci dokáží přidat ještě nějakou nadstavbu a kromě skvělé zábavy přispějí i výtečně zacíleným popíchnutím společnosti. V Ducháčkovi je také spousta skvělých vedlejších postav, které znovu Vlastovi Buriánovi sekundují a nahrávají na jeho výtečné průpovídky. Tady jim to jde nejlépe ze všech jeho filmů. Zejména scény o oceňování šlechtického majetku jsou nezapomenutelné. Dávám krásné čtyři hvězdy a doporučení na skvělou a bezstarostnou československou komedii k tomu. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (13)

  • Zámeček zchudlé rodiny Rispaldiců je Zbraslavský klášter. Jedná se o cisterciácký klášter na území dnešní pražské čtvrti Zbraslav založený králem Václavem II. nedaleko soutoku řek Vltavy a Berounky. Po zrušení kláštera a přestavbě bývá objekt označován také jako zámek Zbraslav nebo Zbraslavský zámek. (sator)
  • Na premiéře filmu byl i tehdejší ministr národní obrany František Machník, po kterém Vlasta Burian (Ducháček) chtěl, aby jej přijal do důstojnického sboru. Pan ministr souhlasil a jmenoval jej poručíkem kavalérie. (kosticka7)

Reklama

Reklama